Ilves-legenda Olli Vakkalan uudet kiireet

opa

Ilves-legenda Olli Vakkala päätti ainutlaatuisen uransa viime kauden päätteeksi. Vakkalan pitkä jalkapallotaipale alkoi 1980-luvun lopussa Ilves Futis-Liigassa Tesoman joukkueessa ja uransa viimeiset kuusi kautta mies pelasi Ilveksessä Kakkosta, Ykköstä sekä Veikkausliigaa.

Vakkala teki elokuussa 2015 kovan tempun, kun hän debytoi Veikkausliigassa Rovaniemellä pelatussa ottelussa. RoPS-Ilves päättyi tuolloin maalittomaan tasapeliin. Tuon ottelun myötä Vakkala sai täyteen uskomattoman suoran – hän on pelannut jalkapalloa Kutosessa, Vitosessa, Nelosessa, Kolmosessa, Kakkosessa, Ykkösessä sekä Veikkausliigassa!

Lähestulkoon kaikki suomalaiset urheilumediat noteerasivat tuon upean suorituksen ja Vakkalaa vietiin haastattelusta toiseen. Kaiken lisäksi Vakkala pelasi uransa aikana kaikilla mahdollisilla pelipaikoilla – maalivahdista hyökkääjään. Hän oli nuorena nimittäin maalivahti ja siirtyi kenttäpelaajksi teinivuosien aikana.

Jalkapallouran jälkeinen elämä

Tänä vuonna 34-vuotiaalla Vakkalalla on ollut aivan uudenlaista kiirettä, sillä hänen perheeseen syntyi alkuvuodesta poikalapsi. Mies nauttii jalkapallouran jälkeisestä elämästä ja isyydestä.

“Kyllä pelikentillä sai touhuta sen verran mukavan aikakauden ja kokea antoisia hetkiä, että nyt on ollut kiva palloilla ihan vain penkkiurheilun muodossa ja seurata Ilveksen upeita otteita katsomon puolelta. Viimeiset vuodet kentillä oli myös sen verran loukkaantumisten sävyttämät, että on myös nautinnollista olla terveenä ja keskittyä elämän perusasioihin.”

”Totta kai jalkapallolla on iso kolo tuossa rintalastan alla, ja sitä mielenkiintoa voi hyvinkin löytyä pelikentille tulevaisuudessa muulla tavalla. Olen kyllä nauttinut tästä uudenlaisesta arjesta myös täysin siemauksin. Olihan se alkuun hieman outoakin, kun töiden jälkeen suunta vei harjoitusten sijasta kohti kotia, mutta uusi treeniohjelma on kyllä täyttynyt automaattisesti tuon talvella syntyneen esikoispojan muodossa.” 

Vakkala pelasi Ilveksessä kaudet 2010-2015 ja nousi kannattajien suursuosikiksi. Hän toimi useana kautena myös kapteenina ja oli joukkueen henkinen johtaja. Hän on tyytyväinen uraansa ja on seurannut hyvillä mielin Ilveksen energisiä otteita kuluvalla kaudella.

”Ilves ja jalkapallo ovat antaneet paljon, mutta jossain vaiheessahan se homma joka tapauksessa loppuu. Omalla kohdalla se tapahtui erittäin luonnollisella tavalla ja oikeaan aikaan. Tai no, ehkä monet muut ovat sitä mieltä että se olisi voinut loppua vaikka hieman aiemminkin.”

“On ollut hienoa nähdä Ilveksen uudenlainen pelitapa ja kuinka se on kontrolloinut vakuuttavasti suurinta osaa peleistään. Uudet hankinnat ovat lisäksi tuntuneet osuvan hienolla tavalla kertakaikkisen nappiin. Emile Paul Tendeng ja Reuben Ayarna ovat kansainvälisen tason pelaajia. Mikael Soisalo on murtautunut kerralla koko jalkapalloilevan kansan tietoisuuteen ja nuoren miehen yltiönälkäisiä otteita on nautinnollista seurata pelistä toiseen. Upea on myös mies maalipuiden välissä. Mika Hilander on Veikkausliigan paras veskari ja samalla myös persoona jollaisia urheilu tarvitsee” kommentoi Vakkala.

opa2

opa

opa4

opa1

Syntymäaika: 27.6.1982
Pituus: 184 cm
Pelipaikka: Kaikki

Ensimmäinen joukkue:
Ilves Futis-Liiga, Tesoma

Paras muisto Ilveksen Futis-Liigassa:
Kyllä se on se ensimmäinen maali. Tesoman Ilveksen paita oli päällä ja paikka oli Hyhkyn hiekkakenttä. Maalihan oli tietysti upea vastapalloon vedetty yläpesä – ainakin näin lähes 30 vuoden muistokultauksen jälkeen.

Pelaajaura:
Ilves Futis-Liiga, Tesoma
Koskenmäen Pallo
Nokian Pyry
Nokian Palloseura
TKT
Gnistan
PJK
Edinburgh UAFC
Ilves

Saavutukset:
Kakkosen voitto
Ykkösen pronssi
Suomen cupin pikkufinaali
Futsalin Suomen cupin hopea
Brittien yliopistomestaruus
Hymypoika-palkinto 3. luokalla.

Kaikkien aikojen lempipelaajasi:
Jimmy Floyd Hasselbaink. Suurin ja kaunein.

Motto:
Totuus ei vaadi montaa sanaa.

Lempiruoka:
Äitimuorin kyhäilemät lämpimät poroleivät.

Harrastukset:

Kiipeily, kitaransoitto, lukeminen, avantouinti ja monenlaisten maailman ihmeellisyyksien tutkiskelu.

Terveisiä innokkaille tuleville liigafutareille:
Selkä suorassa ja pilke silmäkulmassa!

Lue myös