Ilves riisui SJK:n aseista, mutta tuhlasi omat paikkansa 

SJK – Ilves

0 – 0  (0 – 0)


Varoitukset:
36′ Rahimi
59′ Vales
70′ Arimany
90′ Laaksonen

IS-tähdet:
*** Aksalu
** Ayarna
* Sundman

Hyökkääjille oli ratkaisijan viittaa tarjolla

Mustapaidat kuriin

Molempien joukkueiden avauskentällisissä oli havaittavissa pelaajarotaatiota. SJK esimerkiksi käskytti yksinäiseksi kärjeksi Sergi Arimanyn, joka on pelannut edellisen kerran heinäkuussa. Ilvekseltä ainoana tähän mennessä täydet minuutit kauden jokaisessa ottelussa pelannut toppari Tatu Miettunen seurasi kenttätapahtumia vaihtopenkiltä.

Kokonaisuudessaan Kerho luotti puolustusvoittoiseen miehitykseen. Ilves panosti juoksuvoimaansa ja haki aktiivisesti johtomaalia. Ensimmäisen vartin aikana pallo liikkui vaarallisesti seinäjokisten päädyssä.

Parhaimmat tekopaikat avautuivat vierasjoukkueen Teemu Penninkankaalle ja Marius Noubissille. Penninkankaalla oli jo tyhjä maali edessään, mutta Jesse Sarajärvi ehti häiritsemään ratkaisevalla hetkellä. Noubissi puolestaan säntäsi puolustajien välistä ja laukoi voimalla kohti yläkulmaa. Ainoastaan Mihkel Aksalun paraatipelastus piti kuparisen ehjänä.

Tamperelaiset tukkivat kentän keskisektorin. Vastustaja pakotettiin laidoille, joista ei niin vain murtauduttu maalipaikoille. Ensimmäisen puoliajan edetessä kotijoukkue piti enemmän palloa, mutta Ilves-vahti Mika Hilander pysyi toimettomana.

Aivan yhtä päätyä

Ilves tuli ryminällä toiselle jaksolle. Avausmaali oli lähellä, kun Youness Rahimi lähetti painavan vedon kaaren takaa. Mihkel Aksalu ehti jälleen sormenpäineen vedon tielle. Myös kärkipari Marius Noubissi ja Tuco aiheutti puolustukselle harmaita hiuksia.

Vartti ennen täyttä peliaikaa maalikehikon kestävyyttä testattiin oikein urakalla. SJK-puolustus pelasi rangaistusalueella palloa kädellä, mutta peli sai jatkua. Noubissi täräytti jatkotilanteesta jälleen kovan vedon yläkulmaa kohden. Pallo kuitenkin kilahti Aksalun käden kautta poikkipuuuhun. Hetki myöhemmin Felipe Aspegrenin veto lähietäisyydeltä pysähtyi tolppaan.

Ottelun loppu sujui täysin tupsukorvien komennossa. Maali roikkui ilmassa, mutta useista hyvistä aihioista ei kuitenkaan tullut valmista. Tuco pääsi jopa pilkun tuntumaan yksin kasvokkain Aksalun kanssa, mutta sijoitusyritys viuhui niukasti ohi.

SJK:n maali Aksalun selän takana oli tänään kuin noiduttu. Voittoa ei irronnut millään. Ilves lähti pukukoppiin selvästi pettyneempänä osapuolena. Sarjasijoitus pysyy neljäntenä, kun 28 kierrosta on nyt pelattuna.

Härkäviikko jatkuu

Päävalmentaja Jarkko Wiss ei laske leukaa rintaan. Pelillinen esitys oli mainio. Seuraava ottelu tulee lähes samantien, kun Ilves isännöi sarjakakkosena majailevaa FC Lahtea jo lauantaina.

 – Tämä oli meiltä ehjä ja kurinalainen esitys, vaikka voitto jäi uupumaan. Tulimme pienen tauon jälkeen vahvasti takaisin pelikentälle. Hallitsimme palloa ja loimme maalipaikkoja. Viimeistelymme kuitenkin ontui ja vastustajan maalivahti teki hyviä torjuntoja.

 – Olemme vasta yöllä kotona ja nyt pitää palautua nopeasti. Jokainen käytettävissä oleva tunti pitää elää jalkapallolle. Isoja juttuja on vielä ratkaistavana. Tänään tasapeli hieman harmittaa, mutta tästä jatketaan positiivisesti ja rohkeasti eteenpäin, Wiss luo henkeä.
KokoonpanotSJK

Avaus
2 Mero Joel <- 55min
5 Hatakka Dani
8 Laaksonen Johannes
9 Arimany Sergi
15 Klinga Matti
16 Sundman Joonas
18 Hurme Jarkko
26 Sarajärvi Jesse <- 60min
33 Aksalu Mihkel (mv) (c)
58 Hetemaj Mehmet <- 74min
80 Zeneli Erfan

Penkki
3 Vales Marcos -> 55min
10 Ions Billy -> 60min
22 Bardanca Diego -> 74min
29 Anton Chema
31 Valakari Paavo (mv)
37 Mboma Aristote
99 Hambo Vahid

ILVES

Avaus
1 Hilander Mika (mv)
4 Aspegren Felipe
5 Tanska Jani
6 Ayarna Reuben (c)
9 Rahimi Youness <- 64min
11 Tuco <- 88min
13 Mensah Baba
14 Siira Tuure
17 Penninkangas Teemu
20 Tamminen Eero <- 89min
45 Noubissi Marius

Penkki
7 Matrone Marco
8 Järvinen Iiro -> 64min
12 Luukkanen Johannes (mv)
15 Ala-Myllymäki Lauri
16 Miettunen Tatu
18 Lehtonen Aleksis -> 88min
19 Juuti Jaakko -> 89minSeuraava ottelu


ILVES vs. FC LAHTI la 30.9. klo 17:00 Tammelan stadion

-> ENNAKKOLIPUNMYYNTILue myös