Jarkko Wiss: ”Pidetään pilke silmäkulmassa ja omatoimiharjoittelu kunniaan”

Ilveksessä, kuten muissakin seuroissa, on päällä harjoittelukielto joukkueena. Tämä tilanne tuli aivan yllättäen, eikä siihen ollut osattu mitenkään varautua. Päävalmentaja Jarkko Wiss on kuitenkin luottavaisin mielin, vaikkei pääsekään valmentamaan joukkuettaan joukkueharjoituksissa.

– Pelaajat ovat ammattilaisia, he osaavat kyllä pitää itsensä kunnossa. Heille on annettu ohjeet, mitä ja miten harjoitella tämän tauon aikana.

Wiss tosin myöntää, että lajitaidon harjoittaminen sekä taktiset asiat nyt selvästi kärsivät, mutta toisaalta pelaajien hyvät pohjat kestävät viikkojenkin mittaisen tauon. Fysiikkaharjoittelu onnistuu myös omatoimisesti ja Wiss painottaa myös aerobisen kestävyyden säilyttämistä hyvänä, jotta harjoittelu voidaan aloittaa heti mahdollisimman täysipainoisena aikanaan.

– Kyllähän tämä melkoisen outo tilanne on. Varsinkin kun ei yhtään tiedä kuinka kauan taukoa pidetään. Sellainen 4-6 viikon harjoittelu ennen sarjan alkua olisi optimaalinen, mutta saattaa olla, että joudutaan tyytymään lyhyempään jaksoon. Pelituntuma toki kärsii, mutta tilannehan on kaikille sama.

Valmentajalle tilanne on melkoisen erikoinen, kun ei ole harjoituksia suunniteltavana. Wissin perheessä saadaankin nyt nauttia perheen yhteisistä hetkistä. Hän tekee sitä, mitä ohjeistaa muillekin.

– Kyllähän tässä vähän seinät meinaavat kaatua päälle! Nyt ei muuta, kuin pilke silmäkulmaan ja pistetään omatoiminen harjoittelu taas kunniaan! Välitetään lähimmäisistä ja pidetään toisistamme huolta.

Toistaiseksi on ehdotettu, että pelien määrää ei pudotettaisi, vaan pelit pelattaisiin nopeammassa aikataulussa. Tämä ei Wissin mukaan tuota Ilvekselle ongelmia.

– Meidän pelaajamme tottuivat jo viime vuonna rotaatioon ja heidän kanssaan on siitä nytkin keskusteltu. Meillä on takana todella hyvä harjoitusjakso ja pelaajat huolehtivat kunnostaan nyt omatoimisesti. Ilveksellä on erittäin hyvät valmiudet pelata tiukassakin aikataulussa.

Vallitseva tilanne on vakava ja kukaan ei vielä osaa sanoa mitä vaikutuksia se urheilumaailmaan tuokaan.

– Nyt on tärkeää saada seura pidettyä pystyssä. Tukijat, kannattajat ja koko Ilves-yhteisö, nyt teitä tarvitaan. Iso kiitos siitä, että olette olleet tukenamme ja toivottavasti olette jatkossakin!

Lue myös