Ilves kaatoi HJK:n loppuunmyydyssä Tammelassa!

Ilves – HJK 1-0 (1-0) 

40′ Emile Paul Tendeng, 1-0 

Pallonhallinta: 45%-55% 
Maalipaikat: 4-3 
Kulmat: 1-1 

Erotuomari:
Petri Viljanen

Ottelukooste TÄSTÄ.

HJK:n otteluraportti TÄSTÄ.

Keltaiset kortit, Ilves:
Emile Paul Tendeng, Mika Hilander

Keltaiset kortit, HJK:
Aapo Halme, Lum Rexhepi (k+k=ulosajo), Medo, Anthony Annan

IS:n tähdet:
3 tähteä: Pavle Milosavljevic, Ilves 
2 tähteä: Mikael Soisalo, Ilves 
1 tähti: Richard Gadze, HJK

Hookin tulinen pelaaja:
Mika Hilander, Ilves

Tammelan stadionilla nähtiin sunnuntai-iltana upea jalkapallonäytös. Ilves otti hienon 1-0-kotivoiton HJK:sta ääriään myöten täyden Tammelan stadionin riemuksi! 5050 ihmistä näki, kun senegalilaistaikuri Emile Paul Tendeng laukoi rangaistuspotkusta ottelun ainoan osuman.

Taikuri laukoo voittomaalin

Ottelu käynnistyi tasaisesti. HJK piti hieman enemmän palloa ja sai ensimmäisen puolittaisen maalipaikkansa 12. minuutilla, kun Toni Kolehmainen pääsi ohjaamaan lähietäisyydeltä. Upean matsin jälleen kerran pelannut Ilves-molari Mika Hilander kuitenkin torjui varmasti. Samalla Hilander hieman loukkasi polveaan ja oli pitkään hoidettavana nurmenpinnassa tovin, mutta pystyi lopulta jatkamaan peliä.

Ilves sai puolestaan ensimmäinen loistavan maalipaikkansa 18. minuutilla, kun vahvasti pelannut hyökkääjä Antto Hilska laukoi maalinedushässäkän päätteeksi, mutta HJK-puolustus liukui tyylikkäästi viimeisellä hetkellä väliin. Muutamia minuutteja myöhemmin HJK:n tyylikäs tähtipuolustaja Taye Taiwo esitti jälleen taitojaan ja laukoi tulisesti, mutta Ilveksen onneksi pallo viuhui ohi.

Ottelun voittomaali nähtiin 40. minuutilla – ja sen teki Ilves! Loistavasti pelannut 18-vuotias superlupaus Mikael Soisalo joutui HJK-puolustuksen rikkomaksi ja erotuomari Petri Viljanen näytti rangaistuspotkua. Tammelan Taikuri Tendeng laukoi rankkarin sisään ja esitti sen jälkeen tyylikkäät tuuletukset. Täpötäysi Tammela antoi valtavat suosionosoitukset lemmikilleen. 1-0!

Ilves oli todella lähetä lisätä johtoaan vielä avausjakson viimeisillä sekunneilla, kun vauhdikas ja röyhkeä Soisalo ohitti näyttävästi Taiwon ja jakeli pallon maalille, missä Hilska ohjasi taidokkaasti kantapäällään. Pallo meni kuitenkin hieman ohi vasemmalta, jonka jälkeen asteltiin tauolle.

Ilveksen puolustus jälleen rautaa

HJK oli toisen jakson alkupuolella vaarallisena ja joukkue sai luotua monta vaarallista hyökkäystä. Paras maalipaikka avautui hyökkääjä Richard Gadzelle, joka sooloili taitavasti oikealta laidalta ja pääsi laukomaan kuudesta metristä, mutta miesmuuri nimeltä Hilander oli edessä.

Helsinkiläisvieraiden Taiwo laukoi 57. minuutilla vapaapotkun 20 metristä, mutta pallo meni oikeaa tolppaa nuollen ohi. Ja pian tuon jälkeen Ilveksellä oli namupaikka, kun Felipe Aspegren syötti vasemmalta laidalta erinomaisesti maalille, missä Hilska oli jälleen paikassa, mutta laukaisu hieman epäonnistui.

Energinen ja jatkuvasti vaarallinen Soisalo viiletti 65. minuutilla laidallaan ja pääsi laukomaan, mutta kuti meni ohi. Pari minuuttia myöhemmin HJK:n juonikas kolumbialaishyökkääjä Alfredo Morelos laukoi hienon volleyn, mutta Hilander torjui.

HJK piti lopussa enemmän palloa, mutta takaa-ajo jäi lopulta melko vaisuksi, joten Ilvekselle 1-0-kotivoitto. Loppuvihellyksen jälkeen Ilveksen pelaajat sekä yleisö kiittelivät pitkään toisiaan. Iso osa yleisöstä lauloi Tendengin nimeä. Upea ilta Tammelassa!

Päävalmentajien kommentit

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo ei ollut tyytyväinen otteluun.

”Se pilkku siinä ensimmäisellä jaksolla nousi aika isoon osaan sitten loppupeleissä. Ilves pääsi käyttämään vahvuuksiaan 1-0-maalin jälkeen. Ilves puolusti vahvasti boxissa ja sitten vastahyökkäyksissä heillä oli paikkoja tehdä vaikka lisääkin maaleja. Saimme muutamia erittäin hyviä tilanteita, mutta oli Ilvekselläkin paikkoja. Kummatkaan ei onnistuneet niissä. Kaikki kunnia Ilvekselle – hyvä ja yhtenäinen taistelu heiltä.”

”Tulosta pitää aina kunnioittaa. Tämä oli varmasti meille hyvä muistutus tästä jalkapalloilun raadollisuudesta, missä jokaiseen peliin pitää saada itsestään paras irti. Ja emme misään nimessä sitä saaneet tänään” kommentoi Lehkosuo.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli hyväntuulinen kotivoiton jälkeen.

”Tottakai hyvä fiilis! Tarjosimme yleisölle vastinetta koko rahan edestä ja toivottavasti tulevat uudestaankin meidän peleihin. Ottelu oli hyvä. Jos meinaa Klubia vastaan pärjätä, niin pitää pystyä rikkomaan heidän normaalia rytmiään ja me onnistuimme siinä. Estimme hyvin heidän yleisiä vaarallisia syöttöketjuja ja he joutuivat keksimään vähän muita asioita siihen. ”

”Emme olleet ensimmäisellä jaksolla kovin hyvällä tasolla, mutta silti puolustuspeli toimi kollektiivisesti. Toisella jaksolla tottakai paine kasvoi, mutta pelaajamme pysyivät hyvin jaloillaan ja luottivat itseensä” kommetoi Wiss.


Ilveksen seuraava kotiottelu heti ensi sunnuntaina
Ilves – PS Kemi su 24.7. klo 18:30 Tammelan stadion.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
7 Marco Matrone
11 Mikael Soisalo (87’ 19 Jaakko Juuti)
14 Tuure Siira (73’ 15 Lauri Ala-Myllymäki)
16 Tatu Miettunen
20 Reuben Ayarna
22 Emile Paul Tendeng
26 Antto Hilska (82’ 23 Mika Lahtinen)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
3 Heikki Aho
8 Eero Korte
9 Jonne Hjelm

HJK:

29 Markus Uusitalo
3 Taye Taiwo
5 Lum Rexhepi
6 Obed Malolo (60’ 4 Medo)
9 Mikael Forssell (60’ 11 Alfredo Morelos)
13 Toni Kolehmainen (71’ 10 Atom)
15 Ville jalasto C
16 Aapo Halme
22 Anthony Annan
43 Richard Gadze
90 Odu

HJK:n muut vaihtopelaajat:
21 Thomas Dähne
7 Nikolai Alho
14 Ivan Tatomirovic
28 Sebastian Dahlström

 

Lue myös