Ilves kaatoi FC Jazzin Porissa

haukioja ilves jalkapallo veikkausliiga

Ilves matkusti perjantaina Poriin neljän joukkueen turnaukseen. Ilveksen lisäksi Kotijoukkue-turnaukseen osallistuu Ykkösessä pelaava isäntäjoukkue FC Jazz sekä liigajoukkueet SJK ja FC Lahti.

Ilves voitti FC Jazzin rankkarikisan jälkeen numeroin 1-2 (1-1, 1-1).

Tasaisella avausjaksolla molemmat osuivat kertaalleen. Ensin Ilves siirtyi 0-1-johtoon 12. minuutilla Lada Lahtisen maalilla. Porilaiskotijoukkue kuitenkin tasoitti 21. minuutilla Aleksi Nurmisen maalilla. Toisella jaksolla maaleja ei nähty ja heti loppuvihellyksen jälkeen siirryttiinkin sitten rangaistuspotkukisaan, missä Ilves oli parempi.

Päivän ensimmäisessä ottelussa FC Lahti kaatoi SJK:n numeroin 4-3 (2-1).
Lauantain finaali on siis Ilves – FC Lahti ja pronssipeli SJK – FC Jazz.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kommentoi ottelua seuraavasti:

”Ottelu sujui meiltä ihan nousujohteisesti. Aloitimme hyvin ja olimme aktiivisia. Sitten meille tuli siinä vähän heikompi vaihe ja Jazzin tasoitus oli periaatteessa vain ajan kysymys. Toisella jaksolla taas paransimme otteitamme ja olimme lopulta mielestäni parempi joukkue.”

”Pelaajistostamme voisin nostaa esiin 16-vuotiaan Martti Haukiojan (kuvassa keskellä), joka pelasi vasempana pakkina koko 90 minuuttia ja hän oli etenkin pallollisena hyvä. Puolustussuuntaan on tietysti vielä paljon harjoiteltavaa, mutta vahva esitys häneltä.”

”FC Lahti tulee ilmeisesti ykköstykeillään lauantain finaaliin. Meillä on jonkin verran eri tilanne, sillä täytyy aamulla katsoa, ketkä pystyvät pelaamaan. Maalintekijä Lahtiselle ja kapteeni Antti Hynyselle tuli pientä vaivaa ja nuorella puolustajalla Valtteri Hiilloskorvella vääntyi nilkka. Lauantain peliin saamme kokoonpanoomme mahdollisesti muutaman A-juniorin.”

Ilveksen avaus:
Mika Hilander (61′ Antti Kuusinen)
Antti Koskinen (65′ Valtteri Hiilloskorpi, 78′ Diogo Tomas)
Heikki Aho
Tatu Miettunen
Martti Haukioja
Antti Hynynen (C)
Marco Matrone
Tuure Siira
Jaakko Juuti (52′ Marcus Heimonen)
Mika Lahtinen (46′ Tomi Petrescu)
Antto Hilska

————————-

La 16.1. klo 15:15 SJK – FC Jazz (pronssiottelu)
La 16.1. klo 17:15 Ilves – FC Lahti (finaali)

 

Lue myös