Ilves voitti Suomen U21-maajoukkueen

Juho Heikkinen laukoi Ilveksen ensimmäisen maalin

Suomi U21 – Ilves 1-2 (1-1)
3′ 0-1 Juho Heikkinen
30′ 1-1 Joel Mattsson
52′ 1-2 Aleksi Tarvonen

Ilves kohtasi tiistai-iltana Eerikkilässä pelatussa harjoitusottelussa Suomen U21-maajoukkueen.  Ilves matkasi Eerikkilään 22 pelaajan miehistöllä ja jokainen pelaaja pelasi ottelussa yhden puoliajan.

 

Ilves aloitti vahvasti

 

Ottelua oli pelattu vain kolme minuuttia, kun Ilves siirtyi ottelussa johtoon. Felipe Aspegren ja Janne-Pekka Laine pelasivat maalipaikan Juho Heikkiselle, joka ei erehtynyt vaan laukoi Ilveksen varmasti 0-1 johtoon.

 

Ilveksen maalin jälkeen ottelu jatkui tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli omat pallonhallintajaksonsa ja molemmissa päissä nähtiin muutama vaaralinen maalipaikka. Kun ottelua oli pelattu 30 minuuttia, nähtiin Suomen tasoistus. Keskitystilanteessa Joel Mattsson oli unohtunut vapaaksi maalin edessä ja hän puski pallon maaliin, 1-1.

 

Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty ja tauolle siirryttiin tasalukemissa 1-1

 

Toinen puoliaika Ilveksen hallintaa

 

Harjoitusotteluista tutun kaavan mukaan Ilves vaihto tauolla kaikki yksitoista pelaajaa. Tauolta kentälle juossut Ilves-ryhmä otti kenttätapahtumat haltuunsa heti alkuvihellyksestä lähtien.

 

Ottelun 52. minuutilla Aleksi Tarvonen teki syötönkatkon lähellä Suomen rangaistusaluetta. Siitä seuranneesta tilanteesta hän pääsi etenemään vapaasti kohti Suomen maalia laukoen pallon varmasti maaliin, 1-2.

 

Vain yhdeksän minuuttia Tarvosen maalin jälkeen, Suomen tilanne synkkeni entuudestaan, kun Joonas Sundman taklasi itselleen toisen keltaisen kortin ja ulosajon. Miesylivoimalla Ilves jatkoi kenttätapahtumien hallintaa, mutta hyvästä painostuksesta huolimatta ei lisämaaleja saatu aikaiseksi. Näin ollen ottelu päättyi Ilveksen 1-2 voittoon.

Seuraavan ottelun Ilves pelaa jo tulevana perjantaina, kun Suomen Cupin avauksessa vieraaksi Pirkkahalliin saapuu Kuopion Palloseura.

 

 

Ilveksen kokoonpano:

Luukkanen -> 46’ Riikonen
Aspegren -> 46’ Addy
R. Huhtala -> 46’ Tomas
Miettunen -> 46’ Mensah
Almen -> 46’ Kazi
Siira -> 46’ Ojala
Moussa -> 46’ Jair
Haarala -> 46’ Tarvonen
Heikkinen -> 46’ Mettälä
Laine -> 46’ Raittinen
J.Huhtala -> 46’ Afum

 

 

Lue myös

Johannes Viitalalle nollapeli Salossa

Johannes Viitalalle nollapeli Salossa

  Ilves jatkoi totuttelua ulkoilma-jalkapalloon pitkän hallikauden jälkeen, pelaten toisen harjoitusottelun viiteen päivään. Tänään joukkue matkusti Saloon Ykkösessä pelaavan SalPan vieraaksi. Osa lauantaina HJK:ta vastaan pelanneista pelaajista jäi tänään...