Jade Bergius & Julie Forss – puolustuspään timanttinen duo

Jade (vas.) ja Julie alkulämmittelemässä.

Jaden ja Julien pelaajaesittelyt muuttuivat yhteishaastatteluksi, kun pelaajat saapuivat kyselytuokioon samaa matkaa ja tismalleen samanlaisissa vaatteissa. Eikä nyt puhuta Ilveksen vaatteista, vaan muista. Molemmat pelaajat toimivat myös Ilveksen iltapäiväkerhojen ohjaajina. Sekin vielä.

Julie, 22 ja Jade, 21 kertovat molemmat vahvuuksikseen pelinohjauksen, mikä helpottaa puolustustyössä. ”Pullana” tunnettu Julie pelaa topparina ja Jade laitapuolustajana. Muita vahvuuksia löytyy Juliella pitkissä avauksissa ja Jadella taas eteenpäin puolustamisessa.

Ilveksen ”vanhimpiin” pelaajiin kuuluvat Pulla ja Jade ovat molemmat olleet edustuksen mukana neljä kautta. Ilves-taipale heillä on alkanut jo 7- ja 9-vuotiaina, joten aikamoinen keltavihreä tausta löytyy molemmilta.

Koska treenikausi on tiukasti käynnissä ja cupissa ottelut alkoivatkin jo, on pelaajilta udeltu, että kuka on kovin tai ahkerin treenaaja. Kaksikko heittää Marjukka Mikkosen, Lynsey Kellyn ja Pipsa Saarilahden nimet ilmoille. Katsotaan, mitä seuraavat esittelyyn saapuvat kertovat.

Jade Bergius

Kysyttäessä taas, mikä on heidän mielestään parasta Ilveksessä, yhteishenki ja yhteenkuuluvuuden tunne tulevat molemmilla nopeasti esille. ”Aina kun näkee Ilvestä jollain päällä, tietää että kaikki on samaa seuraa”, Jade kertoo.

Vaikka pelaajat sanovat, että edustuksen hopeakausi pitäisi todennäköisesti sanoa jalkapallouran parhaaksi muistoksi ja pitävät sitä oletettuna vastauksena, nousee kuitenkin junioreina voitettu 98 syntyneiden alueturnaus molemmilla äärimmäisen korkealla. ”Tai viime kauden Ahvenanmaan reissu”, Julie naurahtaa. Ahvenanmaan reissun syvempi tarina jääköön tässä yhteydessä mysteeriksi.

Kun kaksikolta tiedustelee, että jos heidät päästettäisiin kahdestaan irti hyökkäyspäässä, tulisiko tehoja vai tuhoja, vastaus on naisille helppo: ”TEHOJA”, kuuluu lähes yhteen ääneen. Valmentajien pitäisi kuulemma antaa kaksikolle mahdollisuus hyökkäyksessä (valmennus huomio). Pienpelejä pelatessa Pulla on kuulemma se, joka tekee aina maalit. Jade kuitenkin uskaltaa kyseenalaistaa tätä.

Julie Forss

Viime kauden alussa Julieta haastateltiin idolien merkityksestä ja nyt häneltä udeltiin omista jalkapalloidoleista. Hän mainitsee Real Madridin Sergio Ramosin, joka jäi hänen mieleensä, kun hän, Jade ja joukko muita olivat katsomassa Mestarien liigan finaalia vuosia aiemmin. Julie varmistaa Jadelta, että muistaahan hän tämän, johon Jade vastaa ”en”, naurahtaen päälle. Asiasta kuulemma keskustellaan myöhemmin. Ramos on kuitenkin se pelaaja, jonka takia Julie käyttää tietyn kenkämerkin tiettyä mallia ja tällä kyseisen espanjalaisen nimellä Pulla myöskin löytyy tallennettuna Jaden puhelimesta. Haastattelun jälkeen huoltaja Ville Korpela ihmettelee, että kuuliko hän Ramosin nimen mainittavan ja pyörittelee tiukasti päätään. Mutta edellä mainitun kaltaisista tarinoista niitä idoleita syntyy.

Tässä onkin kaksikko, josta moni nuori varmasti löytää oman idolinsa ensi kesänä Tammelassa.

Lue myös