Joukkueen rakentaminen edistyy hyvää vauhtia

 

Risto Niklas-Salmisen aloitettua syksyllä Ilves Edustus Oy:n toimitusjohtajana, tehtiin organisaation toimenkuviin muutoksia ja tarkennuksia (Uutinen 4.11.2022). Muutosten myötä Toni Hevonkorpi toimii Ilveksen urheilujohtajana ja varatoimitusjohtajana. Vuoden lähestyessä loppuaan, otimme Hevonkorven pikahaastatteluun joukkueen tämän hetken tilanteesta.

 

Miten joukkueen rakennus on sujunut?

– Joukkueen rakennus on sujunut aika lailla suunnitelmien mukaisesti. Syksystä asti olemme käyneet valmennuksen kanssa läpi millaista peliä haluamme pelata ja millaisia pelaajia siihen tarvitsemme. Tällä hetkellä meillä on sopimukset 17 pelaajan kanssa, joten tilanne on ajankohtaan nähden hyvä.

– Uusia pelaajia on joukkueeseen saatu nyt kolmen pelaajan verran (Felipe Aspegren, Otso Virtanen ja Santeri Haarala), joista jokainen on jo osoittanut olevansa hyviä pelaajia Veikkausliigan ja odotamme heiltä isoa panosta ensi kaudella. Uusia pelaajia kartoitetaan jatkuvasti yhdessä valmennuksen kanssa. Lisäksi omasta junioriputkesta tulee nousemaan pelaajia ainakin talvikauden ajaksi Veikkausliigajoukkueen mukaan. Nuorista mukana vuoden alusta ovat maalivahdit Johannes Viitala ja Lucas Väyrynen sekä puolustajat Jere Riissanen, Jaakko Moisio ja Samuel Huotari. Heidän kohdallaan talvi näyttää, onko Veikkausliiga heille oikea ympäristö jo ensi kaudella vai onko vielä parempi kartuttaa kokemusta miesten otteluista Ilves/2:n riveissä. Myös muutamia muita lupaavia nuoria tulee tammi-/helmikuun aikana olemaan ajoittain mukana Veikkausliigajoukkueen harjoituksissa.

– Uusia pelaajia on vielä haussa puolustukseen, keskikentälle ja hyökkäykseen. Muutaman pelaajan kanssa on neuvottelut parhaillaan käynnissä ja toivottavasti saadaan neuvottelut onnelliseen päätökseen. Lisäksi kaiken mennessä suunnitellusti tulee tammikuun aikana joukkueen mukana olemaan muutamia testipelaajia.

 

Millainen joukkueen taustaryhmä tulee olemaan tulevalla kaudella?

– Olemme syksystä asti suunnitelleet millaisia rooleja, millaista osaamista ja millaisia persoonia haluamme ja tarvitsemme joukkueen taustatiimiin. Köpin (Toni Kallio), Jonin (Lehtonen) lisäksi ryhmässä jatkaa fysiikkavalmentajana ja fysioterapeuttina Heli Rekimies. Lisäksi Ilveksen talenttivalmentaja Joonas Laurikainen on mukana joukkueen valmennuksessa vastuualueenaan joukkueen nuoret pelaajat. Uutena osaajana ryhmään liittyy psyykkisestä valmennuksesta vastaava Tiina Röning. Uutena maalivahtivalmentajana joukkueessa aloittaa Marko Pirilä, joka on viime vuosina toiminut maalivahtivalmentajana Ilveksen junioreissa ja naisten joukkueessa. Lisäksi yhden valmentajan kanssa on vielä keskustelut käynnissä hänen liittymisestään mukaan joukkueen toimintaan, mutta kerrotaan tästä sitten tarkemmin, jos saadaan asiat sovittua. Taustaryhmän täydentää joukkueenjohtajan ja huoltajana jatkava Ville Niemelä.

Miltä tuleva kausi näyttää tällä hetkellä sinun näkökulmastasi?

– Erittäin hyvillä mielin kuljetaan kohden tulevaa kautta. Meillä on jo nyt hyvä runko kasassa ja vielä kun saamme muutamia lisävahvistuksia, niin olemme valmiita menestymään jälleen Veikkausliigassa. Lisäksi uskon meidän nuorten pelaajien ottavan jälleen selkeitä kehitysaskeleita ja ottavan isompaa roolia tulevalla kaudella.

– Joukkue palaa maanantaina yhteisharjoitusten pariin ja työnteko kohti tulevaa kautta jatkuu. Laadukkaan päivittäisen harjoittelun kautta tulemme olemaan valmiita kauteen 2023.

 

Lue myös