Ilves panostaa fysiikkaan: fysiikkavalmentaja Heli Rekimies päätoimiseksi Ilvekseen

Ilves panostaa fysiikkavalmennukseen

Pitkäaikainen ja hyvä yhteistyö Heli Rekimiehen kanssa viedään nyt uudella tasolle, kun Ilves palkkaa hänet päätoimiseksi fysiikkavalmentajaksi edustusjoukkueeseen. Jo pitkän aikaa Rekimies on toiminut (2010-2017) osa-aikaisena fyysisen valmennuksen päävalmentajana Ilveksessä. Ilves-sydämen omaava ja pidetty persoona on koulutettu fysioterapeutti ja hän on myös suorittanut ammattivalmentajatutkinnon. 48-vuotias entinen jalkapalloilija ja jääkiekkoilija on toiminut valmennustehtävissä jo 30. vuoden ajan ja kasvattanut muun muassa kaksi lasta.

Rekimies kuvaa tilannetta unelmakseen.
”Siirryin joulukuun alusta päätoimiseksi Ilvekseen fysiikkavalmentajaksi ja fysioterapeutiksi. Mulle tämä on henkilökohtaisesti unelmaduuni ja on hienoa päästä tekemään tällaisessa ammattitaitoisessa tiimissä tätä työtä. Koen että mulla on paljon annettavaa, mutta myös opittavaa.”

Pidetty persoona työskentelee osana joukkuetta

Joukkueen keskuudessa Rekimiestä kuvataan tiukaksi joukkueen äitihahmoksi, jonka käskyt on parempi ottaa kuuleviin korviin. Ja pelaajathan tottelevat. Valmennuksen kesken järjestetyt tietokilpailut joukkueen ainoa nainen kuulemma häviää Valioliigakysymysten osalta, mutta mestarien liigaa koskevat kysymykset hän hallitsee. Tärkeänä osana valmennusta Rekimies suunnittelee joukkueen harjoitukset yhdessä Jarkko Wissin, Toni Kallion ja Mikko Kavenin kanssa. Osana Joukkueen pallotreenejä panostetaan fyysiseen oheisharjoitteluun ja pallon kanssa tehdään fyysistä työtä pelitreeneissä.

”Yhdessä valmennusryhmän kesken suunnitellaan harjoitukset. Joukkue harjoittelee fysiikkaa joka harjoituksessa. Teemme peruskestävyyttä ja voimaharjoittelua talven ajan Fressin liikuntakeskuksessa ja jokaiseen (pallo)harjoitukseen (Pirkkahallissa) sisältyy nopeutta, liikkuvuutta ja voimaa. Juuri nyt talvella rakennamme pankkia kesää varten.”, kertoo Rekimies.

Pelkkä joukkueharjoittelu ei riitä Suomen korkeimmalla tasolla, vaan myös omalla ajalla täytyy pelaajien tehdä työtä. Pelaajilla on omia kunto-ohjelmia ja ruokavalioon kiinnitetään huomiota. Huippu-urheilija tarvitsee laadukasta energiaa laadukkaan harjoittelun ja pelaamisen takeeksi. Ilveksen yksi viime kauden onnistuneimmsta osa-alueista oli juuri laaja pelaajarosteri loppukaudella ja sen ansiosta joukkueen valmentaja Jarkko Wissillä oli käytössään paras mahdollinen kokoonpano tilanteeseen kuin tilanteeseen. Tuloksena oli pronssimitali.

”Pelaajilla on omatoimiset suunnitelmat ja myös ravitsemukseen kiinnitetään huomiota. Fysiikka on pohja kaikelle; että jaksat pelata ja harjoitella, taitojen oppimisen kannalta ja vammojen ehkäisyn kannalta. Nopeampi pelaaja on kentällä yleensä se joka voittaa. Meillä on aika nuori joukkue, jolla on paljon perustekemistä jota ohjataan. Tämä on tosi urheilullinen joukkue joka juontaa tietenkin junioriajoilta. Meillä on tosi hyvä tiimi ja teemme yhteistyötä.”, paaluttaa Rekimies.

Heli Rekimies työssään Ilveksen legendan Antti Hynysen kanssa.

Palvelutarjontaa kaikille yhteisöille

Fysiikkavalmentajan vastuulla ei ole pelkästään edustusjoukkue. Ilves on laajentanut tarjontaansa oman ydintoimintansa ulkopuolelle ja Rekimies pyörittääkin oman osaamisalueensa palvelutoimintaa myös ulkopuolisille tilaajille. Ilves tarjoaa yrityksille ja yksityisille työhyvinvointipalveluita, urheilijoille klinikkatoimintaa, koulutusta valmentajille, pelaajille, vanhemmille, huoltajille, sekä tietenkin fysioterapiapalveluita kenelle tahansa.
Ilvekseltä (heli.rekimies@ilves.fi) voit siis tilata yrityksesi toimintaan sopivan työhyvinvointipaketin vaikka heti.
Esimerkiksi

Päivä jalkapalloilijana: Ilveksen valmennuksen vetämät harjoitukset ja työkykyä ylläpitävistä aiheista luento ja vippipaketti ruokailuineen ja juomineen ilveksen pelissä.
 

Katso IlvesTV:n haastattelu aiheen tiimoilta.

Ilves on läsnä monessa sosiaalisen median kanavassa ja haluaa tarjota kannattajilleen materiaalia joukkueen arjesta ja otteluista. Voit seurata Ilvestä alla olevilla kanavilla.

Tykkää, jaa, kommentoi ja lähetä viestisi meille.

www.facebook.com/ilvesjalkapallo
www.twitter.com/ilvesedustus
www.instagram.com/ilvesedustus
www.youtube.com/ilvesTV1

Lue myös