Ilves voitti harjoitusottelussa JPY:n joukkueen 3-0

Ilves kohtasi lauantai-iltana harjoitusottelussa Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kokoaman sopimuksettomien pelaajien joukkueen. Päävalmentaja Jarkko Wiss peluutti ottelussa lähinnä niitä pelaajia, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet alkutalvesta vähän vähemmille peliminuuteille.

Ensimmäinen puoliaika tarkkaa ja tasaista pelaamista

 

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta melko tarkkaa pelaamista ja siitä johtuen maalipaikat olivat todella vähissä. Lauri Ala-Myllymäki oli oivalla pelipäällä ja hänen kauttaan Ilves sai rakennettua muutamia hyviä hyökkäyksiä, mutta hyviin maalipaikkoihin asti pääseminen tuotti vähän vaikeuksia.

Kaikkien jo odotellessa ensimmäisen puoliajan päätösvihellystä, syntyi ottelun avausmaali. Youness Rahimi keskitti oikealta laidalta ja ensimmäistä otteluaan Ilveksen-paidassa pelannut testihyökkääjä Odilon Konan Kouakou puski pallon hienosti maalin vasempaan kulmaan, 1-0. Näissä numeroissa siirryttiin myös tauolle.

Toinen puoliaika mentiin Ilveksen komennossa

 

Ottelun toinen puoliaika sujui täysin Ilveksen hallinnassa. Mitä pidemmälle puoliaika eteni sitä vahvempi oli Ilveksen ote ottelusta.

Ilves siirtyi ottelussa 2-0 johtoon pelikellon näyttäessä 66 minuuttia. Pallo pelattiin vasempaan laitaan Eero Tammiselle, joka leikkasi pallon kanssa kohti keskustaa ja laukoi 17 metristä todella näyttävän laukauksen maalin takayläkulmaan, 2-0.

Toisen maalin jälkeen Ilveksellä oli useita hyviä paikkoja lisätä johtoaan, mutta ottelun kolmatta maalia jouduttiin odottamaan aina 86. minuutille asti.  3-0 maali oli jälleen hieno taidonnäyte Eero Tammiselta. Myös Tammisen toinen laukaus syntyi rangaistusalueen ulkopuolelta. Tällä kertaa Eero sijoitti pallon hienolla kierteisellä laukauksella maalin takakulmaan.

 

Molemmat debytantit pelasivat hyvin

 

Ilveksen riveissä pelasi kaksi debytanttia, 1-0 maalin viimeistellyt Odilon Konan Kouakou sekä ensimmäisen puoliajan maalia vartioinut Johannes Luukkanen. Molemmat antoivat hyvät näytöt osaamisestaan. Odilon oli koko ajan aktiivinen niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Hieno puskumaali kruunasi miehen hyvän esityksen. Maalivahti Luukkanen hoiti vähät torjuntatehtävänsä varmasti ja sen lisäksi hän pelasi jalalla erinomaisesti antaen hyviä avauksia.

Positiivisena asiana ottelussa voidaan pitää myös Teemu Penninkankaan paluuta kentälle nilkkavamman jäljiltä. Penni pelasi ensimmäisen puoliajan topparina ja toisen puoliajan vasempana puolustajana.

Ilveksen seuraava ottelu on Suomen Cupin puolivälieräottelu KPV:tä vastaan. Ottelu pelataan Pirkkahallissa lauantaina 18.3. klo 14.30. Ennakkoliput otteluun täältä

 

Maalit:

45’ 1-0 Odilon

66’ 2-0 Eero Tamminen

86’ 3-0 Eero Tamminen

 

Ilveksen kokoonpano:

Luukkanen -> 46’ Kuusinen

Haukioja

Penninkangas

Miettunen

Kazi -> 59’ Hynynen

Matrone

Ala-Myllymäki

Lehtonen

Rahimi -> 46’ Hilska

Tamminen

Odilon

 

Lue myös