Ilves sopimukseen Tuure Mäntysen kanssa

Ilveksessä testijaksolla ollut 20-vuotias Tuure Mäntynen vakuutti otteillaan valmennuksen ja seura solmi hänen kanssaan 2-vuotisen sopimuksen.

Eurajoelta lähtöisin oleva Mäntynen siirtyi tammikuussa 2017 FC Jazzista saksalaisen Kaiserslauternin riveihin. Kolmen vuoden ajan hän edusti seuran juniorijoukkueita sekä aikuisten tasolla heidän kakkosjoukkuettaan, mutta murtautuminen edustusjoukkueen riveihin jäi saavuttamatta. Suomea hän on edustanut yhteensä 26 nuorisomaaottelussa.

Nuorella miehellä olisi ollut ottajia muitakin, mutta poikavuosilta tuttu valmentaja veti hänet Tampereelle. Mäntysellä oli tavoitteena päästä myös menestyvään joukkueeseen, joten tämäkin puolsi sopimuksen tekemistä Ilveksen kanssa. Hänellä on tavoitteena vielä palata Euroopan pelikentille, mutta haluaa nyt rauhassa kehittää itseään Ilveksen riveissä.

Vahvuuksinaan Mäntynen pitää ylöspäin pelaamista sekä pelikäsitystään, kun taas eniten parannettavaa on pääpelissä sekä puolustuspelaamisessa. Monipuolinen pelaaja pelasi juniorivuosinaan kaikkia pelipaikkoja, esiintyen jopa maalivahtina.

Mäntynen on kotiutunut hyvin Ilvekseen ja lähteen hyvillä ja odottavaisilla mielin lauantaina alkavaan Suomen cupin otteluun FC Lahtea vastaan. Myös päävalmentaja Jarkko Wiss on tyytyväinen saatuaan Mäntysen kiinnitettyä joukkueeseensa.

” Tuure on vanha tuttu noilta poikien aluejoukkueajoilta. Silloin hän pelasi enemmän keskellä keskikenttää, ja on vasta sen jälkeen profiloitunut enemmän vasemmaksi puolustajaksi tai wingbackiksi. Hän on tunnollinen harjoittelija ja lisäksi monikäyttöinen pelaaja. Meillä on nyt kaksi nuorta miestä kilpailemassa tuosta vasemman puolustajan tontista ja kilpailu onkin kova. Hän omaa hyvän jalan, pystyy antamaan hyviä keskityksiä ja kuten viikko sitten nähtiin, laukauskin lähtee ihan mukavasti”, Wiss kertoo uusimmasta suojatistaan.

” Hienoa saada hänet joukkueeseen. Kotimaasta olisikin ollut paljon hankalampi löytää nuori vasen puolustaja, joten senkin suhteen erinomainen juttu. Seuraavaksi testiin saapuukin pari mielenkiintoista hyökkääjää, katsotaan miten heidän kanssaan käy” Wiss vielä jatkaa.

Katso tästä Tuuren haastattelu

Ole osa jotain suurempaa – tilaa kausikorttisi eurokaudelle 2020 nyt tästä

Lue myös