Jyväskylästä jäi luu käteen
JJK – Ilves

3 – 1  (2 – 0)

Maalit:
11′ Vielma
29′ Etock
84′ Tuco (rp)
88′ Etock

Varoitukset:
3′ Abahassine
28′ Petrescu
41′ Kari
44′ Suoraniemi

Pettymys valtasi joukkueenKylmää vettä niskaan

Ottelu käynnistyi piiskaavassa sateessa. Harjun nurmikenttä on vielä kaukana parhaasta kunnostaan, joten pelissä vaadittiin tinkimätöntä taistelu-ilmettä.

Kotijoukkue aloitti teeman mukaan ja painoi väkisin painetta vierailijoiden maalille. Ex-Ilvesläinen Tomi Petrescu lähetti vapaapotkun rangaistusalueelle, jossa Severi Vielma pääsi runnomaan pomppupallon lähietäisyydeltä verkon perukoille. Peli oli ehtinyt vanhentua vain 11 minuuttia.

Puolen tunnin kohdalla melko vastaavanlainen tilanne toistui. Tällä kertaa Honar Abdi keskitti ja Gael Etock luuti tilanteeksi jo 2-0. Taivas synkkeni niin kirjaimellisesti kuin kuvainnollisesti.

Ensimmäistä jaksoa värittivät kettupaitojen maalien lisäksi heidän kovat taklauksensa, joista annettiin neljä varoitusta. Ilveksen leiristä omat paikkansa oli Emile Paul Tendengillä laitanoususta ja Youness Rahimilla vapaapotkusta, mutta kuparinen jäi rikkomatta.

Ketut pitävät Ilveksen kurissa

JJK vetäytyi koko joukkueensa voimin puolustustaisteluun. Joukkueesta paistoi armoton halu ottaa ensimmäinen voitto tällä kaudella.

Ilves hallitsi suvereenisti toisen jakson ja piti palloa JJK:n päädyssä. Viimeinen kolmannes oli kuitenkin alati täynnä viininpunaisia. Maalipaikkojen rakentelu tyrehtyi, eikä onnikaan ollut tänään mukana.

Painiotteet jatkuivat Jere Pyhärannan maalin edustalla. Lopulta lohtua saatiin 84. minuutilla, kun Patrick Poutiaisen käsivirheestä tuomittiin rangaistuspotku. Tuco viimeisteli pilkulta kauden neljännen maalinsa ja kavensi tilanteeksi 2-1.

Tasoituksen jahtaaminen ja riskinotto kulmatilanteessa kostautui muutama minuutti ennen päätösvihellystä. Etock riisti pallon alimmalta mieheltä, karkasi yksin läpi ja laukoi pallon reppuun toistamiseen illan aikana. 3-1-lukemat lähettivät keltapaidat synkälle kotimatkalle.

 – Päästimme kaksi helppoa maalia ja sitten oli hirveä ylämäki edessä. Toisella puoliskolla pistimme kaiken likoon tasoituksen hakemiseksi riskilläkin. Yhden maalin päähän päästiin, mutta kaveri rokotti ja se oli siinä. Keli oli ihan ok, ei se siitä jäänyt kiinni tänään, kertoo toppari Jani Tanska.

 – Kotijoukkue halusi voittoa enemmän. Jo korttien jakautuminenkin kertoo siitä, kumpi taisteli kovempaa. Etenkin kaksinkamppailuissa he antoivat kaikkensa. Se johti kahteen ensimmäiseen maaliin. Toisella puoliajalla olimme lähellä, mutta kavensimme liian myöhään. Me olimme tänään vaiheessa, päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa pettyneenä.

Kokoonpanot

JJK

Avaus

1 Pyhäranta Jere
4 Gustavsson Felix
20 Nieminen Samu
26 Vielma Severi
18 Abdi Honar -> 72min 12 Tapaninen Antto
10 Kari Tommi
23 Poutiainen Patrick
51 Petrescu Tomi -> 80min 28 Manninen Aatu
16 Suoraniemi Samu
9 Etock Gael Junior
6 Abahassine Jasin -> 63min 15 Tahvanainen Toni

Vaihto

7 Kirvesoja Ville
8 Kohonen Matti
22 Marttinen Teppo

ILVES

Avaus

1 Hilander Mika
4 Aspegren Felipe
5 Tanska Jani
16 Miettunen Tatu
2 Hynynen Antti
9 Rahimi Youness -> 46min 18 Lehtonen Aleksis
10 Tendeng Emile Paul -> 67min 26 Hilska Antto
6 Ayarna Reuben
14 Siira Tuure -> 46min 15 Lauri Ala-Myllymäki
8 Järvinen Iiro
11 Tuco

Vaihto

19 Juuti Jaakko
25 Koskinen Antti
12 Luukkanen Johannes

Seuraava ottelu

Ilves – PS Kemi 31.5. klo 18:30 Tammelan stadion ENNAKKOLIPUNMYYNTILue myös