Ilves kaatoi SalPan ja etenee Suomen Cupin 5. kierrokselle

SalPa – Ilves 0-2 (0-0)

81’ Antto Hilska, 0-1 (rp.)
85’ Hilska, 0-2

Pallonhallinta: 25%-75%
Maalipaikat: 2-7
Kulmat: 2-11
Yleisöä: 283

Ilves matkusti lauantaina Suomen Cupin 4. kierroksen otteluun Saloon, missä isäntäjoukkueena toimi Kakkosen B-lohkossa pelaava SalPa. Ilveksen hallitsema ottelu ratkesi vasta viimeisen kympin aikana, kun Antto Hilska teki kaksi maalia.

Saloon matkusti myös bussillinen Ilveksen kannattajia ja vieraskatsomo pitikin kovaa ääntä koko ottelun ajan. Ilves etenee 0-2-voitolla Cupin 5. kierrokselle, joka arvotaan tulevana maanantaina.

Ilves ottaa heti ohjat

Ilves aloitti väkevästi ja hallitsi voimakkaasti kenttätapahtumia. Ilves sai luotua heti alussa pari vaarallista hyökkäystä, mutta SalPa kesti. Kesken Ilves-painostuksen meinasi kuitenkin SalPa livahtaa johtoon, kun pirteästi koko 90 minuuttia sähisseen Lauri Ala-Myllymäen pusku suuntautui kohti omaa maalia. Ilves-molari Mika Hilander oli kuitenkin hereillä ja nyrkkeili pallon kulmapotkuksi.

Energisen ottelun pelannut Ilves-hyökkääjä Jonne Hjelm pääsi 21. minuutilla laukomaan vapaapotkua lempipaikaltaan 20 metristä. Laukaus kohti oikeaan yläpesää oli erinomainen, mutta loistavan matsin kotijoukkueen maalilla torjunut Ville Seppä esitti ilmiömäisen pelastuksen.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Seppä torjui jälleen upeasti. Ilves suoritti kauniin hyökkäyssommitelman ja lopulta pallo pelattiin Hjelmille avopaikkaan, mutta Seppä sai jostain kätensä eteen. Ilvekselle avautui vielä yksi herkkupaikka avausjakson lopulla, mutta Hjelmin laukaus kolahti tolppaan. Tauolle asteltiin kiikarilukemissa.

Hilska ja Tendeng ratkaisevat toisella jaksolla

Toinenkin jakso jatkui samalla kaavalla: Ilves hallitsee ja SalPa puolustaa uhrautuvaisesti. Ilves sai nopeasti muutaman kulmapotkun, mutta joka kerta kotipuolustus oli päineen välissä. Juuri kun kaikki odottivat Ilveksen pian maalaavan, niin SalPan Elmo Heinonen pääsi puolittaiseen läpiajoon oikealta laidalta. Heinosen laukaus oli hieno, mutta Ilveksen onneksi se kolahti vasempaan tolppaan.

Ilves lisäsi kierroksia ja SalPa joutui jatkuvasti rikkomaan. Puoli tusinaa kotijoukkueen pelaajaa saikin keltaisen kortin. Hjelm pääsi 74. minuutilla jälleen laukomaan vapaapotkua reilusta paristakympistä ja laukauskin lähti taas kohti oikeaa nurkkaa, mutta SalPa-molari Seppä pystyi venyttämään kätensä pallon eteen ja tuloksena oli kulmapotku.

Kymmenen minuuttia ennen loppua alkoi vihdoin tapahtua. Tuttuun tyyliin vakuuttavasti koko ottelun pelannut Ilveksen senegalilaisvahvistus Emile Paul Tendeng rynnisti boxissa ja SalPa-puolustus joutui kaatamaan hänet. Pallo pilkulle ja vaihdosta kentälle tullut Antto Hilska laukoi pallon varmasti maaliin, 0-1!

Muutama minuutti myöhemmin Tendeng eteni jälleen röyhkeästi boxiin ja jakeli namusyötön maaliedustalle, missä Hilska viimeisteli toisen osumansa, 0-2. Ilveksellä oli lopussa vielä pari hyvää maalipaikkaa lisätä johtoaan, mutta enää ei mennyt. Lopputulos Salossa siis 0-2 ja Ilveksen Cup-juna jyskyttää eteenpäin.

Päävalmentaja Jarkko Wissin kommentit löytyvät TÄÄLTÄ.

Ilves pelaa seuraavan kerran tulevana perjantaina.
Harjoitusottelu: Ilves – JJK pe 18.3. klo 15:00 Pirkkahalli, Tampere (Vapaa pääsy).


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

SalPa:

 

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen (C)
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
9 Jonne Hjelm (85′ 8 Eero Korte)
10 Tomi Petrescu (60′ 11 Mikael Soisalo)
14 Tuure Siira
15 Lauri Ala-Myllymäki
16 Tatu Miettunen
22 Emile Paul Tendeng
23 Mika Lahtinen (65′ 20 Antto Hilska)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
6 Samu Nieminen
19 Jaakko Juuti
25 Antti Koskinen

 

 

Lue myös