Ilves voitti FC Hakan selvin 0-3 lukemin

 

Ilves kohtasi Mikkelissä järjestetyn Go On Cup -turnauksen pronssiottelussa FC Hakan. Ilveksen valmennus lähti otteluun eilisestä tutulla suunnitelmalla eli ottelun tauolla oli suunnitelmissa vaihtaa kaikki kenttäpelaajat.

Ilves hallitsi ensimmäistä puoliaikaa selvästi

Ilves otti heti pelin alusta lähtien pallonhallinnan itselleen pyrkien kärsivällisesti etsimään murtautumispaikkoja. Ensimmäisen viidentoista minuutin aikana Ilves ei kuitenkaan päässyt vaaralisille paikoille, mutta hyökkäysaihiot alkoivat koko ajan näyttämään lupaavimmilta. Kun ottelua oli pelattu 21 minuuttia Yusif Moussa väläytteli jälleen osaamistaan. Upeasti ajoitettu syöttö Hakan puolustuslinjan selustaan vapautti Noel Hasan nokikkain Mika Hilanderin kanssa. Noel otti pallon pehmeästi mukaansa ja kiersi vastaan tulleen Hilanderin. Tämän jälkeen hänellä oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin 0-1.

Johtomaalin jälkeen Ilves säilytti ottelun hallinnan ja se onnistui hätyyttelemään Hakan maalia useaan otteeseen. Varsinkin Hasa ja Momodou Sarr aiheuttivat aktiivisella liikkeellään harmia vastustajan puolustukselle. Ilves ei kuitenkaan onnistunut tekemään enää lisää maaleja ensimmäisellä puoliajalla ja tauolle lähdettiin Ilveksen yhden maalin johtoasemassa.


Sama meno jatkui toisella puoliajalla

Ilves suoritti ottelun tauolla etukäteen suunnitellut kymmenen vaihtoa vaihtaen kaikki kenttäpelaajat. Vaihdoista huolimatta kentällä jatkui sama meno kuin ensimmäisellä puoliajalla. Ilves hallitsi palloa pakottaen Hakan puolustuskannalle. Ottelun toinen maali näki päivänvalon 64. peliminuutilla. Ilveksen todella pitkän pallonhallintajakson päätteeksi Mikael Almen vapautti pitkällä syötöllään Badreddine Busharan läpiajoon. Badu eteni määrätietoisesti kohti Hakan maalia ja laukoi pallon varmasti ohi Hilanderin vieden Ilveksen 0-2 johtoon.

0-2 osuman jälkeen Ilves piti edelleen tempoa yllä hakien kolmatta osumaa. Hyökkäyksessä pelanneet nuoret Bushara ja Oskari Paavola pitivät vastustajan puolustuksen koko ajan varpaillaan terävillä liikkeillään ja juoksuillaan. Ilveksen kolmatta osumaa jouduttiin odottamaan aina ottelun 84. minuutille asti. Tuolloin Tuomas Ollila tarjoili namupassin maalin eteen, josta toinen Ilveksen testipelaajista siirsi pallon maaliin, 0-3. Tämän maalin jälkeen ottelussa ei enää nähty vaarallisia maalipaikkoja ja ottelu päättyikin Ilveksen voittoon lukemin 0-3.

Ilveksen valmentaja Toni Kallio oli tyytyväinen päivän otteluun:

 – Hyvä ja ansaittu voitto. Prässipelaamisessa oli pieniä haasteita, mutta muuten puolustussuuntaan oli meiltä selkeästi parempaa tekimistä kuin eilen. Nolla omassa päässä on aina hyvä ja mainitsemisen arvoinen asia. Pallollisena tehtiin järkeviä ratkaisuja ja saatiin siten etuja monella kentän osa-alueella.

Köpi oli tyytyväinen koko turnauksen antiin:

 – Kokonaisuutena ollaan tyytyväisiä näihin kahteen päivään. Saatiin paljon informaatiota sekä yksittäisistä pelaajista että joukkueen tilanteesta tällä hetkellä.

 

Ilves haluaa kiittää Mikkelin Palloilijoita sekä erityisesti Juuso Kangaskorpea hienoista turnausjärjestelyistä!

 

Ilveksen kokoonpano:

Rasmus Leislahti

Aapo Mäenpää -> 46’ Elias Valli

Jonne Koistinen -> 46’ Mikael Almen

Alex Ciriaco -> 46’ Jaakko Moisio

Rasmus Lehtonen -> 46’ Tuomas Ollila

Leo Kyllönen -> 46’ Teemu Jäntti

Doni Arifi -> 46’ Tuure Siira

Yusif Moussa -> Testipelaaja 1

Noel Hasa -> 46’ Linus Rönnberg

Testipelaaja 2 -> 46’ Oskari Paavola

Momodou Sarr -> 46’ Badreddine Bushara

 

Lue myös