Ilves voitti TPV:n 3-2

 

Ilves-TPV 3-2 (1-1)

1’ 0-1 Topi Järvi

24’ 1-1 Ilari Mettälä

50’ 1-2 Arjan Goljahanpoor

81’ 2-2- Juho Heikkinen

88’ 3-2 Janne-Pekka Laine

 

Tänään pelattiin Pirkkahallissa harjoitusottelu TPV:tä vastaan. Ottelu oli Ilvekselle kalenterivuoden ensimmäinen ottelu ja samalle kauden 2019 toinen harjoitusottelu. Ensimmäisessä harjoitusottelussa ennen joulua kohdattiin oma reservijoukkueemme Ilves/2. Tuo ottelu päättyi 4-1 voittoon. Lähtökohtana tämän päivän otteluun oli antaa peliminuutteja kaikille pelikuntoisille pelaajille ja sitä kautta saada pelituntumaa kaikille ennen 18.1. alkavaa Suomen Cupia.

 

Kokoonpanosta puuttuivat tänään Iiro Järvinen, Emile Paul Tendeng, Samuel Afum, Matias Riikonen, Tiemoko Fofana sekä perjantain harjoituksissa puujalan saanut Mikael Almen. Näin ollen otteluun lähdettiin 21 pelaajan voimin. Valmennus suorittikin ottelun tauolla kymmenen pelaajavaihtoa.

 

Shokkialku Ilvekselle

 

Ottelua ei ollut pelattu vielä minuuttiakaan, kun Ilveksen puolustuslinjassa pelattiin huolimattomasti pelinavaustilanteessa ja sitä seuranneesta harhasyötöstä TPV:n Topi Järvi karkasi läpiajoon. Järvi viimeisteli varmasti ohi Mika Hilanderin siirtäen vierasjoukkue TPV:n 0-1 johtoon. Shokkialun jälkeen Ilves otti kenttätapahtumat haltuunsa pallonhallinnan turvin vyöryttäen hyökkäyksiä kohti TPV:n maalia.

 

Ottelussa vasemmalla laidalla pelanneelle Ilari Mettälälle aukesi kaksikin hyvää laukaisupaikkaa, mutta Ilarin ja Ilveksen harmiksi molemmat laukaukset suuntautuivat hivenen TPV-maalin ohi. Ottelun 24. minuutilla Ilari sai kolmannen kerran jalkansa vapaaksi hyvässä paikassa ja tällä kertaa Ilu ei erehtynyt. Tarkka laukaus vasempaan alakulmaan kuudentoista rajan takaa toi Ilveksen tasoihin, 1-1.

 

Vielä ennen ensimmäisen puoliajan loppua Ilveksellä oli hyvä tilaisuus siirtyä johtoon, kun Yusif Daouda Moussa syötti erinomaisesti pelanneen 16-vuotiaan Naatan Skytän läpiajoon, mutta TPV:n maalilla pelannut Antti Kuusinen torjui Naatin yrityksen hienosti kulmapotkuksi.

 

Ensimmäisen puoliajan kokoonpanosta edukseen esiintyivät erityisesti hyökkäyksiä hienosti rakennellut Naatan Skyttä, ja peliä keskialueella hyvin rytmittänyt Jair sekä jatkuvasti vastustajalle päänvaivaa aiheuttanut Ilari Mettälä. Kärjessä pelannut 18-vuotias Jesse Huhtala oli myös lähellä maalintekoa, mutta hänen laukauksensa pysähtyi harmittavasti maalitolppaan.

 

Toinen puoliaika täydellistä Ilveksen hallintaa

 

Ilves vaihtoi toiselle puoliajalle kymmenen pelaaja, ainoastaan Samuel Dahan jäi ensimmäisen puoliajan kokoonpanosta kentälle. Valitettavasti Samuelin peli päättyi pieneen loukkaantumiseen jo 52. minuutilla ja hänen tilalleen kentälle palasi Yusif Daouda Moussa.

 

Myös toinen puoliaika alkoi Ilveksen kannalta huonoissa merkeissä, kun jälleen pelattiin huolimattomasti rakenteluvaiheessa ja Ilveksen syötön katkaissut Arjan Goljahanpoor laukoi hienolla laukauksella TPV:n uudelleen johtoon, 1-2. Ilves ei maalista kuitenkaan lannistunut vaan päinvastoin joukkue lisäsi tempoa ja vyörytti hyökkäyksen toisensa perään kohti TPV:n maalia.

 

Pariin otteeseen Ilves oli jo lähellä tasoitusta ennen kuin se lopulta saatiin aikaiseksi ottelun 81. minuutilla. Ensin Tuure Siiran kaukolaukaus suuntautui vain vähän maalin ohi ja vähän myöhemmin Janne-Pekka Laine pelattiin hyvään paikkaan rangaistusalueen sisällä, mutta hänen viimeistely-yrityksensä epäonnistui.

 

81. peliminuutilla Ilveksen painostus lopulta palkittiin, kun 17-vuotias Janne-Pekka Laine syötti Juho Heikkisen maalipaikkaan, josta 20-vuotias Heikkinen ei erehtynyt. Tarkka laukaus takakulmaan, 2-2. Vain minuuttia myöhemmin ensimmäistä otteluun edustusjoukkueessa pelannut 18-vuotias hyökkääjä Eemeli Raittinen oli lähellä ensimmäistä maaliaan edustusjoukkueessa. Hienoja torjuntoja ottelussa esittänyt TPV:n maalivahti Antti Kuusinen sai kuitenkin sen verran kättään väliin Eemelin laukaukseen, että pallo lipui pari senttiä ohi takatolpasta. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Juho Heikkinen oli lähellä päivän toista maaliaan, mutta jälleen Antti Kuusinen sai venytettyä kätensä laukauksen eteen.

 

Ottelun 88. minuutilla Santeri Haarala syötti laitapuolustaja Matias Ojalan läpiajoon, mutta jälleen Kuusinen veti pidemmän korren tilanteessa. Ilves pelasi tilanteen kuitenkin hienosti loppuun asti ja pallo saatiin kaivettua Janne-Pekka Laineelle, joka laukoi Ilveksen 3-2 johtoon.

 

Japen maalin jälkeen ei ottelussa tapahtunut enää mitään merkittävää ja tuomari Atte Jussilan pillinvihellys päätti ottelun Ilveksen 3-2 voittoon. Toisella puoliajalla Ilveksen hyökkäyksessä pelannut ”nuorisoketju” Laine, Heikkinen, Haarala ja Raittinen olivat hyvin energisiä ja jatkuvasti vaarallisia.

 

Suhteellisen hyvä esitys koko joukkueelta

 

Ottelun jälkeen Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss oli suhteellisen tyytyväinen ottelun antiin: ”Tärkeintä ottelussa oli saada kaikille minuutteja ja kunnon peliharjoitusta. Toisella puoliajalla hyökkäyksessämme viilettäneet nuoret pelaajat pelasivat pirteästi ja ennakkoluulottomasti. Myös testissä jatkava Yusif Daouda Moussa parantaa otteitaan jatkuvasti ja tänään hänen pelaamisensa oli jo selkeästi parempaa kuin ennen joulua pelatussa ottelussa.”

 

Seuraava harjoitusottelu pelataan ensi viikon lauantaina 12.1. klo 14.30 Pirkkahallissa. Tuolloin kohdataan paluun Veikkausliigaan tekevä HIFK.

 


Ilveksen kokoonpano:

Hilander -> 46’ Luukkanen

Aspegren -> 46’ Kazi

Mensah -> 46’ Miettunen

J.Huhtala -> 46′ Tomas

Dahan -> 54’ Moussa

Jair -> 46’ Siira

Moussa -> 46’ Ojala

Mettälä -> 46’ Heikkinen

Tarvonen -> 46’ Haarala

Skyttä -> 46’ Laine

J.Huhtala -> 46’ Raittinen

 

 

Lue myös