Ilves voitti KuPS:n 10. kerran putkeen!
Ilves – KuPS

1 – 0  (1 – 0)

Maali
11′ 1-0 Tuco

Varoitukset
Ilves: Ayarna, Rahimi, Matrone
KuPS: Gabriel

Yleisömäärä
3784

3 IS-tähteä
*** Hilander

Tamminen rynnistää määrätietoisesti

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita alusta alkaen

Kaunis ja lähes helteinen lauantai-iltapäivä tarjosi loistavat lähtökohdat. Tammelaan saapui kauden ennätysyleisö (3784) seuraamaan kissapedon edesottamuksia.

Aihetta riemuun syntyi nopeasti. 11. minuutilla KuPS-kapteeni Sebastian Sorsalle kävi harvinainen moka. Alimpana miehenä hänen huolimattomasta syötöstään Tuco pääsi yksin läpi. Kamerunilainen laukoi pallon vastustamattomasti verkon perukoille.

Vierailijat käynnistivät raivokkaan takaa-ajon, joka oli heti tuottaa hedelmää. Toppari Tatu Miettunen joutui tiukkaan juoksukisaan omassa boksissa. Ilmari Niskasen jaloille osunut liukutaklaus johti rangaistuspotkuun, jota vetämään asettui Ats Purje. Mika Hilander kuitenkin aloitti loistavan iltapuhteensa ja torjui kudin alakulmasta.

Lisää piti tuleman. Ville Saxmanin jalasta pallo päätyi onnekkaasti pomppivana maalialueelle, jossa Joni Mäkelä yriti roikottaa pallon yli Hilanderin. Terävä pomppu ja näpit ehtivät vedon tielle.

Pari minuuttia myöhemmin Ats Purjeen aikeet tehtiin jälleen tyhjäksi. Virolaishyökkääjä laukoi vihaisen volleyn suoraan Sorsan keskityksestä, mutta Hilander liimasi pallon maaliviivalta.

Ensimmäisellä jaksolla KuPS piti palloa ja laukoi ahkerasti, mutta vauhdikkaassa pelirytmissä myös Ilves vyörytti hyviä vastahyökkäyksiä. Etenkin laitanousut aiheuttivat päänvaivaa mustapaidoille.

Tammelan taika pitää

Toiselle puoliajalle tultaessa Ilves oli joutunut tekemään jo kaksi pelaajavaihdosta. Emile Paul Tendeng ja Antti Hynynen katselivat loppuottelun kentän laidalta.

Ilves pyrki rauhoittamaan peliä, mutta Palloseura ei hellittänyt. Lähes tunti oli pelattu, kun yleisöstä kuului raskas helpotuksen huokaus. Mäkelän vaarallinen pusku taka-alueelta heilutti ainoastaan maalin sivuverkkoa.

Keltapaidat pyrkivät hyödyntämään vastustajan nousun takia linjaan jääviä tyhjiä alueita. 74. minuutilla Eero Tamminen kirmasi vasemmalla laidallaan ja löysi tilaa edetä aina rangaistusalueelle asti. Kova laukaus takayläkulmaa kohden pysähtyi kuitenkin Otso Virtasen hyvään torjuntaan.

Pitkä tappioiden lista alkoi jo kuumottaa kuopiolaisten takaraivoissa. Turhautuminen huokui valmentaja Jani Honkavaarasta. Painostus piti Tammelan yleisön jännityksessä viimeiseen minuuttiin asti.

Ottelun ehdoton hahmo oli Mika Hilander, joka kerta toisensa jälkeen piti joukkuettaan pystyssä. Kovaääninen pelin ohjaus, varmat keskitysten katkot ja terävät torjunnat kuuluivat ”Hilan” tavaramerkkeihin.

Päätösvihellyksen soidessa juhlat alkoivat, vaikka kotijoukkueen pelaaminen ei parhaimmalla tasolla tänään ollutkaan. Ilves on nyt voittanut Kuopion Palloseuran peräti kymmenen kertaa peräjälkeen!

Tuco-show jatkuu

Tuco on viimeistellyt jo 8 maalia tällä kaudella. KuPS sai todeta 28-vuotiaan kärkipelaajan kylmähermoisuuden.

 – Hyvä vastustaja teki pelistämme todella vaikeaa. Onneksi saimme aikaisen maalin tällä kertaa. Sen jälkeen hieman passivoiduimme. Olimme kai vieläkin väsyneitä Rovaniemen pitkästä reissusta. Pidimme kuitenkin päämme ja taistelimme kolmesta pisteestä. KuPS hallitsi palloa, mutta me tiesimme mitä tehdä. On tärkeää tehdä töitä joukkueen eteen, Tuco kertoo tyytyväisenä.

Päävalmentaja Jarkko Wiss tietää, että täysin tyytyväinen peliesitykseen ei voi olla. Sympatiaa löytyy myös vastapuolen edustajalle.

 – Toinen perättäinen kotivoitto tietysti lämmittää mieltä, mutta emme olleet tänään ihan parhaimmillamme. Hirveästi virheitä ja vääriä valintoja puolustussuuntaan. KuPS pääsi myllyttämään, mutta seisoimme pää pystyssä loppuun asti ja maalivahti pelasi fantastisen pelin.

 – Ymmärrän Janin (Honkavaara) tunteet. Tässä liigassa on paljon pelejä, joissa kentällä huonommin esiintynyt joukkue voittaa. Yksi maali sinne tänne, tämä koko sarja on pienestä kiinni, Wiss puntaroi.Kokoonpanot

ILVES

Avaus

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen -> 46min 17 Teemu Penninkangas
16 Tatu Miettunen
5 Jani Tanska
4 Felipe Aspegren
10 Emile Paul Tendeng -> 34min 9 Youness Rahimi
7 Marco Matrone
15 Lauri Ala-Myllymäki
6 Reuben Ayarna -> 79min 14 Tuure Siira
20 Eero Tamminen
11 Ariel ”Tuco” Ngueukam

Vaihto

12 Johannes Luukkanen
8 Iiro Järvinen
18 Aleksis Lehtonen
30 Thomas Agyiri

KuPS

Avaus

1 Otso Virtanen
9 Sebastian Sorsa
3 Hamed Coulibaly
22 Nikko Boxall
28 Jiri Nissinen
23 Mäkelä Joni -> 70min 26 Joonas Nissinen 
15 Reuben Shalu Gabriel
20 Ville Saxman -> 77min 17 Patrik Alaharjula
11 Ilmari Niskanen
10 Ats Purje -> 84min 14 Eetu Pellikka
6 Saku Savolainen

Vaihto

16 Miika Töyräs
45 Azubuike Emmanuel Egwueke
42 Sharp Räsänen

Seuraava ottelu

IFK Mariehamn – Ilves  pe 7.7. klo 18:30 Wiklöf Holding Arena

Seuraava kotiottelu
Ilves – HJK  su 16.7. klo 18:30 Tammelan stadion -> ENNAKKOLIPUNMYYNTILue myös