Tehoton Ilves koki epäonnisen tappion
RoPS – Ilves

1 – 0  (0 – 0)


Maalit

78′ 1-0 oma maali

Varoitukset
RoPS: Okkonen, Hämäläinen
Ilves: Matrone

IS-tähdet
*** Reguero
** Addy
* Aspegren

Ilvekselle jäi mietiskeltävää pitkälle kotimatkalle

Avausminuuttia lukuunottamatta Ilves kuskin paikalla

Ottelu sai sähäkän alun, kun RoPS:n 17-vuotiaat nuorukaiset pelasivat hyvin yhteen ensimmäisessä hyökkäyksessä. Timo Stavitski nousi oikeasta laidasta ja keskitti matalana Saku Ylätuvalle, jonka kova laukaus kimposi etutolpasta ulos päätyrajalta.

Muutama minuutti myöhemmin toisessa päässä Emile Paul Tendengin pystysyöttö tavoitti Tuure Siiran, joka koetti yhdellä nopealla kosketuksella nostaa pallon yläkulmaan. Espanjalaismaalivahti Antonio Regueron refleksit kuitenkin toimivat ja hän sai venytettyä kätensä vedon tielle.

Vierasjoukkue piti painostusta yllä avausjakson loppuun asti. Keskialueella Tendeng väläytteli tutuiksi tulleita taidokkaita harhautuksiaan ja peliä edistäviä syöttöjään, mutta vaarallisia vetoja olisi saanut tulla enemmänkin. Tuco ja Lauri Ala-Myllymäki hätyyttelivät useaan otteeseen Regueron vartioimaa maalia.

Tehottomuus kostautuu

Toinen puolisko oli ehtinyt vanheta kymmenisen minuuttia, kun nigerialaishyökkääjä Emeka Eze pääsi rynnistämään puolittaiseen läpiajoon. Spurttinsa päätteeksi Ilves-toppari Jani Tanska liukui hätiin ja blokkasi laukauksen juuri ratkaisevalla hetkellä.

Reilun tunnin pelin jälkeen Tendeng puski pelivälineen jo verkon perukoille, mutta maali hylättiin paitsiona. Myöhemmin myös Tucon kulmatilanteesta laukoma maali hylättiin rikkeen takia.

Lopullisesti onni kääntyi rovaniemeläisten eduksi 78. minuutilla. Simo Roiha pääsi luikahtamaan oikealta päätyrajan tuntumasta maalia kohden. Kova keskitys napsahti harmillisesti Marco Matronen sääreen ja siitä suoraan omaan maaliin.

RoPS sai kuparisen rikkouduttua uutta puhtia. Ivan Tatomirović puski kulmapotkusta pallon ylärimaan ja heti perään Roiha oli samalla asialla jalkoineen. Poikkipuuta lähemmäs maalia ei kumpikaan joukkue enää päässyt. Ilveksellä oli omat tasoituspaikkansa, mutta vain luu jäi käteen.

Ruuti laitetaan kuivumaan jatkoa varten

RoPS:n maalilla Antonio Reguero pelasi unelmaottelun, mutta se ei poista faktaa, että Ilveksen viimeistely ei ollut parhaassa terässä. Kapteeni Antti Hynynen oli todistamassa hyvän hallintavaiheen lipumista vastustajalle.

 – Paikkoja oli riittävästi tehdä maali jos toinenkin, mutta ei oltu tänään kovin teräviä niissä tilanteissa. Pelinhallintammekin loppui, niin kaveri sai sitten tuollaisen maalin. Ei tietysti pitäisi herpaantua, mutta näin kävi tällä kertaa, pettynyt Hynynen manailee.

Päävalmentaja Jarkko Wiss komppasi kapteeniaan.

 – Ensimmäisellä puoliskolla veimme tilanteita. Emme kuitenkaan saaneet maalia aikaiseksi, emmekä päässeet rauhoittamaan peliä. Toisella jaksolla RoPS teki keskialueen vaihdon ja he heräsivät taisteluun. Vastustaja alkoi voittaa kaksinkamppailuja ja pelata suoraviivaisemmin. Vähän oli epäonneakin matkassa ja ne hukatut maalipaikat jäivät harmittamaan, Wiss toteaa.KokoonpanotROPS

Kentällä

25 Reguero
15 Väisänen Leo
5 Tatomirovic Ivan
4 Okkonen Antti
47 Hämäläinen Juuso
30 Addy
23 Ylätupa Saku -> 46min 17 Nurmela Anselmi
14 Muinonen Eetu
77 Stavitski Timo -> 68min 20 Roiha Simo
9 Eze
8 Taylor Robert -> 93min 22 Tukiainen Sakari

Penkillä

10 Felek Cem
18 Hyvärinen Juho
2 Kaita sani
12 Kangas Juhani

ILVES

Kentällä

1 Hilander Mika
4 Aspegren Felipe
5 Tanska Jani
16 Miettunen Tatu
2 Hynynen Antti
8 Järvinen Iiro -> 67min 20 Tamminen Eero
6 Ayarna Reuben -> 68min 7 Matrone Marco
15 Ala-Myllymäki Lauri
14 Siira Tuure -> 80min 9 Rahimi Youness
10 Tendeng Emile Paul
11 Tuco

Penkillä

18 Lehtonen Aleksis
17 Penninkangas Teemu
25 Koskinen Antti
12 Luukkanen JohannesSeuraava ottelu


Ilves – KuPS la 1.7. klo 17:00 Tammelan stadion -> ENNAKKOLIPUNMYYNTILue myös