Ilves ryhdistäytyi ja jätti helsinkiläiset nollille
HIFK – Ilves

0 – 1  (0 – 1)

Maalit

0-1 30′ Tuco

Varoitukset

HIFK: Jurvainen
Ilves: Siira, Järvinen

IS-tähdet

*** Tuco
** Johannes Luukkanen
* Matias Hänninen

Johannes Luukkanen piti ensimmäisen nollapelinsä Ilveksen maalilla

Korttipakka sekoittuu

Molemmat osapuolet kierrättivät pelaajistoa kokoonpanoissaan. Kotijoukkue kärsi topparipulasta, ja vierailijat puolestaan juoksuttivat maalinsuulle 18-vuotiaan Johannes Luukkasen. Luottovahti Mika Hilander seurasi ensimmäistä kertaa Ilves-urallaan Veikkausliiga-ottelua vaihtopelaajan roolissa. Oikeana laitapakkina tunnettu Ilves-kapteeni Antti Hynynen oli nostettu keskikentälle hyökkäävämpään rooliin.

Puoli tuntia ehti kulua, kunnes Hynysen uusiutumiskyky konkretisoitui tilastomerkinnäksi. Hän katkaisi vastustajan syötön keskialueella ja käänsi painopisteen nopeasti. Tarkka pistosyöttö vapautti Tucon kasvokkain HIFK-veskari Tomi Maanojan kanssa. Kamerunilaiskärki osoitti jälleen kylmäpäisyytensä ja chippasi pallon yli vastaan astelleen Maanojan. Kauden kuudes maali oli Tucolle jo neljäs perättäisissä peleissä.

Ensimmäinen puoliaika kului tähtirintojen lievässä hallinnassa, mutta he eivät päässeet vaarallisille maalipaikoille. Ilveksen lyhytsyöttöpeli sujui ja hyvä yhteishenki näkyi ulospäin. Keltapaitojen hyökkäys henkilöityi pitkälti Tucoon, joka piti jatkuvasti vastustajat varpaillaan.

Keltavihreä värisuora

HIFK:n takaa-ajo kiihtyi hitaasti, mutta varmasti. Päävalmentaja Antti Muurinen halusi esitellä tamperelaisille nimekkään hyökkäystrion koko komeudessaan. Mikael Forssell vaihdettiin Juho Mäkelän tilalle täyden ottelun pelanneen Pekka Sihvolan aisapariksi. Kolmikon keski-ikä on kunnioitettava 34 ja aikaisemmat maalimäärät hipovat pilviä, mutta tänään ei täysosumia ollut tulossa.

Ilves puolusti tiiviisti koko joukkueen voimin. Sairastupa on ollut läpi kauden harmittavan pullollaan, mutta tänään saatiin merkkejä paremmasta. Loukkaantumisesta toipunut laitapuolustaja Antti Koskinen oli ensimmäistä kertaa avauksessa ja pelasi täydet 90 minuuttia. 73. minuutilla laitahyökkääjä Eero Tamminen pääsi pitkästä aikaa pelikentälle ja myös hän osoitti olevansa jälleen hyvässä kunnossa.

Toisen puoliajan paras maalintekopaikka avautui lisäajalla Tucolle, mutta tällä kertaa Maanoja venytti loistavan torjunnan. Jatkoyrityksen pelasti vielä maaliviivalta puolustaja Matias Hänninen. Tucon leuka painui rintaan, mutta vain hetkellisesti. Vapauttava päätösvihellys tarkoitti sitä, että Ilves karisti vaikeudet taka-alalle ja palasi voittokantaan!

Tärkeitä pelimerkkejä

Täydet minuutit Ilveksen jokaisessa ottelussa tällä kaudella pelannut Antti Hynynen oli todella vakuuttava, vaikka joutuikin hieman vieraalle pelipaikalle. Tyylikäs kapteeni valoi uskoa miehistöönsä ja jakoi kiitosta heti voiton varmistuttua.

 – Joukkue näytti luonnetta kahden heikon pelin jälkeen. Niissä emme olleet yhtenäisiä, mutta tänään olimme sitäkin enemmän. Olen ylpeä jokaisesta. Ei voi sanoa että tämä oli mikään pakkovoitto, mutta henkisesti tämä oli todella tärkeää ennen maajoukkuetaukoa. Nyt pääsemme paremmista asemista jatkamaan kautta. Pikkuhiljaa joukkue kasvaa ja hitsaudumme yhteen, Hynynen kertoo luottavaisena.

Päävalmentaja Jarkko Wiss teki rohkeita päätöksiä ja osoitti taktisen pelisilmänsä. Onnistunut pelisuunnitelma siivitti tupsukorvat kotimatkalle täydet kolme pistettä mukanaan.

 – Riveistämme puuttui pelaajia, joten kaikkien piti hieman katsella ympärilleen. Oli selkeää, että teemme vaihdoksia. Johannes Luukkanen pelasi jälleen hyvän pelin mattoalustalla ja Antti Hynynen toi johtajuutta ylempään linjaan. Herättelyä haettiin ja joukkue vastasi huutoon, ei siinä sen ihmeellisempää, Wiss toteaa tyynenä.

 – Tänään pelaajat osoittivat nopeaa reagointia ja kurinalaista otetta. Tilanteenvaihtoja olisi toki voinut hyödyntää enemmänkin. Nämä ovat tiukkoja otteluita, jotka voivat kääntyä kummin päin tahansa. Onneksi nyt irtosi voitto.

 – Nyt pidämme pari päivää vapaata ja nollaamme päänupin. Pieni tauko ja palauttelu tekee hyvää. Toivottavasti saamme tuotua pari pelaajaa lisää takaisin sairastuvalta. Pelaajat ja fysiovalmentajamme Heli Rekimies tekevät kovasti duunia sen eteen, Wiss kiittelee.KokoonpanotHIFK

Kentällä

1 Maanoja Tomi (mv)
11 Jurvainen Otto-Pekka -> 77min 31 Saira Nikolas
4 Vesala Tommi
18 Hänninen Matias
27 Anyamele Nnaemeka
13 Terävä Esa
23 Väyrynen Mika (c)
6 Gela Xhevdet
8 Halme Jukka
10 Mäkelä Juho -> 62min 99 Forssell Mikael
9 Sihvola Pekka

Penkillä

28 Heinolainen Kristian
71 Eriksson Carljohan (mv)

ILVES

Kentällä

12 Luukkanen Johannes (mv)
4 Aspegren Felipe
5 Tanska Jani
16 Miettunen Tatu
25 Koskinen Antti
8 Järvinen Iiro -> 64min 15 Ala-Myllymäki Lauri
9 Rahimi Youness -> 73min 20 Tamminen Eero
6 Ayarna Reuben -> 87min 18 Lehtonen Aleksis
14 Siira Tuure
2 Hynynen Antti (c)
11 Tuco

Penkillä

26 Hilska Antto
10 Tendeng Emile Paul
1 Hilander Mika (mv)Seuraava ottelu

FC Lahti – Ilves  pe 16.6. 18:30 Lahden stadion > Itäpääty järjestää kannattajamatkan

Seuraava kotiottelu
Ilves – SJK  to 22.6. klo 18:30 Tammelan stadion > ENNAKKOLIPUNMYYNTILue myös