Ilves-pelaajille jäi hyvät fiilikset U21-maajoukkueen leiriltä

Suomen U21-maajoukkue leireili viime kuun lopulla Eerikkilässä. Leirillä oli mukana peräti kahdeksan pelaajaa Ilveksestä. Kaikki olivat tyytyväisiä omaan suoritukseensa ja ovat vahvoilla myös kesäkuussa järjestettävälle leirille. Se tietenkin vaatii hyviä otteita Ilveksen väreissä Veikkausliigan otteluissa.

 Mikael Almen oli yksi Ilves-pelaajista U21-maajoukkueleirillä

 

Ikäluokkansa EM-karsintaotteluihin valmistautuvan U21-joukkueen viikon mittainen leiri järjestettiin maaliskuun viimeisellä viikolla Eerikkilässä. Mukana oli peräti kahdeksan pelaajaa Ilveksestä, Rasmus Leislahti, Mikael Almen, Doni Arifi, Teemu Jäntti, Kalle Katz, Eetu Mömmö, Tuomas Ollila sekä Momodou Sarr. Lisäksi leirille valittiin Ilveksestä Ranskan Toulouseen siirtynyt Naatan Skyttä, joka kuitenkin joutui viime hetkillä jäämään leiriltä pois.

Leirin päätteeksi oli hyvä kysellä pelureiden ajatuksia leiristä. Tunnelmat olivat erittäin positiiviset pelaajien palatessa takaisin arkeen Tampereelle.

– ”Tosi hyvin meni. Olimme nyt ensimmäistä kertaa koolla tällä ryhmällä ja pelaaminen tuntui sujuvan hyvin ”, avasi Sarr omasta kokemuksestaan.

– ”Hiukan oli totuttelemista uusiin juttuihin sekä pelikavereihin, mutta hyvä fiilis jäi leiristä ”, kertoi puolestaan Ollila.

– ”Uskon jättäneeni hyvän kuvan itsestäni niin valmennukselle kuin muille pelaajille ”, kertasi Katz.

– ”Meni ihan ok, siihen nähden miten vähän olin ehtinyt harjoituksissa käymään ”, mietti puolestaan asepalveluksensa päättänyt Almen.

– ”Piti keskittyä normaalia enemmän, kun pelipaikka hiukan vaihtui”, kommentoi Ollila

 

Vaikka leirillä olikin Ilvesläinen enemmistö, ei se kuitenkaan antanut aihetta kuittailuille

– ”Ei tullut kuittailua, mutta olihan se hienoa nähdä noin monta pelaajaa Ilveksestä ”,totesi Sarr.

 – ”Ei tullut, mutta kyllähän siitä muutama mainitsi. Toisaalta se on jopa hieman huvittavaa, että peräti kahdeksan pelaajaa mahtuu samasta seurasta maajoukkueleirille, mutta ennen kaikkea Ilves voi olla siitä seurana ylpeä ”, antoi Katz krediittiä Ilvekselle.

– ”Ei, lähinnä asiasta vaan vitsailtiin ”, oli puolestaan Jäntin näkemys.

 

Yksi leirin tärkeistä anneista pelaajille on valmennuksen antama palaute tekemisestä. Kaikille pelaajille tuntui olevan yleisenä ohjeena laadukkaan harjoittelun jatkaminen seurassa.

– ”Hyvää palautetta sain ja otan sen mielelläni vastaan. Jokaisella osa-alueella on vielä kehitettävää ”, kertoi Sarr.

– ”Kovasti täytyy työntekoa jatkaa ja jatkaa kehittymistä ”, jatkoi Katz.

– ”Pitää vaan keskittyä laadukkaaseen harjoitteluun ja jatkaa kehittymistä ”, oli Almenin saama palaute.

– ”Kerrottiin muutamista pienistä yksityiskohdista, mihin voi kiinnittää huomiota ”,oli valmennuksen terveiset Jäntille.

– ”Nyt täytyy pysyä terveenä ja saada paljon pelejä alle, ja pitää oma taso niissä ”, kerrottiin puolestaan maalivahti Leislahdelle.

 

U21-joukkue kokoontuu seuraavan kerran kesäkuun alussa. Kaikki nyt mukana olleet Ilves-pelaajat luonnollisesti haluavat olla silläkin leirillä mukana.

– ”On semmoinen kutina, että olisin ryhmässä tuolloin mukana. Vaatii tietysti hyvin vastuuta ja peliaikaa Ilveksessä ”, totesi Ollila.

– ”Uskon olevani, mutta sehän on täysin itsestäni kiinni. Ilveksessä pitää saada paljon peliaikaa ja tietysti onnistua peleissä ”, kertoi Katz.

– ”Kaikkeni teen sen eteen, jotta tulisin valituksi ”, lupasi puolestaan Almen.

–  ”Mikäli pääsen Ilveksessä paljon pelaamaan ja tulee vielä onnistumisia, niin mikä ettei ”, analysoi Jäntti omaa mahdollisuuttaan.

 

Leireiltä jää aina myös mieleen muitakin, kun pelkkiä pelillisiä asioita.

– ”Vein paria nimeltä mainitsematonta Ilves-pelaajaa aika hyvin tuossa FIFA 21-pelissä. Heidän kannattaisi ehkä harjoitella hiukan lisää”, naureskeli Almen.

– ”Donin meditaatiotunti oli hauska”, huudahti Sarr Katzin yhtyessä kehuihin vieressä.

– ”Henki oli todella hyvä ja paljon hauskoja hetkiä. Yksi oli vetämäni meditaatio-tunti, josta osa kovasti tykkäsi. Jotkut jopa nukahtivat siihen ennen iltapalaa ”, muisteli meditaatio-guru Arifi itse.

 – ”Joo, mä taisin nukahtaa kesken sun meditoinnin ”, tunnusti Jäntti.

 

Tällä viikolla kahdeksikon katseet ovat laadukkaassa harjoittelussa sekä viikon rupeaman lauantaina päättävässä harjoitusottelussa Ilves/2:sta vastaan.

 

Lue myös