Ilves joutui tyytymään tasapeliin toisessa Suomen Cupin ottelussaan

Ilves-RoPS 1-1 (0-0)
57′ 1-0 Diogo Tomas
61′ 1-1 Matias Tamminen

Ilves kohtasi kauden toisessa Suomen Cupin ottelussaan Rovaniemen Palloseuran. Valmentaja Jarkko Wiss oli muuttanut kokoonpanoa melko radikaalisti viime viikon KuPS-voitosta. Edellisen pelin avauskokoonpanoon oli tehty kaikkiaan kuusi muutosta. Loukkaantumisistaan toipuneet Emile Paul Tendeng ja Iiro Järvinen eivät vielä olleet kokoonpanossa. Myöskään flunssaa alkuviikosta sairastanut Felipe Aspegren ei ollut mukana ottelussa. Baba Mensahille valmennus antoi puolestaan huilipäivän ja Baba seurasikin ottelua katsomosta. Loukkaantumisten vuoksi sivussa olivat Santeri Haarala ja Tiemoko Fofana. Uutena miehenä virallisissa otteluissa esiintyi perjantaina Ilvekseen liittynyt David Addy.

 

Tasainen ensimmäinen puoliaika

 

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli pelillisesti melko tasainen. Molemmat joukkueet saivat rakennettua puoliajan aikana muutaman maalipaikkan, mutta maalinteossa ei kumpikaan joukkue onnistunut.

 

Ottelua oli pelattu vain alle kaksi minuuttia, kun Eemeli Raittinen pelasi itsensä hyvään vetopaikkaan, mutta viime hetkellä puolustaja sai sen verran jalkaa Eemelin vedon eteen, että pallo suuntautui vähän ohi RoPS:n maalin. RoPS:n ensimmäinen maalipaikka avautui ottelun kuudennella minuutilla vielä viime kaudella Ilveksessä pelanneelle Niklas Jokelaiselle, mutta hänen laukauksensa meni ohi maalin.

 

Ottelun 17. minuutilla Ilves pelasi hyvän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Samuel Afum pääsi laukomaan terävästi, mutta vieraiden maalilla Juhani Kangas sai torjuttua Samuelin vedon. RoPS:n toinen maalipaikka avautui 60. minuutilla Veka Pyynylle, mutta Johannes Luukkanen torjui Pyynyn laukauksen aivan alakulmasta. Kun peliä oli pelattu reilut 32 minuuttia Ilveksen nuoret Eemeli Raittinen ja Juho Heikkinen pelasivat hienosti yhteen vasemmalla laidalla. Kuvion päätteeksi Heikkinen pääsi nokikkain vieraiden maalivahdin kanssa, mutta Juhani Kankaan oikea-aikainen vastaantulo selvitti tilanteen.

 

Tämän jälkeen ei enää vaarallisia tilanteita ensimmäisen puoliajan aikana nähty ja tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

 

Toinen puoliaika Ilveksen hallintaa

 

Ilves juoksi tauolta kentälle uusi vaihde silmässä ja joukkue ottikin pelin täysin hallintaansa.

52. minuutilla Eemeli Raittinen pääsi laukomaan rangaistusalueelta, mutta veto suuntautui päin maalivahtia. Ottelun avausmaali nähtiin 57. peliminuutilla. David Addy antoi hyvä kulman maalille ja Diogo Tomas puski pallon tarkasti alakulmaan, 1-0. Ottelun 61. minuutilla RoPS sai rakennettua toisen puoliajan ensimmäisen hyökkäyksensä. Sen seurauksena vieraille tuli kulmapotku, jonka jälkitilanteesta Johannes Luukkasen hyvän torjunnan jälkeen Matias Tamminen laukoi tasoituksen, 1-1.

 

RoPS:n maalin jälkeen Ilves jatkoi vahvaa painostusta, mutta RoPS puolusti hyvin estäen Ilveksen pääsyn hyville maalipaikoille. Ottelun viimeisen viiden minuutin aikana Ilves loi kovaa painetta RoPS:n maalille, mutta maalia ei saatu aikaiseksi ja näin pisteet tavattiin lukemin 1-1.

 

 

Kaksijakoinen ottelu

 

Ottelun ensimmäiseen puoliaikaan Ilves ei voi olla kovinkaan tyytyväinen. Toiselle puoliajalle kotijoukkue nosti tempoa ja pelinsä tasoa ottaen kentän hallintaansa. Valitettavasti Ilveksen kannalta vahva toinen puoliaika ei tuottanut enempää maaleja kuin tuon Tomasin puskumaalin ja tällä kertaa oli tyytyminen tasapeliin.

 

Seuraava Suomen Cupin ottelu pelataan ensi viikon lauantaina 2.2. klo 14.30 Pirkkahallissa. Silloin Ilveksen vieraaksi saapuu SJK.

 

 

 

Ilveksen kokoonpano:

Luukkanen

Kazi

Addy -> 75’ Almen

Tomas

  1. Huhtala

Siira

Jair

Tarvonen -> 53’ Mettälä

Heikkinen -> 53’ Ojala

Raittinen -> 61’ J. Huhtala

Afum -> 73’ Laine

 

 

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...