Ilves kaatoi virolaisen vieraansa vakuuttavalla pelillä

Ilves – Paide Linnameeskond  2 – 0 ( 2-0 )

3′ 1-0 Tuure Mäntynen
45′ 2-0 Baba Mensah

Ilves aloitti ottelun pirteästi ja onnistuikin tekemään ottelun avausmaalin hyvän hyökkäyksen päätteeksi. Testipelaaja Tuure Mäntynen näytti osaamistaan ja varsinkin laukaisutaitojaan laukomalla pallon upeasti takanurkkaan. Tämän jälkeen ottelu hiukan tasaantui ja myös vieraat pääsivät peliin paremmin mukaan.

Ilveksen puolustuspelaaminen oli kunnossa, eikä vieraiden yrityksistä lopulta tullut tulosta. Peli aaltoili puolelta toiselle ja välillä nähtiin koviakin kamppailutilanteita. Avausjakson lopulla Ilves siirtyi 2-0 johtoon, kun kulman jälkitilanteessa Baba Mensah törkkäsi pallon maaliin.

Toiselle puoliskolle Ilves vaihtoi taas useamman pelaajan ja se toikin lisää virtaa ja energiaa kentälle. Ilves hallitsi jaksoa selvästi ja sai pidettyä palloa hyökkäysalueellaan, mutta aivan parhaimmille tekopaikoille ei kuitenkaan tilanteita saatu vietyä.

Kovasta yrityksestä huolimatta ei ottelussa enää lisämaaleja nähty. Näin Ilves nappasi viimeisestä harjoitusottelustaan ennen Suomen cupia voiton maalein 2-0. Ilves pelasi kauttaaltaan hyvän ottelun eikä heikkoja lenkkejä nähty kentällä lainkaan. Tästä on hyvä jatkaa ensi lauantain cupavaukseen Lahteen FC Lahden vieraaksi.

Ilveksen kokoonpano:

1 Mika Hilander

16 Tatu Miettunen

13 Baba Mensah

6 Tuure Mäntynen

4 Felipe Aspegren

14 Tuure Siira

21 Janne-Pekka Laine

25 Emile Paul Tendeng

10 Lauri Ala-Myllymäki

8 Iiro Järvinen

26 Tiemoko Fofana

Vaihdossa:

32 Matias Riikonen

3 Diogo Tomas

17 Juho Pietola

30 Yusif Daouda Moussa

11 Otto Ollikainen

15 Mikael Almen

19 Eetu Mömmö

18 Eemeli Raittinen

Lue myös