Ilves voittoon Jyväskylässä

JJK – Ilves 0-1 (0-1)

Ilves matkusti Suomen cupin 4. kierroksen otteluunsa JJK:n vieraaksi Vehkahalliin. Ottelussa oli molemmilla joukkueilla panosta, sillä vierailija Ilves havitteli lohkovoittoa tai lohkon kakkossijaa mikä takaisi varman jatkoon pääsyn. Kotijoukkue JJK olisi pakkovoiton edessä, mikäli varmuudella haluaisi pelien jatkuvan cupissa. Ilves lähti otteluun hieman siipirikkoisena, sillä kaikki pikku vammoistaan kärsineet pelaajat jäivät kotiin harjoittelemaan.

Suomen Cupissa lohkovoittajat etenevät suoraan puolivälieriin. Kaikki lohkon toiseksi sijoittuneet ja paras lohkokolmonen pelaavat yksiosaisen karsintaottelun, minkä voittajat pääsevät mukaan kahdeksan parhaan joukkoon.

Ensimmäinen puoliaika Ilveksen hallintaa

Itse ottelu alkoi Ilveksen hienoisella hallinnalla. Ilves sai heti alussa kaksi kulmapotkua, mutta avausmaali jäi tekemättä. Vartin pelin jälkeen JJK vastaavasti sai tuplakulmapotkut, mutta vierasjoukkue säästyi takaiskuilta. Takaisku koettiin kuitenkin vartin kohdalla, kun vasempana pakkina aloittanut Jaakko Juuti joutui jättämään kentän takareiden lihasvamman vuoksi. Tilalle kirmasi viime ottelussa loistanut Reuben Ayarna. Ei aikaakaan, kun mies oli pahanteossa. Pelikellon näyttäessä 20 minuuttia Jani Tanska jatkoi Ayarnan loistavan kulmapotkun suoraan sisään yläriman kautta. Maali oli topparikolossi Tanskan jo toinen osuma Suomen Cupissa. Ilves sai maalin jälkeen yhä enemmän otetta pelistä ja heti perään Youness Rahimi laukoi tulisesti kohti maalia, mutta kotijoukkue kesti. Jakson loppua kohti Ilves hallitsi ottelua ja saikin muutaman kohtuullisen maalipaikan, mutta taukomehuille mentiin kuitenkin lukemissa 0-1.

Maaliton toinen puoliaika

Toinen jakso oli myös Ilveksen hallintaa. JJK ei päässyt erikoistilanteita lukuun ottamatta maalintekosektorille lainkaan. Ilves pelasi varmasti ja puolusti joukkueena. Ilveksen muutamasta puolittaisesta maalintekotilanteesta ei kuitenkaan lisäosumia saatu aikaiseksi. Näin peli päättyi Ilveksen ansaittuun 1-0 voittoon.

Ilveksen valmentajaa Jarkko Wissiä vierasvoitto lämmitti. ”Meillä on takana rankka harjoitteluviikko. Pojat jaksoivat puolustaa kurinalaisesti ja kollektiivisesti. Ryhmämme pysyi hyvin kasassa ja JJK:lla oli ainoastaan yksi puolittainen maalintekopaikka. Oma maali säilyi puhtaana ja tehtiin tarvittava osuma. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikko, minkä jälkeen pojat pääsevät ansaitulle hiihtolomalle.”

Ilveksen voitto tarkoittaa sitä, että alkulohkon viimeisessä ottelussa ratkaistaan lohkovoitto. Voittaakseen lohkon Ilves tarvitsee tuosta ottelusta kolme pistettä, koska vastustajalla KuPS:lla on perempi maalisuhde. Lohkon ainoat puhtaan pelin joukkueet Ilves ja KuPS kohtaavat toisensa Pirkkahallissa tiistaina 7.3. kello 15:00 alkaen. Tervetuloa!

Maalit
20´ 0-1 Jani TanskaJoukkueiden kokoonpanot

Ilves
1 Hilander Mika
2 Hynynen Antti (C)
5 Tanska Jani
7 Matrone Marco
8 Järvinen Iiro  >  ’62 15 Ala-Myllymäki Lauri
9 Rahimi Youness
10 Tendeng Emile Paul
14 Siira Tuure
16 Miettunen Tatu
19 Juuti Jaakko  >  ´15 6 Reuben Ayarna
23 Lehtonen Aleksis  >  ’68 26 Hilska Antto

Vaihtopelaajat:
32 Tuominen Juuso

JJK
4 Gustavsson Felix (V)
8 Kohonen Matti  >  ’67 18 Abdi Honar
10 Kari Tommi (C)
12 Tapaninen Antto
13 Koppelomäki Tuomas
14 Välimaa Verneri
15 Tahvanainen Toni  >  ’46 7 Kirvesoja Ville
22 Marttinen Teppo
23 Poutiainen Patrick (V)
26 Vielma Severi (V)
51 Petrescu Tomi (V) -> ’84 9 Manninen Aatu

Vaihtopelaajat
1 Pyhäranta Jere
20 Nieminen Samu

Lue myös