Ilves lähtee tavoittelemaan voitto eFutisliigassa

 

Viime kaudella alkanut eFutisliiga jatkuu tänäkin vuonna. Ilvestä edustaa samat kaksi lahjakasta e-urheiljaa, jotka lähtevät alkavaan kauteen nälkäisinä mestaruusjahtiin.

 

Veikkausliigan ja Telian yhteistyössä lanseeraama eFutisliiga on pyörähtänyt jo liikkeelle ja Ilves aloittaa omat pelinsä tiistaina kohdaten RoPS:n. Ilvestä edustavat tälläkin kaudella Matias ”masatial_” Hänninen sekä Juuso ”jtasku” Tasku.

 

Viime kaudella Ilves putosi pudotuspelien puolivälierissä, mikä ei missään nimessä tyydyttänyt Ilves-kaksikkoa. Hiukan lohtua toi Matias viimeistelytehokkuus, sillä hän oli viime kaudella Liigan maalitykki, iskien 15 ottelussa peräti 44 maalia.

 

Viime kauden sijoitus oli suuri pettymys meille molemmille. Lähdimme hakemaan top-4 sijoitusta finaalitapahtumaan, mutta ei saatu meidän parasta peliämme puolivälieriin ja ansaitusti ulos jatkosta. Sarjan taso ei yllättänyt ainakaan henkilökohtaisesti itseäni. Tiedostettiin sarjan joukkueiden taso ja se meni odotusten mukaisesti. Pettymys jäi kokonaisuudessaan kaudesta käteen, mutta mahtui sinne hyviä pelillisiäkin asioita. Niistä otetaan opit tälle kaudelle mukaan”, kertoi Matias uuden kauden kynnyksellä.

 

Ilves on lohkonsa toinen ennakkosuosikeista, SJK:n ohella. Kausi pelataan suhteellisen nopeassa tahdissa, sillä mestari ratkeaa jo toukokuussa. Matias uskoo Ilveksen olevan finaaleissa mukana. Hiukan hänen valmistautumistaan häiritsee kuitenkin siviilielämä.

Suurin odotuksin lähdetään nyt alkavan kauden kimppuun. Tavoite on kehittää joka pelissä omaa tekemistä ja pyrkimys päästä finaalitapahtumaan toukokuun lopulle. Jokaista ottelua lähdetään voittamaan tietenkin. Valmistautuminen omalta kohdalta on jäänyt viime viikkoina hyvin vähälle ylioppilaskokeiden takia. Kohta ne ovat kuitenkin ohi ja todellinen valmistautuminen omaan tämän kauden debyyttiin 14.4 voi alkaa toden teolla. Juuso pelaa siihen asti meidän pelimme”, jatkaa hän vielä.

 

Pelaajilla on houkuttimena myös muutakin kuin mainetta, mammonaa (10000€) sekä kunniaa, sillä yhä enemmän näkyvyyttä ympäri maailman keräävän e-urheilun isoihin kilpailuihin on mahdollisuus päästä Liigassa pärjäämällä. Tästä myös unelmoivat Matias ja Juusokin.

” eFutisliigassa, kuten myös Suomen Cupissa, voittajille aukeaa mahdollisuus edustaa Suomea kansainvälisillä kentillä. Sen lisäksi yksilöillä on mahdollisuus taistella maailman isoista turnauspaikoista, kun pääsee maailman rankinglistoilla top-1024 joukkoon. Molemmat olemme tuossa joukossa, mutta taso on niin päätä huimaava karsinnoissa, ettei suomalaisia ole vielä päässyt isoihin turnauksiin tällä kaudella. Hyviä suorituksia on kuitenkin karsinnoissakin nähty”, kertoo Juuso kansainvälisistä turnauksista.

”Lisäksi on tämän ulkopuolella muita yksittäisiä turnauksia, kuten Telian järjestämä Nordic Cup, jossa karsittiin kuukauden aikana 4 suomalaista ja 4 tanskalaista finaaliturnaukseen. Molemmat pääsimme sinne saakka, ja lopputurnauksessa jopa finaaliinkin asti. Matias nappasi voiton ja minä sijoituin toiseksi. Matkan varrella kaatui kovia pelimiehiä molempien toimesta”, jatkaa hän vielä ylpeänä kaksikon saavutuksista.

 

Sarjassa jatkavat kaikki viime kaudellakin mukana olleet 12 joukkuetta sekä täksi kaudeksi Veikkausliigaan nousseet joukkueet.

”eFutisliiga on jaettu kahteen seitsemän joukkueen lohkoon, joista molemmista kolme parasta pääsee suoraan puolivälieriin. Neljänneksi ja viidenneksi sijoittuneet pelaavat ristiin yksittäisen kierroksen pudotuspelipaikasta. Yksinkertainen runkosarja, jossa pelataan kaksi ottelua vastakkain ja siitä jaetaan pisteet. Runkosarjassa saa jaotella ottelut siten, että toinen pelaa hieman enemmän kuin toinen”, avaa Juuso eFutisliigan pelisysteemiä.

Pelejä pystyy kätevästi myös seuraamaan ja kaksikko toivookin Ilves-kannattajien seuraavan myös heidän otteitaan.

”Kaikki pelit lähetetään tällä kaudella. Tiistaisin onlinepelit ja aina keskiviikkoisin suorat studiopelit.  Päälähetyskanavana Telia Esports Series FI- youtubekanava, sen lisäksi MTV Palvelu, CMore ja Telia TV lähettävät pelejä”, vinkkaa Juuso kannattajille.

Jännittävästä eFutisliigasta löydät lisää tietoa Liigan kotisivulta https://www.teliaesportsseries.com/fi/finland/series/efutisliiga-2021

 

Lue myös