Ilves voitti HIFK:n komeasti 3-1

Ilves – HIFK 3-1 (1-0)

33′ Mikael Soisalo, 1-0 
47′ Pekka Sihvola, 1-1 
51′ Yoro Ly, 2-1 
72′ Yunus Sentamu, 3-1 

Pallonhallinta: 50%-50% 
Maalipaikat: 6-4 
Kulmat: 3-2  
Yleisöä: 2609 

Erotuomari: 
Petri Viljanen

Keltaiset kortit, Ilves: 
Tuure Siira

Keltaiset kortit, HIFK: –

IS:n tähdet:
3 tähteä: Mikael Soisalo, Ilves 
2 tähteä: Yunus Sentamu, Ilves 
1 tähti: Tomi Maanoja, HIFK

Hookin tulinen pelaaja: 
Yunus Sentamu, Ilves 

Pancho Villan nälkäinen pelaaja:
Yoro Ly, Ilves 

Ilves kohtasi rakkaan kiistakumppaninsa HIFK:n lauantaina Tammelan stadionilla. Kolmas ottelu viikon sisään painoi molempien joukkueiden pelaajien jaloissa, mutta Ilves esiintyi varsin energisesti ja voitti ottelun numeroin 3-1 (1-0).

Rikkonainen avausjakso

Ottelu käynnistyi varsin tasaisesti. HIFK piti enemmän palloa, mutta maalipaikoille ei päässyt kumpikaan joukkue. Ilves koki takaiskun heti 10. minuutilla, kun tärkeä keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna loukkasi hieman jalkaansa ja joutui tulemaan vaihtoon. Hänen tilalleen tullut Lauri Ala-Myllymäki pelasi vahvan ottelun.

Ilves oli todella lähellä johtomaalia 25. minuutilla, kun ottelun parhaana pelaaja palkittu 18-vuotias laitahyökkääjä Mikael Soisalo hyökkäsi oikealla laidallaan totutun vauhdikkaasti ja syötti namupassin boxiin, mutta Emile Paul Tendengin laukaus kimpoili HIFK-puolustuksen kautta kulmapotkuksi. Muutama minuutti myöhemmin Ilveksen pirteästi esiintynyt ugandalaishyökkääjä Yunus Sentamu oli läpiajossa, mutta HIFK-molari Tomi Maanoja torjui näyttävästi.

Ilves siirtyi ansaitusti johtoon 33. minuutilla. Sentamu syötti huippuvireisen Soisalon puolittaiseen läpiajoon ja pallo oli vakuuttavasti maalissa, 1-0!

Pian Soisalon tekemän johtomaalin jälkeen Ilveksen kokenut puolustaja Heikki Aho joutui tulemaan vaihtoon ja hänen tilalleen kirmasi Antti Koskinen, joka pelasi vahvasti. Myös HIFK joutui tekemään vaihdon heti avausjaksolla, kun kokenut toppari Tuomas Aho loukkasi jalkaansa. HIFK-hyökkääjä Pekka Sihvolalla oli erinomainen paikka tasoittaa vielä avausjakson lopussa, mutta tyylikäs Ilves-maalivahti Mika Hilander torjui upeasti. Tauolle Ilveksen 1-0-johdossa.

HIFK tasoittaa, mutta Ilves karkaa kotivoittoon

Toisen jakson alussa tapahtui oikein huolella! HIFK pääsi tekemään tasoitusmaalin heti 47. minuutilla, kun Nnaemeka Anyamele syötti vasemmalta laidalta pallon maalinedusruuhkaan, mistä hyvävireinen Sihvola ohjasi palloon verkkoon, 1-1.

Kuitenkin heti 51. minuutilla nähtiin ottelun voittomaali! Ilveksen uusi senegalilaisvahvistus Yoro Ly laukoi pallon maaliin ja huudatti kotiyleisöä, 2-1! Ly teki samalla debyyttiosumansa Ilves-paidassa.

HIFK:llä oli etsikkoaikansa reilun tunnin pelin jälkeen. Ensin hyökkääjä Juho Mäkelä rynnisti röyhkeästi maalille, mutta ei aivan saanut ohjattua palloa kohti maalia. Pari minuuttia myöhemmin pallo pelattiin maalinedustalle, missä Matias Hänninen laukoi hienosti, mutta Hilander esitti uskomattoman Game saver –reaktiotorjunnan ja pallo kimposi Hilan käsistä ylärimaan. Kotiyleisö antoi Hilalle valtavat suosionosoitukset.

Ottelun lopullinen ratkaisu tapahtui 72. minuutilla. Ilveksen senegalilaistaikuri Tendeng jakeli pallon Sentamulle, joka sijoitti varmasti ja 3-1 siihen! HIFK nosti lopussa miehitystä ja loi ajoittain pientä painetta. Samaan aikaan Ilves pääsi pariin herkulliseen maalipaikkaan, mutta enempää osumia ei ottelussa enää nähty ja näin Ilvekselle 3-1-kotivoitto.

Päävalmentajien kommentit

Helsinkiläisten päävalmentaja Antti Muurinen antoi tunnustusta Ilvekselle.

”Onnittelut Ilvekselle voitosta! Ilveksen tekniikka ja pelivalmius olivat märällä kentällä paljon paremmalla tasolla kuin meidän. Pitää kyllä pohtia, että miten olimme niin jäässä tänään, emmekä päässeet ollenkaan sille tasolle mitä olemme olleet viime peleissä.”

”Täytyy antaa suitsutusta vastustajalle. Ilveksellä on hyviä teknisiä pelaajia, jotka hallitsivat palloa hienosti. Meille tehtiin vähän outojakin maaleja, mutta ei tässä ole selittelemistä. Keskikenttämme oli liian kaukana puolustajista ja toisaalta olimme niin linjassa, että oli Ilveksen oli helppo murtaa se” kommentoi Muurinen.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kehui pelaajiensa otteita.

”Iso hatunnosto pelaajille, jotka jaksoivat vielä nostaa sykettä. Olimme avausjaksolla aika väsyneitä. Tässä otteluruuhkassa miehiä putoilee ja koutsit ovat taas vähän väsyneempiä. Olen tosi tyytyväinen, että pystyimme murtautumaan keskeltä ja teimme mahtavia maaleja” kommentoi Wiss.


Ilveksen seuraava kotiottelu:
Ilves – RoPS ke 24.8. klo 18:30 Tammelan stadion.
Liput ennakkoon TÄSTÄ.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C
3 Heikki Aho (35’ 25 Antti Koskinen)
5 Pavle Milosavljevic
11 Mikael Soisalo
13 Yunus Sentamu
14 Tuure Siira
16 Tatu Miettunen
20 Reuben Ayarna (10’ 15 Lauri Ala-Myllymäki)
22 Emile Paul Tendeng
30 Yoro Ly (79’ 19 Jaakko Juuti)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
9 Jonne Hjelm
26 Antto Hilska
27 Martti Haukioja

HIFK:

1 Tomi Maanoja
2 Tuomas Aho (39’ 27 Nnaemeka Anyamele)
3 Pauli Kuusijärvi C
6 Xhevdet Gela
9 Pekka Sihvola
10 Juho Mäkelä (75’ 26 Ville Salmikivi)
11 Eero Peltonen
15 Juho Pirttijoki
18 Matias Hänninen
22 Fredrik Lassas (46’ 23 Mika Väyrynen)
31 Joni Korhonen

HIFK:n muut vaihtopelaajat:
71 Carljohan Eriksson
5 Jukka Sinisalo
12 Otto-Pekka Jurvainen
13 Esa Terävä

 

Lue myös