Ilves kiinnitti Santeri Haaralan pitkällä sopimuksella

Ilves ja keskikenttäpelaaja Santeri Haarala ovat solmineet 2+1 -vuotisen pelaajasopimuksen.

17-vuotias Haarala on edustanut koko uransa Ilvestä. Kuluneella kaudella hän pelasi A-junioreissa SM-sarjaa sekä Ilves/2:ssa miesten kolmosta. Nyt on luvassa askel ykkösjoukkueen mukaan. Monivuotinen sopimus takaa hyvän kehittymismahdollisuuden ja näytönpaikan.

 – Olen tykännyt todella paljon. Meno on tietenkin fyysisesti haastavampaa, mutta tunnen pääseväni koko ajan paremmin ja paremmin vauhtiin sisään, Haarala kertoo.

Edustusjoukkueessa on tälläkin kaudella ollut mukana useita oman juniorimyllyn läpikäyneitä pelaajia. Esim. Tatu Miettunen, Lauri Ala-Myllymäki ja Tariq Kazi tekivät debyyttinsä miesten tasolla jo teini-ikäisinä.

 – Minut on otettu heti hyvin vastaan. Sekin toki auttaa sopeutumisessa, että joukkueessa on entuudestaan tuttuja ja samanikäisiä pelikavereita, kuten Tariq ja Johannes (Luukkanen).

 – Näkisin, että vahvuuksiani ovat kova voitontahto, syöttövalikoima ja pallokontrolli. On hienoa päästä edustamaan omaa kasvattiseuraa liigatasolla. Loistava tilaisuus kehittyä, Haarala summaa.

Päävalmentaja Jarkko Wiss kuvailee Haaralaa esimerkillisen ahkeraksi urheilijaksi.

 – Kyseessä on peliälykäs ja hyvin liikkuva laitapelaaja. Santeri on harjoitellut jo pari kuukautta edustuksen mukana. Nuoresta iästä huolimatta hän ei ole hätkähtänyt mistään, vaan on ollut heti kuin kala vedessä.

 – Santeri on tunnollinen harjoittelija. Hän ei ole ehkä ollut ikäluokkansa lahjakkain pelaaja, mutta on kovalla työllä kehittynyt huimasti. Kiinteä paikka edustusjoukkueessa on täysin ansaittu. Hyvä esimerkki monelle junnulle, Wiss kannustaa.

Santeri Haarala
lempinimi: Santtu
syntynyt: 17.12.1999
pituus: 180cm
paino: 73kg
pelinumero: 29
ensimmäinen joukkue: Ilves Futis-Liiga – Annalan kaupunginosa
pelaajaesikuva: Marco Reus (Dortmund)

Ilveksellä on kasassa jo 16 pelaajasopimusta vuodelle 2018:

maalivahdit:
Mika Hilander
Johannes Luukkanen

puolustus:
Jani Tanska
Baba Mensah
Tatu Miettunen
Tariq Kazi
Martti Haukioja
Felipe Aspegren

keskikenttä:
Lauri Ala-Myllymäki
Tuure Siira
Iiro Järvinen
Eero Tamminen
Santeri Haarala

hyökkäys:
Marius Noubissi
Aleksis Lehtonen
Niklas Jokelainen

Lue myös