Ilves voitti TPS:n 4-0 Lauri Ala-Myllymäen johdolla


Ilves-TPS 4-0 (1-0)

37’ 1-0 Lauri Ala-Myllymäki

60’ 2-0 Lauri Ala-Myllymäki

63’ 3-0 Ilari Mettälä

76’ 4-0 Emile Paul Tendeng

Ilves kohtasi tänään Pirkkahallissa pelatussa harjoitusottelussa Turun Palloseuran. Ottelusta muodostui täydellinen Ilveksen näytös ja päätösvihellyksen soidessa oli tulostaululla Ilveksen voittolukemat 4-0

Vauhdikas ensimmäinen puoliaika

Ottelun ensimmäinen puoliaika aika oli vauhdikas, mutta myös melko rikkonainen. Molemmat joukkueet menivät vauhdilla ja voimakkaasti kaksinkamppailuihin ja tästä johtuen myös rikkeitä tapahtui suhteellisen paljon. Ilves otti ottelussa pallonhallinnan itselleen ja vierailija TPS puolusti matalalta kytäten paikkoja vastaiskuihin.

Ensimmäinen kunnollinen maalintekoyritys nähtiin kuudennella peliminuutilla, kun Ilveksen Iiro Järvinen pelasi itsensä nopeassa hyökkäyksessä hyvään vetopaikkaan, mutta Iiron veto suuntautui maalin yli.

Myös vierasjoukkue TPS onnistui rakentamaan muutamia läheltä piti tilanteita vastaiskuistaan. Mutta aivan huippupaikoille eivät vierailijat kuitenkaan päässeet. Ilveksen toinen maalipaikka rakennettiin Santeri Haaralalle, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta Eemeli Raittisen pudotuksesta, mutta veto suuntautui päin maalivahtia.

Ottelun avausmaali nähtiin 37. peliminuutilla. Lauri Ala-Myllymäki kaadettiin vapaapotkun arvoisesti aivan rangaistusalueen rajan tuntumassa. Lauri asettui itse laukomaan vapaapotkua ja Lämmin upea laukaus upposi vastustamattomasti maalin oikeaan yläkulmaan,1-0.

Ottelun luonne muuttui merkittävästi lähes välittömästi Ilveksen maalin jälkeen, kun TPS:n Alim Moundi otti päivän toisen keltaisen korttinsa ja näin TPS joutui pelaamaan loppupelin yhden miehen vajaalla. Punaisen kortin jälkeen Ilveksen hallinta vahvistui entisestään.

39. minuutilla Jair ja Iiro Järvinen pelasivat hienosti yhteen hyökkäyskolmanneksella. Lopulta Iiro yritti vielä syöttää pallon maalin eteen Eemeli Raittiselle, mutta TPS:n puolustus ehti viime hetkellä väliin estäen Ilveksen varman maalin synnyn. Ensimmäisen puoliajan jälkeen taukoa lähdettiin viettämään Ilveksen 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla nähtiin kolme maalia lisää

Aiemmista harjoitusotteluista tuttuun tyyliin Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss suoritti tauolla useita vaihtoja. Tällä kertaa seitsemän pelaajaa vaihdettiin toiselle puoliajalle.

Ottelun toinen puoliaika oli Ilveksen totaalista hallintaa ja vajaalukuisena pelannut TPS joutui täydelliselle puolustuskannalle. Ilves vyörytti hyökkäyksiä kohti turkulaisten maalia kerta toisensa jälkeen ja Ilveksen lisämaalit olivat vain ajan kysymys.

Päivän toinen maali syntyi 60. minuutilla, kun Santeri Haarala syötti pallon rangaistusalueelle Lauri Ala-Myllymäelle, joka laukoi päivän toisella osumallaan Ilveksen 2-0 johtoon. Vain kolme minuuttia myöhemmin oli Ilari Mettälän vuoro heiluttaa maaliverkkoja. Pallo pelattiin hyvän hyökkäyksen päätteeksi Ilarille rangaistusalueen rajalle, josta Ilu laukoi pallon varmasti maalin alakulmaan, 3-0.

Loppulukemat 4-0 viimeisteli upealla yläkulmalaukauksella Emile Paul Tendeng. Santeri Haarala nousi vahvasti oikealta laidalta rangaistusalueella. Hän löysi takaviistosyötöllään Emilen, joka ei tuosta paikasta erehtynyt vaan laukoi pallon varmasti maaliin, 4-0.

Ilveksellä oli neljännen maalin jälkeen vielä muutamia hyviä paikkoja kaunistella numeroita, mutta tällä kertaa ei lisäosumia nähty vaan ottelu päättyi siis lukemiin 4-0.

Peliaikaa kaikille ennen ensi viikon Suomen Cupin ottelua

Joukkue oli viime viikon lomalla yhteisharjoituksista ja tämän päivän peli oli jälleen hyvä tilaisuus antaa lähes kaikille pelaajille peliminuutteja pienen tauon jälkeen. Ensi viikon lauantaina Ilves matkustaa Kotkaan, jossa se kohtaa Suomen Cupin neljännesvälierässä FC KTP:n.

Ilveksen kokoonpano:

Johannes Luukkanen

David Addy -> 46’ Mikael Almen

Diogo Tomas

Baba Mensah -> 46’ Tatu Miettunen

Tariq Kazi -> 46’ Felipe Aspegren

Jair -> 46’ Tuure Siira

Matias Ojala -> 46’ Yusif Daouda Moussa

Santeri Haarala

Iiro Järvinen -> 46’ Ilari Mettälä

Lauri Ala-Myllymäki

Eemeli Raittinen -> 46’ Emile Paul Tendeng

Lue myös