Ilves vahvistaa hyökkäystään kolumbialaisella Jean Carlos Blancolla

 

Kolumbialainen hyökkääjä Jean Carlos Blanco ovat allekirjoittanut Ilveksen kanssa kauden 2021 kattavan sopimuksen. Sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2022. Hänen edellinen seuransa oli Kolumbian pääsarjaseura Boyaca Chico FC.

 

29-vuotias Jean Carlos Blanco on pelannut urallaan yli 160 Kolumbian pääsarjaottelua ja sen lisäksi hänellä on kokemusta myös Bulgarian pääsarjasta CSKA Sofian riveistä. Pääsarjamaaleja hän on viimeistellyt uransa aikana 40 kappaletta. Kolumbiaa hän on edustanut U17-maajoukkueessa.

– Jean Carlos on hyvä ilmassa ja todella valmis tekemään töitä joukkueen eteen. Hän ei ole myöskään mikään palloa odottava hyökkääjä, vaan hän pelaa todella aktiivisesti ja aggressiivisesti koko ajan. Harjoituksissa on maalinverkon heiluneet hänen toimestaan hyvällä prosentilla. Vaikka hänellä on hiukan pidempi tauko peleistä, niin hän on ammattimaisesti pitänyt itsensä kunnossa eikä ainakaan siitä tule jäämään kiinni pelaaminen, Jarkko Wiss kuvailee tuoretta hyökkääjähankintaa.

 

Blanco tuo joukkueeseen lisää kokemusta sekä kilpailua pelipaikoista. Wiss näkee tilanteen hyvänä:

– Toivottavasti nyt saadaan sellaista oikeanlaista kokemusta. Eihän pelkkä ikä välttämättä kerro millaista kokemusta pelaajalla on. Blanco on kuitenkin pelannut kovissa ja fyysisissä sarjoissa. Noista sarjoista saadut opit ja kokemus ovat näkyneet jo treeneissäkin. Hän antaa lisää vaihtoehtoja ja työkaluja meille valmentajille.

 

Kaikki Blancon siirtoon liittyvät paperiasiat ovat kunnossa ja hän on edustuskelpoinen jo tämän illan kotiottelussa HJK:ta vastaan. Valitettavasti ottelu pelataan vielä tyhjille katsomoille, mutta ottelu on nähtävissä Ruutu-palvelussa.

Lue myös