Ilves matkustaa PS Kemin vieraaksi Liigacupin avaukseen

pskemi

Ilves pelaa lauantaina Liigacupin avausottelunsa Kemissä. Isäntäjoukkueena toimii täksi kaudeksi Veikkausliigaan noussut PS Kemi ja ottelu käynnistyy kello 16:00.

Ilves on pelannut kauden 2016 aikana kolme harjoitusottelua. Porin turnauksessa joukkue kaatoi FC Jazzin rankkarikisassa ja hävisi puolestaan FC Lahdelle rankkarikisassa. Viime lauantaina Pirkkahallissa lopputuloksena oli 2-2-tasapeli TPS:n kanssa. Tuossa matsissa Ilveksen maalintekijöinä kunnostautuivat uudet hankinnat Antto Hilska ja Mikael Soisalo.

Päävalmentaja Jarkko Wiss löysi TPS-ottelussa paljon hyviä asioita ja hän odottaa Liigacupin avausottelua mielenkiinnolla.

”Vaikka meillä on rankka harjoitusjakso käynnissä, niin haluamme pitää peleissäkin hyvää vauhtia päällä, olla aktiivisia, prässätä ja reagoida myös hyökkäyssuuntaan nopeasti. Tottakai välillä välimatkat hieman kasvavat, pelaajat väsyvät ja tulee helppoja virheitä. Mieluummin olemme talvella yliaktiivisia ja pääsemme hyvään kuntoon. Ei hirveästi himmailla näissä peleissä.”

”Hyppäämme lauantaiaamuna junaan, huilataan, rauhoitutaan ja iltapäivällä laitamme kaiken peliin. Koitamme rohkeasti toteuttaa omaa juttuamme ja pelin jälkeen ollaan taas hieman viisaampia siitä, että missä mennään tässä vaiheessa alkukautta. On hyvä saada ensimmäinen kilpailullinen ottelu. Meillä on jalkeilla iskukykyinen joukkue ja varmuudella ovat poissa ainoastaan pitkäaikaispotilaat Eero Korte, Jonne Hjelm ja Felipe Aspegren.

Ilves-kapteeni Antti Hynynen sekä uusi hankinta Marco Matrone odottavat tiukkaa ottelua.

”Ensimmäinen virallinen peli tietysti sytyttää. Talven peleissä ehkä tärkeintä on saada se oma pelaaminen kesään varten kuosiin, mutta tottakai silti myös tulosta lähdetään Kemistä hakemaan. Veikkaisin, että kun Kemissä on nousu tapahtunut, niin varmasti innokas joukkue on vastassa. He haluavat näyttää, että pärjäävät Liigacupissa ja kesällä sitten Veikkausliigassa. Se näyttämisen halu tulee varmasti paistamaan heidän tekemisessään. Emme tule pääsemään helpolla Kemissä ja luvassa on tiukka peli.” kommentoi Hyny.

”Tässä on hyvät tunnelmat ja odotan ottelua innolla. Kemi tulee olemaan varmasti vaikea paikka pelata. Meidän pitää kuitenkin keskittyä vain omaan peliin ja viedä sitä omaa pelaamistamme eteenpäin. Toivottavasti saamme Kemissä ehjän 90-minuuttisen.” kommentoi Matrone.

PS Kemi – Ilves la 30.1. klo 16:00 Arina Areena, Kemi.

Lue myös