Ilves ja VPS maalittomaan tasuriin Tammelassa

Ilves – VPS 0-0

Pallonhallinta: 50%-50%
Maalipaikat: 2-3
Kulmat: 3-2
Yleisöä: 3270

Erotuomari:
Antti Munukka

Keltaiset kortit, Ilves: 
Pavle Milosavljevic, Jonne Hjelm, Emile Paul Tendeng

Keltaiset kortit, VPS:
Jonas Levänen

IS:n tähdet:
3 tähteä: Reuben Ayarna, Ilves
2 tähteä: Sebastian Strandvall, VPS
1 tähti: Mika Hilander, Ilves

Pancho Villan nälkäisin pelaaja:
Marco Matrone, Ilves

Hookin tulisin pelaaja:
Tatu Miettunen, Ilves

Ilves ja VPS pelasivat mitalitaistelun kannalta tärkeän ottelun perjantai-iltana Tammelan stadionilla 3270 katsojan edessä. Tasainen ja hyvätasoinen ottelu päättyi lopulta maalittomaan tasuriin. Molemmat joukkueet jatkavat tiiviisti mukana kärkikahinoissa.

Ilvekseltä hyvä avausjakso

Ilveksen kapteenina toiminut Marco Matrone palkittiin ennen alkuvihellystä, sillä kokokenut keskikenttämies sai viime viikolla 200 ottelua täyteen Veikkausliigassa. Komea suoritus!

Ottelu käynnistyi Ilveksen totaalisella pallonhallinnalla. Hiljalleen VPS pääsi myös peliin mukaan ja sai luotua ensimmäisen hyvän hyökkäyksensä vasemmalta laidalta, mutta Ilves-toppari Pavle Milosavljevic katkoi tyylikkäästi. Ilves sai vartin kohdalla hyvän vaparipaikan 20 metristä, kun taiturimainen Emile Paul Tendeng kaadettiin. Jonne Hjelmin vapaapotku kolahti kuitenkin päin miesruuhkaa.

Avausjakson paras maalipaikka nähtiin puolen tunnin kohdilla. Tendengiä oli jälleen rikottu ja Ilves sai sivuvapaapotkun 25 metristä. Ottelun parhaana pelaaja palkitun Reuben Ayarnan kova ja kierteinen laukaus oli leijailla aina vasempaan ylänurkkaan asti, mutta erinomaisen ottelun vaasalaisten maalilla pelannut Evgeny Kobozev sai tökättyä pallon kulmapotkuksi.

Ilves hyökkäsi vahvasti reilun puolen tunnin jälkeen. Ensin Matrone syötti Tendengille, mutta laukaus meni ohi. Tovi myöhemmin jälleen vauhdikkaasti ja vaarallisesti laidallaan juossut Mikael Soisalo jakeli takaviistoon Tendengille, mutta laukaus meni yli. 

VPS pirteänä toisella jaksolla

Vaasalaisvierailija tuli toiselle jaksolle energisesti ja hallitsi kenttätapahtumia. Paras paikka avautui 55. minuutilla hyökkäykseen mukaan nousseelle Veli Lammelle, joka pääsi laukomaan parista metristä, mutta tuttuun tyyliinsä vakuuttavasti pelannut Ilveksen liimanäppi Mika Hilander torjui hienosti pallon kulmaksi.

Ilves pääsi peliin mukaan reilun tunnin jälkeen ja joukkue sai luotua puolivaarallisia hyökkäyksiä Soisalon ja Tendengin johdolla. Johtomaalikin oli lähellä 67. minuutilla, kun Lauri Ala-Myllymäki laukoi vapaapotkun 18 metristä. Kobozev nyrkkeili pallon pois, mutta pallo kimposi oitis miesruuhkasta takaisin. VPS-puolustus selvitti tilanteen kuitenkin maaliviivan tuntumasta.

Myös VPS sai vielä yhden oivallisen maalipaikan pelikellon näyttäessä 80 minuuttia. Pallo pelattiin vasemmalta laidalta maalinedustalle, missä Pyry Soiri oli vapaana, mutta laukaisu jäi puolittaiseksi ja Hilander torjui. Maaleja ei Tammelassa lopulta nähty. Ilvekselle 0-0-tasuri oli viides perättäinen tappioton ottelu ja joukkue on nyt sarjanelosena tasapisteissä sarjakolmoseksi nousseen RoPS:n kanssa. Mitalikamppailu käy kuumana!

Päävalmentajien kommentit

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen oli tyytyväinen joukkueensa toisen jakson esitykseen.

”Viimeksi hävisimme täällä numeroin 1-0 ja silloin olimme aika aneemisia. Päätimme, että tähän otteluun tulemme paremmin ja niin teimme. Varsinkin toinen jakso oli meiltä hyvä ja saimme painetta Ilveksen päätyyn. 0-0-tulokseen ei varmaan kumpikaan valmentaja ole täysin tyytyväinen. Meidän ilmeeseen olen kyllä tyytyväinen” kommentoi Vuorinen.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli osittain tyytyväinen.

”Tiesimme VPS:n pallonhallinnan ja lähdimme avausjaksolla prässäämään ja pääsimme hyökkäämään hyvin. Hyökkäyksistä puuttui kuitenkin viimeinen napsaus. VPS vei sitten osittain toista jaksoa. Tämä oli tasainen vääntö, jossa molemmat joukkueet pelasivat omilla pelityyleillään. Olen osittain tyytyväinen ja osittain pettynyt. Hyvätasoinen ottelu, vaikka tässä on ollut paljon pelejä ja pelaajat ovat varmasti väsyneitä” kommentoi Wiss.


Ilveksen seuraava kotiottelu:
Ilves – PS Kemi su 25.9. klo 18:30 Tammelan stadion.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

1 Mika Hilander
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
7 Marco Matrone C (86’ 13 Yunus Sentamu)
9 Jonne Hjelm (57’ 15 Lauri Ala-Myllymäki)
11 Mikael Soisalo
16 Tatu Miettunen
19 Jaakko Juuti (74’ 14 Tuure Siira)
20 Reuben Ayarna
22 Emile Paul Tendeng
25 Antti Koskinen 

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
3 Heikki Aho
18 Digo Tomas
30 Yoro Ly

VPS:

1 Evgeny Kobozev
2 Timi Lahti
4 Jesper Engström
6 Jerry Voutilainen
8 Veli Lampi
10 Steven Morrissey (71’ 18 Andre Clennon)
15 Jonas Levänen (82’ 14 Kevin Peth)
16 Aatu Laatikainen
19 Nikko Boxall
22 Loorents Hertsi (57’ 11 Pyry Soiri)
28 Sebastian Strandvall

VPS:n muut vaihtopelaajat:
12 Juuso Kevari
3 Ville Koskimaa
5 Mikko Viitikko

Lue myös