Ilves taisteli vajaamiehisenä arvokkaan tasapelin

Eetu Huuhtanen sai ansaitut kiitokset myös Porissa nappaamalla pilkun kiinni. Kuva: Joope Erkkilä.

Lähes koko ottelun yhden miehen alivoimalla pelannut Ilves ei suostunut antautumaan kohtaloonsa, vaan kamppaili jopa ottelun voitosta. Yritys tuotti lopulta pisteen 1-1 tasapeliin päättyneessä ottelussa.

MuSa – Ilves/2  1-2 (0-0)

Ilves lähti Poriin hakemaan toista peräkkäistä voittoaan ja suunnitelma sen toteuttamiseksi oli tarkkaan harkittu. Suunnitelmat lensivät kuitenkin roskakoriin jo viiden peliminuutin jälkeen, kun Leo Kyllönen ajettiin pois kentältä suoralla punaisella kortilla. Leksa joutui hiukan käsiään käyttämään, kun Rudi Dieter oli pääsemässä karkuun. Päävalmentaja Mika Lahtinen kommentoi tilannetta seuraavana päivänä.

”Joo, pilkun paikka varmaan, mutta oliko nyt sitten punaisen paikka. Täytyy vielä katsella tarkemmin. Toki se on nyt mennyttä ja se on myös hyväksyttävä.”

Yksi ottelun tärkeimpiä hetkiä lopputuloksen kannalta oli Eetu Huuhtasen torjuma pilkku. Hän sai kätensä väliin Juuso Aallon laukaukseen ja nostatti Ilves-pelaajien motivaation jälleen korkealle.

”Äärettömän tärkeä torjunta! Se oli tavallaan käännekohta meidän pelille. Siitä jos olisi maali tullut, olisi ollut todella vaikeaa lähteä vajaamiehisenä takaa-ajoon.”

Ilves joutui välittömästi pilkun jälkeen vastaanottajan rooliin, mutta hoiti tuon tehtävän erittäin mallikkaasti.

”Alivoimalla pelaaminen vaatii pelaajilta paitsi fyysisesti, myös henkisesti paljon. Siinä joutuu hiukan isompaa aluetta puolustamaan ja olemaan pitkiäkin aikoja ilman palloa. Ensimmäisellä jaksolla keskityttiin vaan siihen, että tauolle mennään nolla omissa. Sen jätkät hoitivat todella hienosti.”

Moni odotti MuSa:n menevän toisella jaksolla menojaan, mutta Ilves oli päättänyt toisin.

”Tauolla kopissa puhuttiin siitä, ettei me tänne ole tultu mitään 0-0-tulosta hakemaan. Lähdettiin rohkeasti tavoittelemaan voittoa. Noin 70. minuutin kohdalla jopa hallittiin hetken aikaa peliä ja pääsimme vastustajaa vaarallisimmilta paikoilta yrittämään maaliakin.

Kesken hyvän painostuksen pääsi kotijoukkue kuitenkin tekemään avausosuman, kun Jordan Faria laukoi pallon aivan yläkulmaan. Tähän ei loistavasti torjuneella Eetulla ollut enää mahdollisuuksia päästä väliin. Peli ei kuitenkaan ollut vielä ratkennut, sillä Rasmus Lehtonen laukoi sivuvaparin suoraan etukulmasta sisään tasoittaen pelin.

”Pelin loppuminuutit on hyvä esimerkki joukkueen henkisestä vahvuudesta. Me aidosti uskoimme pääsevämme vielä tasoihin. Olemme nyt parissa viime pelissä saaneet onnistumisia noissa erikoistilanteissa ja siitä nytkin ratkaisuosuma syntyi.”

Ilveksen joukkue on kauden aikana paitsi saanut pelinsä kulkemaan, myös kasvanut henkisesti isoja harppauksia. Tällaisten otteiden jälkeen on huomattavasti helpompi lähteä seuraavaan otteluun, jossa jälleen tulee vastaan yksi sarjan kärkijoukkueista.

”Iso hatunnosto kyllä pelaajille tästä taistelusta. Seuraavaksi vastaan tulee ehkä lohkon paras joukkue SalPa. Pelasimme heitä vastaan Salossa varmaan meidän top-3 pelin, joten siitä täytyy osata ottaa sunnuntaille monta hyvää asiaa mukaan. Toki he ovat parantaneet peliään, enkä ole nyt ihan heidän viimeisiä pelejään päässyt näkemään. Tuollaisella taisteluilmeellä ja asenteella, varsinkin täydellä miehistöllä, pystytään kyllä luottavaisin mielin lähteä heitä vastaan.”

 

MuSa – Ilves/2  1-2 (0-0)

Maalit:

76’ Faria Jordan 1-0 (MuSa)

83’ Lehtonen Rasmus 1-1

 

Varoitukset:

6’ Kyllönen Leo, suora punainen

17’ Kartio Juha (toimihenkilö) (MuSa)

17’ Lahtinen Mika (toimihenkilö)

25’ Rämä Jussi-Pekka (MuSa)

30’ Salminen Verneri (MuSa)

42’ Jukkola Oiva

57’ Välilä Jussi (MuSa)

88’ Rasinen Lauri

opj Priha Topi (toimihenkilö)

 

Ilveksen kokoonpano:

12 Huuhtanen Eetu (mv)

3 Pitkäkoski Santeri 68’ -> 2 Rasinen Lauri

6 Riissanen Jere

7 Varhi Tomas 68’ -> 10 Peltola Miska

8 Lehtonen Rasmus (kapt.)

13 Pietola Juho

19 Moisio Jaakko

22 Hasa Noel

25 Kyllönen Leo

27 Özcelik Taha

29 Jukkola Oiva 46’ -> 28 Lähteenmäki Akseli

 

Vaihtopelaajat:

32 Korri Sakari (mv)

30 Danish Iltaf

83 Yli-Rajala Juuso

Kipparinnauhaa kantanut Rasmus Lehtonen ampui elintärkeän 1-1 tasoituksen MuSaa vastaan. Kuva: Joope Erkkilä.

Lue myös