Suomen Cup: Ilves – Tips otteluraportti

Ilves – Tips 3-2 (1-1)

Ilveksen kaatoin tänään Tips 3-2 tasaisessa ottelussa. Valitettavasti tämä ei kuitenkaan riittänyt vaan Cup taival Ilveksen osalta päättyi.

29’ Jade Bergius, 1-0
43′ Melanie Azodo, 1-1
52′ Tuulia Mikkola, 2-1
67′ Moona Talka, 2-2
90′ Roosa Tuominen, 3-2

Yleisöä: 136
Keltaiset kortit, Ilves: –
Keltaiset kortit, Tips: Ronja Isokääntä
Erotuomari: Hanna Kapiainen

Ottelupöytäkirja

 

Ilves otti tänään 3-2 voiton (1-1) Tikkurilan Palloseurasta. Tämä ei kuitenkaan riittänyt jatkopaikkaan vaan Ilveksen Suomen Cup taival päättyi tähän. 

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista pallonhallintaa molemmilta joukkueilta. Tips oli lähellä siirtyä ottelun alkupuoliskolla johtoon. Ilves puolustus menetti pallon, jonka seurauksena Nora Lehto pääsi nokikkain Hanna Sherazer kanssa. Sherazer kuitenkin venyi huippu pelastukseen ja torjui tilanteen kulmaksi. Ottelun 29 minuutin kohdalla Ilveksen hienon hyökkäyksen päätteeksi Isa Tuominen keskitti tarkan keskityksen maalille, jonka Jade Bergius latasi voimalla takakulmaan. Juuri ennen taukoa Tips pääsi kuitenkin tasoittamaan ottelun, kun Melanie Azodo puski keskityksen ohi Sherazerin. Näin ollen tauolle siirryttiin luvuissa 1-1.  

Toinen puoliaika alkoi myös tasaisesti ja molemmat joukkueet pääsivät luomaan maalipaikkoja. Vaarallisin paikka tuli puoliajan alkuun, kun Tips pääsi jälleen vaaralliseen läpiajoon, mutta Sherazer onnistui jälleen torjumaan tilantee. Ajassa 52 minuuttia Aino Rasinen pääsi puolittain karkuun Iida Laakkosen syötöstä. Tilanteessa Ilves pääsi yrittämään maalintekoa useaan otteeseen ja lopulta Tuulia Mikkola ampui pallon vastustamattomasti maaliin ja tilanteeksi 2-1. Pian Ilveksen maalin jälkeen Tips oli lähellä tasoitusta, kun kulman jälkitilanteesta pallo päätyi tolppaan. Hetkeä myöhemmin 2-2 tasoitusmaali nähtiin, kun Moona Talka iski pallon verkkoon. 

Ilves onnistui vielä lopussa maalinteossa, kun Aino Varkoi käänsi pallon päätyviivalta takaviistoon Roosa Tuomiselle, joka pisti pallon varmasti verkkoon. Tämä ei kuitenkaan valitettavasti riittänyt vaan Ilveksen matka Suomen Cupissa päättyi lohkovaiheeseen.  

Pelaajille iso kunnioitus taistelun määrästä. Lähtökohta vaikeutuu aina,kun edes voitto ei välttämättä riitä. Pelaajat vastasivat kuitenkin huutoon ja uskalsivat olla rohkeita.

Alku peliin ei ollut paras mahdollinen. Kesti hetken päästä rytmiin ja saada oma peli käyntiin, mutta hiljalleen onnistuimme tässä. Sitkeä vastustaja onnistui tasoittamaan kaksi kertaa. Kahden maalin johto olisi tietysti muuttanut paljon asioita

Paljon meillä on parannettavaa eikä kukaan suinkaan luule pelin vielä olevan valmista. Vaatimustaso pelaajille on tällä hetkellä todella kova ja hiljalleen löydämme yhteistä säveltä. Joukkue on nuori ja teemme vielä kaikki virheitä. Näitä tietysti haluamme vähentää ja kehittää pelaamistamme vielä paremmaksi. Kuusi uutta pelaajaa saimme tuotua kentälle näissä kahdessa cupin ottelussa. Tämä auttaa meitä paljon jatkossa

Tänään kuitenkin viisi maalia,taklauksia, taistelua ja voitto. Uskon tarjonneemme hyvän ottelun.” Kommentoi Ilveksen päävalmentaja Mikko Lepistö ottelua.


 

Haastattelut

Maalikooste

Kuvagalleria

Lue myös