Ilveksen joukkueessa muutoksia

Tiemoko Fofana (vas.) ja Eero Hyökyvirta

Mitalitaistelussa edelleen vahvasti mukana oleva Ilves kokee pelaajarintamallaan muutoksia. Keskikenttäpelaaja Eero Hyökyvirta ei jatka joukkueessa, ja hyökkääjä Tiemoko Fofana on pitkäaikaisloukkaantuneena.

Keskikenttäpelaaja Eero Hyökyvirran omasta aloitteesta hänen pelaajasopimuksensa Ilveksen kanssa puretaan. 19-vuotias Hyökyvirta liittyi joukkueeseen vuoden 2017 lopussa ja hänen sopimuksensa olisi kattanut vuodet 2018 ja 2019. Hyökyvirta ehti pelata keltavihreissä kymmenen Veikkausliiga-ottelua ja kolme Suomen Cup -ottelua. Suomen poikamaajoukkueita säännöllisesti edustanut Hyökyvirta ei tällä hetkellä etsi uutta seuraa.

 – Eero on kiertänyt nuorisomaajoukkeita ja käynyt monessa ulkomaisessa seurassa testissä. Nyt hän on ollut meidän mukanamme ensimmäisen täysipainoisen liigakauden. On käynyt selväksi, kuinka valtavan työmäärän absoluuttiselle huipulle pääseminen vaatii jalkapallossa, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.

 – Tiemme eroavat sulassa sovussa. Eero haluaa toistaiseksi keskittyä opiskeluun. Hän saa ottaa ainakin loppukauden mittaisen henkisen tauon jalkapallosta ja miettiä tulevaisuuden näkymiään. Ratkaisu on kova, mutta ymmärrän syyt taustalla. Kunnioitan sitä, että hän uskalsi tulla esiin asiansa kanssa. Kiitän yhteistyöstä ja toivon hänelle menestystä valitsemallaan tiellä.

Toinen ikävä isku on hyökkääjä Tiemoko Fofanan loukkaantuminen. Harjoituksissa saatu polvivamma vaatii leikkaushoitoa. Fofana on sivussa kentiltä koko loppuvuoden. 18-vuotias norsunluurannikkolainen kärkipelaaja liittyi Ilveksen vahvuuteen kuukausi sitten ja ehti pelata vain kahdessa ottelussa. Pelaamissaan kahdessa ottelussa hän teki yhden ja syötti kaksi maalia. Seuralla on käytössään optio jatkaa Fofanan sopimusta kausiksi 2019 ja 2020, josta päätetään myöhemmin.

 – Vain muutama tunti ennen siirtoikkunan sulkeutumista sain kuulla tutkimuksissa selvinneen vamman vakavuuden. Aikaa reagointiin jäi todella vähän. Fofana oli tehnyt hyvän sisääntulon joukkueeseen, joten harmittaa kaverin puolesta. Samalla ajoitus oli kaikkien kannalta hankala. Fofana on ulospäinsuuntautunut persoona, joka selvästi haluaa kehittyä. Kyseessä on nuori pelimies, joten mietimme hänen tulevaisuuttaan tarkasti.

 – Hyökyvirran ja Fofanan sivuun jäämisen takia menetimme kaksi pelaajaa. Eihän tämä siirtoikkuna ihan nappiin mennyt. Paljon kyllä mietimme ja kartoitimme vaihtoehtoja. Yhden hyökkääjän kanssa meillä on periaatteessa sopimus ja peliluvat valmiina, mikäli vain viisumiasiat saadaan kuntoon lähtömaassa. Kyseessä on Euroopan maa Schengen-alueen ulkopuolelta, Wiss taustoittaa.

Lue myös