Ilves oli Pikkuhuuhkajia maalin verran etevämpi

Ilves pelasi maanantai-iltana harjoitusottelun Juha Malisen valmentamaa Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan. Telia 5G -areenan tulostaululle jäivät 0-1-lukemat tamperelaisten vierasvoiton merkiksi.

Ilveksen uusin testipelaaja Issa Thiaw rikkoi kuparisen vajaan puolen tunnin pelin jälkeen. Senegalilainen puski Tuomas Rannankarin antaman sivuvapaapotkun pilkun tuntumasta tarkasti etualakulmaan. Thiaw pelasi muutenkin edukseen halliten keskikentän keskikaistaa.

Ottelussa ei maalipaikoilla juuri mässäilty. Molemmat osapuolet saivat harjoitusta pallokontrollista liukkaalla ulkokentällä. Suomi piti pelivälinettä enemmän hallussa, mutta keltapaidat puolustivat säntillisesti ja katkoivat hyökkäykset usein ennen rangaistusaluetta.

Vaarallisimmatkin sinivalkoisten tasoitusyritykset toisella jaksolla pysähtyivät Johannes Luukkasen varmoihin torjuntoihin. Peliotteet pysyivät muuten siisteinä, mutta Suomen kapteeninnauhaa kantanut Kaan Kairinen joutui kahden varoituksen myötä ulosajetuksi 84. minuutilla.

Ilveksen keskikenttäpelaajat Lauri Ala-Myllymäki ja Iiro Järvinen kantoivat tänään maajoukkuepaitaa. Kaksikko matkaa Pikkuhuuhkajien mukana myös EM-karsintaotteluun perjantaina 23.3., kun Suomi pelaa Liettuaa vastaan Gargzdaissa.

Päävalmentaja Jarkko Wiss tunsi Pikkuhuuhkajat hyvin ja harjoitutti omia suojattejaan sen mukaan.

 – Vastustaja oli kovaa prässäävä ja taitava joukkue. Otimme pelissä vastaan, mikä on ihan ymmärrettävää. Noin taitavia pelaajia vastaan tarvitaan 1vs.1 -tilanteissa paljon tukea. Jouduimme ensimmäistä kertaa kovaan testiin harjoituskauden alun jälkeen. Puolustus toimi oikein hyvin, Wiss kiittelee.

 – Meidän painopisteemme oli nopeassa eteenpäin pelaamisessa ja paineen siirtämisessä. Vältimme vaarallisia pallonmenetyksiä vaikeissa paikoissa, jotta tilanteenvaihtoja ei tulisi omaan päähän. Olisimme toki voineet olla tehokkaampia viimeisellä kenttäkolmanneksella, mutta kokonaisuudessaan ihan kompakti esitys.

Testipelaaja Issa Thiaw on antanut hyvän ensivaikutelman.

 – Issa on rutinoitunut ja kokenut peluri. Syöttösuunnissa ja -valinnoissa pitää vielä tehdä töitä, mutta hyvin hän on ottanut paikkansa joukkueessa. Issa uskaltaa ottaa palloa haltuun ja pelaamaan tarvittaessa kovaakin. Viimeistelykin sujuu, kuten tänään nähtiin, Wiss toteaa.

Näet ottelutallenteen Ilveksen Youtube-kanavalta -> Linkki

Suomi U21 – Ilves
0 – 1 (0 – 1)
maali 27min Issa Thiaw

Ilveksen kokoonpano:
1 Mika Hilander -> 45min 12 Johannes Luukkanen
19 Tuomas Rannankari -> 62min 4 Felipe Aspegren
5 Jani Tanska
16 Tatu Miettunen -> 45min 3 Diogo Tomas
6 Matias Ojala
14 Tuure Siira
23 Issa Thiaw
17 Abdoulaye Ba -> 62min 29 Santeri Haarala
18 Aleksis Lehtonen -> 62min 7 Eero Hyökyvirta
20 Eero Tamminen -> 62min 11 Jusif Ali
21 Niklas Jokelainen -> 45min 45 Marius Noubissi

Lue myös