Ilves valmistautuu harjoitusotteluun Tallinnassa

Ilveksen joukkue matkustaa perjantaiaamuna Viroon ja kohtaa klo 18.00 harjoitusottelussa JK Tallinna Kalevin. Ilves-TV tarjoaa pelistä livelähetyksen YouTube-kanavallaan.

JK Tallinna Kalev on kolminkertainen maansa mestari. Seura nousi täksi kaudeksi takaisin pääsarjatasolle. Viron liiga on ollut käynnissä jo neljä kierrosta. Kalev hävisi kolme ensimmäistä otteluaan, mutta murskasi viime lauantaina FC Kuressaaren maalein 5-0. Kolme sarjapistettä ja maaliero +2 oikeuttavat kuudenteen sijaan. Ilves-ottelun jälkeen Kalevilla on yli viikko aikaa levätä ennen ottelua hallitsevaa mestaria FC Floraa vastaan.

Kalevia valmentaa Argo Arbeiter. Pelaajaurallaan hän edusti Kotkan TP:tä Veikkausliigassa ja FF Jaroa Ykkösessä. Arbeiterin miehistö koostuu pääosin virolaisista pelaajista, mutta joukossa on myös muutama mielenkiintoinen ulkomaan vahvistus. Esimerkiksi keskikentän hyökkäävissä rooleissa häärii japanilaiskaksikko Takuya Matsunaga ja Hidetoshi Wakui. Jälkimmäinen edusti viime kaudella helsinkiläistä IF Gnistania ja kantaa nyt kapteeninnauhaa tallinnalaisten riveissä.

Ilveksen riveistä perjantaina puuttuu useampi Suomen maajoukkuekomennuksella oleva pelaaja. Liettuassa U21-maajoukkueen mukana ovat Lauri Ala-Myllymäki ja Iiro Järvinen. Kyproksella U18-maajoukkueen mukana ovat Jusif Ali, Niklas Jokelainen, Tariq Kazi sekä uusimmat sopimuspelaajat Mikael Almén ja Roope Huhtala.

Tallinnan harjoitusottelu on Ilvekselle viimeinen ennen Suomen cupin puolivälierää Turussa 29. maaliskuuta, jolloin vastaan asettuu FC Inter.

Kuva: JK KalevJK Tallinna Kalev – Ilves
Perjantaina 23.3. klo 18.00
Kalevi Keskstaadion (Staadioni 8, 10132 Tallinna)

Lue myös