Ilves nollasi sarjakakkosen palaten voittokantaan


VPS – Ilves

0 – 2  (0 – 0)

Maalit:
70′ Tendeng
84′ Tuco

Varoitukset:
73′ Tendeng
77′ Voutilainen

IS-tähdet:
*** Tendeng
** Voutilainen
* Miettunen

Ottelun parhaana palkittu Emile Paul Tendeng karkasi miesvartioinnilta ja viime vuoden tapaan iski voittomaalin VPS:n verkkoon

Ilves rytmittää pallotonta peliään

Tinkimättömästä pallonhallinnastaan tunnettu VPS sai kimppuunsa melko aktiivisesti prässäävän Ilves-lauman. Ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa esiintynyt 19-vuotias hyökkääjä Aleksis Lehtonen ravasi ylimpänä ahdistaen kotijoukkueen pelinrakentelua.

Ensimmäisen 25 minuutin aikana molemissa päissä avautui kohtalaisia maalintekopaikkoja. Keltapaitojen Youness Rahimi ja raitapaitojen Andre Clennon pääsivät molemmat yrittämään useampaankin kertaan, mutta viimeistelystä puuttui tarvittava tarkkuus.

Jakson edetessä Ilves hölläsi jalkaa kaasulta ja antoi vastustajalle tilaa pyörittää palloa. Kotijoukkue ei hallinnasta huolimatta enää päässyt kunnolla vetosektorille. Vastavuoroisesti nopeat vastahyökkäykset pitivät VPS-puolustajat valppaina taukoon asti.

Vaasan veri vapisee

Toisen puoliajan alussa Clennon suti Juha Hakolan keskityksen etutolpalta ohi. Säikähdyksellä selvinneet tupsukorvat piristyivät ja anastivat pallonhallinnan suvereenisti itselleen. Lehtonen pääsi painavilla laukauksilla testaamaan Marko Meeritsin torjuntavalppautta pariinkin otteseen.

70. minuutilla Ilveksen luoma paine oli lopulta liikaa vaasalaisille. Hetkeä aiemmin vaihdosta sisään tullut Sebastian Strandvall antoi keskikentän alimpana miehenä harhasyötön, joka vapautti Emile Paul Tendengin kasvokkain Meeritsin kanssa. Viime kauden parhaaksi liigapelaajaksi valittu senegalilainen piti päänsä viileänä ja sijoitti avausosuman alanurkkaan.

Vartti myöhemmin Tendeng oli jälleen vauhdissa. Keskialueen pallonriiston jälkeen hän ampaisi nopeaan vastahyökkäykseen ja syötti kärkeen vaihdetulle Tucolle. Jos oli ensimmäisessä maalissa tyyneyttä, niin toisessa oltiin jo jäänviileitä. Tuco malttoi hassuttaa pari pakkia pois tasapainosta ja sijoitti pelivälineen takakulmaan.

Molemmilla joukkueilla oli loppua kohden vielä omat paikkansa lisäosumiin. Kokonaisuudessaan toinen puoliaika meni kuitenkin vierasjoukkueen selvässä komennossa, ja sitä myöten ansaittu 0-2-voitto oli tosiasia.

Wiss ja Tanska tuntevat nollapelin taian


Päävalmentaja Jarkko Wiss kehui ottelutapahtumaa ja joukkueensa työmoraalia.

 – Molemmat joukkueet halusivat pitää ja pelata palloa. Tulimme toiselle jaksolle vastustajaa pirteämmillä jaloilla. Pallonhallinnan myötä oli vain ajan kysymys, koska puolittaiset mahdollisuutemme paranevat todellisiksi maalipaikoiksi. Voiton avaimet lähtivät kuitenkin onnistuneesta puolustustyöstä. Joka jätkä oli sitoutunut yhteiseen tehtävään.

 – Haluan myös nostaa esille nuoren Aleksis Lehtosen hienon panostuksen ottelun alussa. Hän oli ensimmäistä kertaa avauksessa Veikkausliiga-pelissä. Kovassa paikassa ”Allu” rehki ennakkoluulottomasti, vaikka jäi ajoittain hieman yksin, Wiss kiitteli suojattiaan.

Kokenut toppari Jani Tanska oli eleetön puolustuslinjassa. Oma maali pysyi puhtaana kolmannen kerran tällä kaudella.

 – Hyvä esitys meiltä. Liikutimme palloa rauhassa ja puolustaessa teimme töitä koko joukkueen voimin. Pystyimme tällä tasaisella alustalla pelaamaan rohkeasti. Olemme treenanneet hyvin ja kunto on kohdillaan, Tanska summaa tilannetta.

<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/CHYCl9i3Dz0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kokoonpanot

VPS

Avaus

1 Meerits Marko
15 Levänen Jonas
2 Lahti Timi -> 58min 5 Viitikko Mikko
20 Lampi Veli
4 Engström Jesper -> 80min 13 Böling Kim
16 Laatikainen Aatu
17 Vahtera Joonas
6 Voutilainen Jerry
7 Hakola Juha
10 Morrissey Steven -> 64min 8 Strandvall Sebastian
18 Clennon Andre Anthony

Vaihto

14 Jurgenson Markus
3 Koskimaa Ville
12 Volotinen Samu

ILVES

Avaus

1 Hilander Mika
4 Aspegren Felipe
5 Tanska Jani
16 Miettunen Tatu
2 Hynynen Antti
8 Järvinen Iiro
14 Siira Tuure
6 Ayarna Reuben -> 58min 15 Ala-Myllymäki Lauri
10 Tendeng Emile Paul
9 Rahimi Youness -> 83min 19 Juuti Jaakko
18 Lehtonen Aleksis -> 67min 11 Tuco

Vaihto

26 Hilska Antto
12 Luukkanen Johannes

Seuraava ottelu

JJK – Ilves 27.5. klo 17:00 Harjun stadion. Ilmoittaudu mukaan Itäpäädyn järjestämälle KANNATUSMATKALLE

Seuraava kotiottelu
Ilves – PS Kemi 31.5. klo 18:30 Tammelan stadion ENNAKKOLIPUNMYYNTI

Lue myös