Ilves johti kahdesti, mutta pisteet tasattiin saarellaIFK M – Ilves
2 – 2  (0 – 0)

0-1 58′ Tamminen
1-1 71′ Dafaa
1-2 80′ Tuco
2-2 87′ Sid

IS-tähdet
*** Tamminen
** Dafaa
* Mäenpää

Kumpikaan joukkue ei juhlinut voittoa, mutta faneilla riitti jännitettävää

Miehistön leveyttä mitataan

Loukkaantumiset verottivat Ilveksen joukkuetta ennen Ahvenanmaalle matkustamista. Peräti viisi avauskentällisen pelaajaa vaihtui edelliseen voitokkaaseen KuPS-otteluun verrattuna.

Kapteeni Antti Hynysen lepuuttaessa lievää vammaansa ja varakapteeni Marco Matronen kärsiessä pelikieltoa oli suurta vastuuta tarjolla. Kapteenistoon myös kuuluva Reuben Ayarna oli vaihtopelaajan roolissa, joten keskikentän Tuure Siira sai kunnian kantaa C-nauhaa.

Uutta puhtia joukkueeseen toi vastikään 1+1-vuotisen sopimuksen allekirjoittanut Thomas Agyiri. 23-vuotias keskikentän pohjapelaaja pelasi ensimmäistä kertaa Ilveksen paidassa.

Ensimmäinen puoliaika ilman täysosumia

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen hallinnassa, mutta Ilves pääsi nopeasti pelirytmiin mukaan. Hieno ja hallittu hyökkäyspään syöttökuvio neljän pelaajan kautta vapautti Tucon tekopaikkaan. Keskelle suuntautunut laukaus ei kuitenkaan yllättänyt IFK-maalivahti Andreas Vaiklaa.

Vartin pelin jälkeen virkaveli Mika Hilander sai näppinsä Brian Spanin vedon tielle ja Siira pelasti jatkoyrityksen maaliviivalta.

Noin puolen tunnin pelin kohdalla Eero Tammisen voimakkaat nousut vasemmalla laidalla olivat tuottaa tulosta. Juoksun päätteeksi lähetetty matala keskitys tavoitti Lauri Ala-Myllymäen, joka tuikkasi pallon läheltä etukulmaa kohden. Vaikla reagoi nopeasti ja pelasti tilanteen kulmaksi.

Debyyttinsä tehnyt Agyiri oli mallikkaalla pelipäällä. Hyvien syöttöjen lisäksi ghanalainen väläytti laukaisutekniikkaansa jakson lopussa, mutta kaukolaukaus viuhui niukasti ohi takatolpalta.

Valkopaidat pyrkivät luomaan maalipaikkoja runsaalla määrällä keskityksiä, mutta Ilves puolusti tarkasti. 0-0-taukotulos oli kuitenkin tyyntä myrskyn edellä.

Verkot heiluvat vuorotellen

Toisella puoliskolla maalihanat aukesivat toden teolla. Vajaan tunnin kohdalla Eero Tamminen otti pallon haltuun rangaistusalueen ulkopuolella. Vilkaisu yläkulmaan, pieni siirto oikealle ja viileä sijoitus suoraan kohteeseen. Tammisen ensimmäinen liigamaali kissapedon riveissä oli erittäin näyttävä suoritus.

71. minuutilla saarelaiset tasoittivat hyökkäyspään sivurajaheiton jälkitilanteesta. Anhony Dafaa tykitti vastapalloon kaukovedon, joka viuhui pelaajaröykkiön keskeltä etukulmaan.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Tuco-show jatkui. Kamerunilainen anasti pallon toppari Jani Lyyskiltä ja hassutti laitapuolustaja Aapo Mäenpään pois tasapainosta. Kova laukaus livahti etukulmasta sisään ja Tucon 9. maali tällä kaudella oli tosiasia. Samalla hän siirtyi jaetulle kakkossijalle maalitilastossa yhdessä IFK:n Aleksei Kangaskolkan kanssa.

Ilves oli lähellä kolmea pistettä, mutta johtoasema hupeni toistamiseen. Varsinaisen peliajan lopussa Robin Sid pääsi rangaistusalueen sisällä laukomaan Kangaskolkan pudotuksesta 2-2-tasoitusosuman. Paria minuuttia myöhemmin samanlaisessa tilanteessa Sid laukoi pallon vielä pystypuuhun.

Ahvenanmaan pisteetön putki poikki

Päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen peli-ilmeeseen. Tulos jätti jossiteltavaa, mutta pelaajat vastasivat huutoon vaikealla hetkellä.

 – Päällimmäisenä fiiliksenä on neutraali hyvänolon tunne. Olimme kiinni voitossa, mutta nolla pistettäkään ei ollut kovin kaukana. Lopussa hieman väsyimme paineen alla ja vaihdot loppuivat kesken. IFK on kova kotijoukkue ja tämä oli aikuisikäni ensimmäinen piste mukaan saarelta, Wiss vinkkaa.

 – Kokoonpanomuutoksia piti tehdä ja lähtökohtiin nähden sisään tulleet pelaajat hoitivat ruutunsa hyvin. Hienosti pelanneella Eero Tammisella on ollut pientä vammaa, mutta hän osoitti jälleen, miksi hänet hankimme joukkueeseen. Tuure Siira ansaitsi kapteeninnauhan taistelullaan, Wiss kehuu suojattejaan.KokoonpanotIFK MARIEHAMN

Kentällä

1 Vaikla Andreas (mv)
55 Friberg Da Cruz Bobbie
3 Kojola Kristian
8 Lyyski Jani (c)
16 Mäenpää Aapo
9 Span Brian -> 79min 5 Amani Rezgar
20 Clement Anthony Dafaa
14 Petrovic Gabriel
11 Sellin Robbin
33 Kangaskolkka Aleksei
15 Ekhalie Amos -> 62min 17 Sid Robin

Penkillä

18 Karlström Joel
26 Mattsson Joel
6 Hemming Petter
7 Wirtanen Tommy
30 Nordqvist Marc (mv)

ILVES

Kentällä

1 Hilander Mika (mv)
25 Koskinen Antti
5 Tanska Jani
16 Miettunen Tatu
17 Penninkangas Teemu
20 Tamminen Eero -> 82min 26 Hilska Antto
30 Agyiri Thomas
15 Ala-Myllymäki Lauri
14 Siira Tuure (c)
9 Rahimi Youness -> 77min 6 Ayarna Reuben
11 Tuco -> 88min 18 Lehtonen Aleksis

Penkillä

19 Juuti Jaakko
12 Luukkanen Johannes (mv)Seuraava ottelu-> ENNAKKOLIPUNMYYNTILue myös