Ilves ja TPS 2-2-tasapeliin

Ilves – TPS 2-2 (1-1)

10’ Antto Hilska, 1-0
21’ Jani Virtanen, 1-1
80’ Roope Läpinen, 1-2
89’ Mikael Soisalo, 2-2

Pallonhallinta: 55%-45%
Maalipaikat: 10-4
Kulmat: 5-3
Yleisöä: 500

Ilves sai lauantai-iltapäivän harjoitusottelussa Pirkkahallissa vastaansa TPS:n. Runsaasti tapahtumia sisältänyt ottelu päättyi lopulta tasatulokseen 2-2 (1-1). Äskettäin HJK:n organisaatiosta Ilvekseen siirtynyt 17-vuotias Mikael Soisalo teki debyyttissään tehot 1+1. Tammikuinen harjoitusottelu kiinnosti mukavasti tamperelaisyleisöä, sillä katsojia Pirkkahallissa oli noin 500.

Ilves vauhdikkaana avausjaksolla

Ottelu käynnistyi Ilveksen selkeällä hallinnalla ja maalipaikkojakin avautui varsin nopeasti. Perjantaina Suomeen ja Ilvekseen testille saapunut senegalilainen laitahyökkääjä Emile Paul Tendeng oli heti lähellä pamauttaa upean maalin, mutta kova laukaus heilahti hieman oikean yläpesän ohi.

Ilves siirtyi johtoon 10. minuutilla, kun vahvasti Ilves-debyytissään pelannut Soisalo jakeli oikealta laidaltaan namusyötön juuri sopimuksen tehneelle Antto Hilskalle, joka tälläsi pallon komeasti verkkoon, 1-0! Muutama minuutti avausmaalista Ilves oli lähellä lisätä johtoaan, kun tyylikkään hyökkäyssommitelman päätteeksi kapteeni Antti Hynynen syötti päätyrajalta maalille, missä Lada Lahtinen puski pallon harmittavasti ylärimaan.

TPS tuli kuitenkin yhtäkkiä tasoihin 21. minuutilla. Joukkue sai vapaapotkun 16,5 metristä ja Jani Virtanen laukoi erittäin kauniisti pallon muurin yli oikeaan nurkkaan, 1-1.

Puolen tunnin hujakoilla Ilveksellä oli monta paikkaa tehdä johtomaali, mutta ei uponnut sitten millään. Ensin Soisalo rynni jälleen röyhkeästi oikealla laidalla ja syötti Hilskalle, mutta laukaus karvan verran oikealta ohi. Sitten Lahtinen oli puolittain läpi, mutta TPS-puolustus pääsi häiritsemään ratkaisevalla hetkellä. Lahtisella oli vielä toinenkin herkkupaikka, mutta pusku maaliviivan tuntumasta kimposi TPS-pakkien kautta kulmaksi.

Pirteästi ja aktiivisesti pelannut Ilves-hyökkääjä Hilska pääsi vielä läpiajoon avausjakson lopussa, mutta laukaus viuhui oikeaa tolppaa nuollen ohi. Ilves hallitsi ajoittain hyvinkin voimakkaasti avausjaksoa ja loi vinon pinon maalipaikkoja, mutta tauolle asteltiin lukemissa 1-1.

Tasainen toinen jakso

Jos oli ensimmäinen 45-minuttinen Ilves-näytöstä, niin toisella jaksolla edettiin paljon tasaisemmin. Ilves sai luotua heti jakson alkuun hyvän maalipaikan, mutta testimies Tendengin laukaus boxista meni vasemmalta ohi. Heti seuraavassa hyökkäyksessä TPS oli hyvässä maalipaikassa, kun Juri Kinnunen laukoi tulisesti 20 metristä. Ilves-molari Mika Hilander tojui kuitenkin pallon kulmapotkuksi.

Alkurynnistyksien jälkeen peli pyöri pitkään keskialueella, missä nähtiin paljon kaksinkamppailuja sekä jonkin verran myös harhasyöttöjä puolin ja toisin. Maalipaikat loistivat poissaoloillaan, kunnes lopussa alkoi tapahtua.

TPS siirtyi johtoon 80. minuutilla. Kinnunen antoi hienon syötön vasemmalta boxiin, missä vaihtomies Roope Lärinen laukoi pallon taitavasti maaliin, 1-2. Ilves ei kuitenkaan luovuttanut ja lopulta 89. minuutilla nähtiin tasoitus. Vaihtomies Diogo Tomas lähetti loistavan kaaripallon vauhdissa olleelle Soisalolle, joka otti pallon haltuun ja pamautti nätisti loppunumeroiksi 2-2.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kommentoi ottelua seuraavasti.

”Vauhdikas ottelu, joka sopii tähän vaiheeseen alkukautta. Vaikka meillä on rankka harjoitusjakso käynnissä, niin haluamme pitää harjoituspeleissäkin hyvää vauhtia päällä, olla aktiivisia, prässätä ja reagoida myös hyökkäyssuuntaan nopeasti. Tottakai välillä välimatkat hieman kasvavat, pelaajat väsyvät ja tulee helppoja virheitä. Mieluummin olemme talvella yliaktiivisia ja pääsemme hyvään kuntoon. Ei hirveästi himmailla näissä peleissä.”

”Joukkueella oli pelin sisällä erinomaisia jaksoja. Antto Hilska ja Mikael Soisalo pelasivat monta kertaa hienosti yhteen. Pojille on jäänyt muutama kuvio lyhyessä ajassa treenikentältä mieleen ja pelaajat haluavat myös toteuttaa niitä. Meillä alkaa olla uhkaa siellä viimeisessä linjassa. Mielestäni kaikki pelaajat olivat tässä ottelussa ok ja saimme taas tärkeitä peliminuutteja.”

”Senegalilaisella testipelaaja Tendengillä oli heti hyviä juttuja kentällä. Tottakai on silti vaikea lähteä arvioimaan kokonaisuutta, sillä hänellä oli eilen todella pitkä matkustuspäivä takana. Kuitenkin näkee, että hän on pelannut aiemminkin hyvällä tasolla ja mies jatkaa meidän mukana harjoittelua.”

”Nyt saadaan Tendeng mukaan harjoituksiin ja hän matkustaa joukkueen mukana Liigacupin avausotteluun Kemiin tulevana lauantaina, ellei nyt mitään ihmeitä tapahdu. Tästä on hyvä jatkaa.” kommentoi Wiss.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves

1 Mika Hilander
27 Martti Haukioja (46’ 25 Antti Koskinen)
16 Tatu Miettunen (46’ 6 Samu Nieminen)
3 Heikki Aho
2 Antti Hynynen
22 Emile Paul Tendeng (63’ 15 Lauri Ala-Myllymäki)
7 Marco Matrone
14 Tuure Siira (76’ 34 Diogo Tomas)
11 Mikael Soisalo
20 Antto Hilska (57’ 19 Jaakko Juuti)
23 Mika Lahtinen

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen

TPS

12 Oskari Forsman
2 Jani Virtanen
3 Juri Kinnunen
4 Rasmus Holma
7 Sami Rähmönen
11 Lucas Gabrielsson (68’ 17 Waltteri Peltola)
15 Miro Tenho (76’ 5 Mikael Liespuu)
19 Oskari Jakonen (68’ 21 Niklas Friberg)
22 Niklas Blomqvist
24 Ilari Mettälä (57’ 23 Roope Läpinen)
32 Ilari Koljonen (57’ 26 Jonni Peräaho)

TPS:n muut vaihtopelaajat:
35 Jere Aalto
14 Eetu Leppänen

Lue myös