Ilves kohtaa GrIFK:n lauantaina

Ilves kohtaa Respect Suomen Cupin kolmannessa lohko-ottelussaan Grankulla IFK:n lauantaina klo 14.30. Pirkkahallissa.

Lähtökohdat huomiseen otteluun ovat Ilveksen kannalta hyvät, vaikka joukkueessa on kiertänyt flunssa-aalto. Veikkausliigajoukkue Ilves ja Kakkosen GrIFK eivät ole kohdanneet aiemmin. Sarjatasoeron mukaisesti Ilveksen tulee hallita peliä, mutta se ei ole ikinä helppoa. Asetelma on Daavid vastaan Goljat ja sen takia kotijoukkueen pitää olla tarkkana vikkelän Granin kanssa, joka haluaa prässätä korkealta, mutta iskeä myös vastaiskuilla Ilveksen selustaan.

Granilaiset ovat pelanneet Ilveksen tapaan kaksi ottelua ennen lauantaita ja on hävinnyt molemmat. FC Haka-ottelu päättyi 2-3 ja JJK-ottelu 2-0. GrIFK:n ainoat osumat ovat viimeistelleet Daniel Langhoff ja Frans-Emil Leppänen.

Ilves ei ole päästänyt maaliakaan lohkovaiheessa ja pistesaldo näyttää täyttä kuutta pistettä. Aiemmin ovat kaatuneet FC Viikingit ja JJK puhtaasti 3-0 lukemin. Ilveksen tehopelaajana on ollut Marius Noubissi kahdella maalillaan. Muita onnistujia ovat olleet Eero Tamminen, Jusif Ali, Jani Tanska ja Aleksis Lehtonen.

Ottelussa Grania vastaan Ilveksen kokoonpanossa on mukana myös tuore sopimuspelaaja 24-vuotias senegalilainen Abdoulaye Ba pelinumerolla 17. Hyökkäyksestä puuttuu toistaiseksi Ilari Mettälä, joka kuntouttaa reisivaivaansa joitakin viikkoja.

Päävalmentaja Jarkko Wiss on kokonaisuudessaan tyytyväinen joukkueen formiin. Hyvien tulosten lisäksi peliesitykset ovat olleet harjoitusten mukaisia. Joukkueen rakennus on hyvässä vaiheessa ja uusia testipelaajia kartoitetaan.

 – Ilmassa on paljon juttuja. Niin kuin tiedetään, ulkomaiden hankinnoissa on aina vähän turbulenssia esim. viisumien odottamisen kanssa. Tässä on vielä hyvin aikaa. Seurassa moni tekee töitä asian eteen. Tärkeintä on kuitenkin keskittyä käsillä oleviin pelaajiin ja seuraavaan peliin.

 – Olen tyytyväinen esityksiin. Olemme pelanneet kahdella eri systeemillä ja pystyneet kierrättämään paljon pelaajia. Nuorille annetaan paljon vastuuta. Toki Cupissa on tähän asti ollut vastassa Kakkosen joukkue ja liigasta pudonnut joukkue, joten emme ole vielä joutuneet puolustamaan kovin syvällä. Harjoituskentältä on saatu siirrettyä oikeita asioita pelikentälle. Hyvään suuntaan mennään, Wiss päättää.

Suomen Cupin tilastot

Hanki liput ennakkoon verkkokaupasta: https://www.seamchip.fi/ilvesjalkapallo

Ottelu näkyy myös suorana lähetyksenä Ruutu+ ja ISTV-lähetyksenä. https://www.ruutu.fi/ohjelmat/suomen-cup

Lue myös