Ilves voitti SJK:n 2-1 - Ilvesedustus.fi | Edustusjoukkueiden yhteinen koti

Ilves voitti SJK:n 2-1

Ilves-SJK 2-1 (1-0)
1’ 1-0 Ilari Mettälä
54’ 2-0 Ilari Mettälä
74’ 2-1 Jeremiah Streng

Ilari Mettälä iski kaksi maalia SJK:n verkkoon.

Ilves kohtasi kauden kolmannessa Suomen Cupin ottelussaan SJK:n. Ilveksellä oli alla yksi voitto ja yksi tasapeli Suomen Cupista. Vierailija SJK oli puolestaan pelannut vasta yhden cupin pelin, jossa se hävisi VPS:lle 1-2. Ilveksen kokoonpanossa esiintyivät ensimmäistä kertaa tällä kaudella Iiro Järvinen ja Emile Paul Tendeng.

Vauhdikas ensimmäinen puoliaika

Ottelu alkoi todella räväkästi, sillä peli ei ollut ehtinyt vanhentua minuuttiakaan, kun Ilves siirtyi 1-0 johtoon. Baba Mensah pelasi hienon pystypallon oikeaan laitaan Iiro Järviselle, joka eteni vahvasti SJK:n rangaistualueelle. Iiro huomasi hienosti tilanteeseen mukaan nousseen Ilari Mettälän ja tarkka syöttö takaviistoon löysi Ilarin, joka laukoi Ilveksen johtomaalin tarkasti takakulmaan.

Nopean johtomaalin jälkeen Ilves hallitsi kenttätapahtumia ottelun alkuminuutit. Reilun kymmenen peliminuutin jälkeen ottelu hieman tasoittui SJK:n päästessä paremmin kiinni ottelun rytmiin. Kuitenkin jakson edetessä ote siirtyi jälleen vahvemmin Ilvekselle.

Kun ottelua oli pelattu noin 19 minuuttia Iiro Järvinen, Emile Paul Tendeng ja Samuel Afum pelasivat hienolla syöttökuviolla Afumin puolittaiseen läpiajoon, mutta Ilveksen harmiksi SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu torjui Samuelin laukauksen.

Vierasjoukkueen ensimmäinen maalipaikka syntyi 22. minuutilla, kun Dani Hatakka löysi syötöllään maalin eteen rynnistäneen Denys Oliinykin, mutta Oliinykin ohjaus suuntautui ohi Ilveksen maalin. Vain kaksi minuuttia myöhemmin oli Ilveksellä erinomainen paikka lisätä johtoaan. Kulmapotkun jälkitilanteessa Tatu Miettunen pääsi yrittämään maalintekoa viiden metrin päästä SJK:n maalista, mutta uhrautuvasti tilanteeseen heittäytynyt puolustaja onnistui torjumaan Tatun vedon maaliviivalta.

36. peliminuutilla Samuel Afum pääsi ohjaamaan hienosti takavasaralla Felipe Aspegrenin syötöstä, mutta vieraiden maalivahti Aksalu sai sen verran kättä väliin Samuelin ohjaukseen, että hän ehti nappamaan pallon käteensä maaliviivalta, juuri ennen kuin se olisi lirunut viivan yli maaliin. Heti tästä seuranneesta vastaiskusta SJK sai pallon Ilveksen maalin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Enempää vaarallisia tilanteita ei enää ensimmäisellä puoliajalla nähty ja tauolle siirryttiin lukemissa 1-0.

Vierasjoukkue vahva toisella puoliajalla

Vierasjoukkue SJK tuli toiselle puoliajalle vahvasti, ottaen pallonhallinnan itselleen. Vaarallisille maalipaikoille vierailijat eivät kuitenkaan päässeet. Ilves puolestaan vetäytyi puolustuskannalle kytäten paikkoja vastaiskuihin.

Ottelun 54. minuutilla Ilves riisti pallon omalla alueellaan ja Emile Paul Tendeng lähti terävään tempokuljetukseen. Vahvan nousunsa päätteeksi Emile vapautti upealla syötöllä Ilari Mettälän läpiajoon ja Ilu ei taaskaa näin erehtynyt vaan laukoi pallon varmasti takakulmaan.

66. peliminuutilla Jair ja ja Mettälä pelasivat hienolla kuviolla Matias Ojalle maalipaikan, mutta kotiyleisön harmiksi Ojalan vasemman jalan nosto meni muutaman sentin takatolpan ohi.

SJK onnistui hyödyntämään painostuksensa 74. minuutilla, kun pitkän syötön jälkeen Jeremiah Streng syötettiin nokikkain Mika Hilanderin kanssa ja Streng laukoi pallon varmasti Hilanderin ohi, 2-1. Maalin jälkeen SJK jatkoi painostamistaan, mutta Ilveksen puolustus kesti paineen hienosti.

Pelikellon näytäessä jo täyttä aikaa vieraiden Mostagh Yaghoubi otti toisen keltaisen korttinsa ja hänet ajettiin ulos kentältä. Tuon tilanteen jälkeen SJK:n suurin kirivaihde hyytyi ja lopussa ei enää vaarallisia tilanteita nähty Ilveksen päässä. Ilveksellä puolestaan oli yliajalla pari puolittaista paikkaa lisätä johtoaan. Ilves ei kuitenkaan onnistunut paikkoja hyödyntämään ja näin ollen ottelu päättyi Ilveksen 2-1 voittoon.

Hyvä voitto tiukasta ottelusta

Ilves voi olla tyytyväinen päivän voittoon, sillä vastustaja SJK pelasi myös hyvän ottelun. Erityisesti toisella puoliajalla vierasjoukkue pelasi vahvasti, kun taas ensimmäinen puoliaika oli Ilveksen hallintaa. Päivän positiivisiin asioihin voidaan myös laskea Iiro Järvisen ja Emile Paul Tendengin paluu pelikentille. Molemmat herrat pelasivat hienon ottelun, mikä lupaa hyvää jatkoa ajatellen.