Ilves kohtaa Hammarbyn perjantaina Tukholmassa

Ilves saa arvokasta kansainvälistä kokemusta, kun se kohtaa perjantaina 24.3. klo 15.00 alkaen ruotsalaisen Hammarby IF:n. Ystävyystapahtuma toimii samalla Hammarbyn viimeisenä valmistavana harjoitusotteluna ennen viikon päästä alkavaa Allsvenskania. Bajen-lempinimellä tunnettu joukkue onkin Ilvekselle mainio tasonmittari.

Perinteinen Hammarby

Hammarby on yli satavuotisen historiansa aikana vakiinnuttanut asemansa jalkapallokartalla ja sillä on jo pitkään ollut koko Pohjoismaiden suurin katsojakeskiarvo (edellisellä kaudella 23 000). Etenkin keskikentältä löytyy rutinoituneita pelimiehiä; viime vuodet MLS-liigassa vaikuttanut Gershon Koffie sekä kokenut kapteeni Kennedy Bakircioglu, joka oli jo vuonna 2001 mukana nostamassa seurahistorian ensimmäistä Ruotsin mestaruuspokaalia. Viime kaudella joukkue sijoittui Allsvenskanissa sijalle 11. Joukkuetta valmentava 36-vuotias Jakob Michelsen aloitti toimessaan tämän vuoden alussa.

Ilves pääsi ulos

Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss piti Ilvekselle torstaina 1. ulkoharjoituksen Ilves-kentällä Vuoreksessa. Joukkue pääsi pitkän talvikauden jälkeen ulos Pirkkahallista ja ilmassa oli aistittavissa tekemisen meininki. Harjoitusten jälkeen joukkueen bussi lähti liikkeelle kohti Tukholmaa 18. pelaajan voimin.

Wiss innostui silminnähden hienosta mahdollisuudesta Hammarbytä vastaan: ”Minun mielestäni on hienoa, että meihin otettiin yhteyttä ja Hammarby halusi pelata meitä vastaan. Kaikki olivat positiivisia tälle ottelulle, että pääsemme ennen kauden alkua ulos hallista kovaa vastustajaa vastaan. Tämä tuli hyvään väliin ja pian näemme miten nopeasti sopeudutaan ulkona pelaamiseen ja miten pallokontrolli säilyy ja miten hengitys kulkee. Hienoa päästä pelaamaan ruotsalaista joukkuetta vastaan.”

Kova vastustaja Ilvekselle

Valmentaja odottaa kovaa prässäävää joukkuetta: ”Vähän olemme katselleet videoita ja heillä on uusi valmentaja. Heillä on selkeä pelisysteemi ja tulee tosi nopeaa painopisteen siirtelyä ja kovaa prässiä. Meidän pitää olla hereillä alakerrassa ja siinä miten avaamme peliämme. Tulee olemaan todella hyvä mittari meille puolustustyöskentelyyn. Silti en aseta joukkueelle mitään paineita vaan kaikki pelaavat ottelussa.”

Ilveksen kapteeni Antti Hynynen johdattaa Ilveksen ruotsalaisseuraa vastaan. Joukkuehenki on jo nyt tiivis pitkän talvijakson jälkeen, mutta yhdessäolo matkoilla hitsaa joukkuetta myös yhteen, kertoo Hynynen: ”Tosi mukava lähteä pitkästä aikaa ´etelän leirille´. Saamme olla joukkueen kesken ja hioa joukkuehenkeä ja leireillä. Tiukka matsi tulossa hyvää joukkuetta vastaan ja siellä jokainen haluaa näyttää että kuuluu joukkueeseen, kun heilläkin on kausi oven takana. Tutustuimme vastustajaan vähän ja vaikuttaa siltä, että todella kova prässi tulee vastaan. Ja on hienoa, että pääsemme ulos pelaamaan.”

Poissa matkalta ovat Lauri Ala-Myllymäki ja Iiro Järvinen, jotka ovat Suomen U21-maajoukkueen mukana Espanjan leirillä. Lisäksi Tariq Kazi ja Antti Koskinen ovat poissa loukkaantumisten takia.

Ottelustadionina toimii 2700 katsojan Tyresövallen. Pelialustana on keinonurmi.

Näet ottelun suorana CMore-kanavalta (ei varmuutta toimivuudesta Suomessa), noin 10€ (99SEK) maksua vastaan. Tästä linkistä kanavasivuille.

Hammarby-ottelun jälkeen Ilveksen seuraava ottelu pelataan 1.4. Tampereen Pirkkahallissa klo 14.30. Tuolloin vastaan asettuu Respect Suomen Cupin välierässä HJK.

Veikkausliigan kausi alkaa 8.4. Hanki kausikorttisi nyt

Lue myös