Ilves on tehnyt sopimuksen 18-vuotiaan hyökkääjän Fofana Tiemokon kanssa

Ilves on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 18-vuotiaan norsunluurannikkolaisen hyökkääjän Fofana Tiemokon kanssa. Lisäksi sopimuksessa on seuran optio kausista 2019 ja 2020.

Fofana siirtyy Ilvekseen tanskalaisesta FC Nordsjællandista. Tanskaan Fofana siirtyi ghanalaisesta Right to Dream -akatemiasta. Fofana on harjoitellut Ilveksen kanssa nyt viikon ajan ja on sinä aikana esittänyt harjoituksissa lupaavia otteita.

Päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo miehestä seuraavaa: ”Fofana on todella terävä liikkeissään ja hän tekee jatkuvasti hyviä aloitteita hyökkäyskolmanneksella. Ensimmäisen kerran olen nähnyt hänen pelaavan jo vuonna 2015 Gothia Cupissa Right to Dream -akatemian joukkueessa. He myös voittivat tuolloin tuon kovatasoisen turnauksen ja Fofana oli yksi joukkueen ehdottomista avainpelaajista. Tuon joukkueen pelaajista on jo muutama muukin pelaaja siirtynyt Eurooppaan pelaamaan. Nyt meille avautui hyvä mahdollisuus saada lisää leveyttä sekä kilpailua hyökkäyspäähämme ja samalla pystymme rauhassa katsastamaan hänen osaamistaan tulevia kausia ajatellen. Jos pystymme ulosmittaamaan kaiken hänen potentiaalinsa, on meillä käsissämme hyvä lisä hyökkääykseemme tuleville kausille.”

Fofanan pelilupa on saatu eilen kuntoon ja hän on valmis pelaamaan heti seuraavassa Ilveksen Veikkausliigaottelussa, joka pelataan Tammelassa sunnuntaina 22.7. PS Kemiä vastaan. Ensimmäistä kertaa hänet on mahdollista nähdä tositoimissa jo tänään Ilveksen yhteistyöseuran HJS:n ottelussa MuSaa vastaan.

Lue myös