Ilves voitti TPS:n päivän harjoitusottelussa

 

Ilves nappasi lopulta lisäajalla tulleella maalilla 1–0 voiton TPS:stä. Turkulaisten tiivis puolustaminen tuotti kotijoukkueen hyökkääjille vaikeuksia läpi ottelun, mutta lopulta pallo kuitenkin löysi tiensä vierailijoiden maaliin.

 

Ottelun alussa kotijoukkueen pelistä huokui hiukan huolimattomuus. TPS aloitti ottelun ennakkoluulottoman pirteästi ja piti kotijoukkuetta paineensa alla alkuminuutit.

Ilves-pelaajien koneet käynnistyivät kyllä hiljalleen, mutta missään vaiheessa ensimmäistä puoliaikaa joukkue ei saanut parasta osaamistaan esille. Keskialueella joukkue menetti liian helposti palloja ja harhasyöttöjä tuli luvattoman paljon.

Jarkko Wiss oli kentän laidalla selkeästi turhautuneen oloinen joukkueensa edesottamuksiin, mutta pelin jälkeen löysi avausjaksosta jotain hyvääkin.

”Ensimmäisellä jaksolla rakenne ja ajatus oli hyvää, mutta omilla heikoilla syöttösuorituksilla aiheutimme itsellemme ongelmia. Varsinkin ensimmäisillä minuuteilla tuli lukematon määrä harhasyöttöjä.”

Toiselle jaksolle tuli aivan erilainen Ilves, joka ottikin pelin hallinnan täysin itselleen. Peliä pelattiin suurin osa jaksosta TPS:n alueella Ilveksen pitäessä palloa, mutta turkulaisten erittäin tiivis koko joukkueen puolustuspelaaminen pystyi pitämään kotijoukkueen hyökkääjät poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

Ilves on aikaisemmissa otteluissa vaihtanut osan pelaajista jo tauolla. Tällä kertaa Ilves alkoi tekemään vaihtoja vasta jakson aikana, mutta jokainen vaihto myös piristi joukkueen peliä. Pitkät painostusjaksot näyttivät jo jäävän vaille tulosta, mutta lopulta lisäajalla pallo saatiin TPS:n maaliin. Joona Vetelin matalan kovan sivuvaparin ohjasi maaliin Miska Rautiola.

Puoliajalla Wiss oli pelaajiltaan vaatinut parempaa suoritusta, ja se myös näkyi kentällä kaikessa tekemisessä.

”Toisella jaksolla alettiin selkeästi pelaamaan sitä peliä, mitä vaadin. Voitettiin palloja ja pidettiin kaveria paineen alla. Peli oli yksinkertaisempaa sekä selkeämpää, sitä kautta pääsimme hallitsemaan peliä. Loppujen lopuksi paine sitten tuotti maalinkin.”

TPS:n puolustus keräsi myös Wissiltä kehuja.

”Siinä oli meillä muutamia hyviä tilanteenvaihtoja, mutta niissä huonoja suorituksia. Täytyy antaa krediittiä TPS:n isoille toppareille, puolustivat kyllä aika hyvin.”

Kaiken kaikkiaan Wiss oli otteluun tyytyväinen, mikäli joukkue vaan ottaa pelistä opikseen.

”Me kasvetaan pikkuhiljaa ja tämä ottelu on toivottavasti kehityskaareltaan meidän kaudenkin kuva. Olen todella iloinen ottelussa tapahtuneesta kasvusta sekä vaihtopelaajien tuomasta panoksesta. Varsinkin Leo Kyllönen toi paljon hyvää tullessaan sisään, erinomainen suoritus häneltä.”

Testipelaajista Patrick Loa Loa pelasi koko pelin ja Hernan Luna lähes koko toisen jakson. Vielä ei Wiss osannut sanoa jatkosta tarkemmin.

”Patrick on taitava, ymmärtää peliä hyvin, mutta vieläkään emme oikein löydä häntä kentällä. On erittäin käyttökelpoinen pelaaja, antanut hyviä signaaleja. Lunasta näkee, että hän on pelimies. Hänen kuntonsa ei ihan vielä ole valmis. Hän on pelaaja, joka pystyy ottamaan iskuja vastaan ja pelaamaan helppoon paikkaan. Räjähtävyyttäkin hänellä on, mutta se ei vielä pääse esiin.”

Luna itse uskoo pystyvänsä auttamaan Ilvestä.

”Hyvältä tuntui päästä pelaamaan. Hiukan täytyy totutella tähän ilmastoon, tulen itse aika kuumasta maasta. Muutoinkin rytmiin pääseminen vie aikansa. Ilveksessä minut on otettu upeasti vastaan. Ilves on iso joukkue täällä Suomessa ja he omaavat mahdollisuudet tehdä isojakin asioita. Olen itse todella vahva pelaaja ja minulla on hyvä potku. Olisi hienoa saada paikka joukkueesta, uskon pystyväni auttamaan heitä matkalla menestykseen.”

 

Maali

90’ 1-0 Miska Rautiola

 

Ilveksen kokoonpano

1 Rasmus Leislahti

4 Felipe Aspegren

5 Kalle Katz -> 81’ Miska Rautiola

6 Doni Arifi -> 67’ Tuure Siira

7 Joona Veteli

8 Teemu Jäntti -> 62’ Vigori Gbe

11 Momodou Sarr -> 55’ Hernan Camilo Luna Gomez

15 Mikael Almen

19 Eetu Mömmö -> 73’ Eric Oteng

26 Patrick Loa Loa

32 Eetu Vertainen -> 62’ Leo Kyllönen

 

Muut vaihtopelaajat

12 Eetu Huuhtanen

 

Lue myös