Ilves ja RoPS maalittomaan tasuriin Pirkkahallissa

Ilves – RoPS 0-0

Pallonhallinta: 60%-40%
Maalipaikat: 8-2
Kulmat: 3-1
Yleisöä: 550

Keltaiset kortit, Ilves:
Marco Matrone, Mika Lahtinen, Tatu Miettunen, Tomi Petrescu

Keltaiset kortit, RoPS:
Mika Mäkitalo, Antti Okkonen

Erotuomari: Mikko Mörö
Avustavat erotuomarit: Jukka Honkanen ja Riku Vihreävuori

Pirkkahallissa pelattiin keskiviikkoiltana vauhdikas Liigacupin kamppailu, missä Ilves sai vieraita Rovaniemeltä. Ennen ottelun alkua pidettiin hiljainen hetki maanantaina menehtyneen hämeenlinnalaisen junioripelaajan muistoksi. Keltapaitainen kotijoukkue pelasi erittäin pirteän matsin ja loi vinon pinon maalipaikkoja, mutta lopputulos oli 0-0.

Vauhdikas avausjakso

Ilves aloitti ottelun väkevästi ja Lada Lahtisella oli loistava maalipaikka heti 2. minuutilla, mutta laukaus heilahti oikeaa tolppaa hipoen ohi. Pari minuuttia myöhemmin RoPS sai hyvän sivuvaparipaikan ja keskitys maalille oli erinomainen. Ilves-molari Mika Hilander kuitenkin selvitti tilanteen.

RoPS sai avausjakson parhaan tilaneensa 9. minuutilla. Aapo Heikkilä pelattiin vasemmalta puolittain läpiajoon ja laukauskin oli oiva, mutta Hilander ehti nyrkkeineen väliin ja lopputulemana oli kulmapotku.

Ilves oli erittäin lähellä johtomaalia 22. minuutilla. Emile Paul Tendeng jakeli vasempaan laitaan juoksuun uudelle ghanalaistestipelaaja Latif Mohammedille, joka syötti kovaa maalille, missä Lahtinen oli oikea-aikaisesti paikalla, mutta laukaus meni harmittavasti hieman ohi oikealta.

Ottelu jatkui tasaisena keskialueen kamppailuna. 34. minuutilla Ilves-kapteeni Antti Hynynen pääsi kulmapotkun jälkihulinoissa laukomaan 20 metristä, mutta kovan kudin edessä oli rovaniemeläisten brassimaalivahti Ricardo. Ilves otti avausjakson lopussa pelinhallinnan itselleen, mutta maaleja ei nähty, joten tauolle kiikarilukemissa.

Toinen jakso Ilveksen rynnistystä

Ilves oli toisella jaksolla erinomainen ja joukkue hyökkäsi jatkuvasti monipuolisesti sekä vaarallisesti. Heti toisen 45-minuuttisen alussa vahvan matsin pelannut Ilves-laituri Tendeng pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta tauolla RoPS-maalille vaihdettu jenkkimolari Tyler Back torjui. Tuosta alkoikin Backin uskomattoman hieno suoritussarja.

Kun peliä oli pelattu karvan verran alle tunti rymisteli Ilves oikein urakalla. Energinen testimies Mohammed oli jatkuvasti kiusaamassa vieraspuolustusta ja parhaimmat maalipaikat avautuivat hänen lisäkseen Tuure Siiralle, Lahtiselle ja Hynyselle. Joka kerta RoPS-molari Back onnistui saamaan raajojaan väliin.

Ottelun parasta antia oli myös keskialueen kova taistelu. Etenkin Ilveksen Marco Matrone sekä RoPSin Mika Mäkitalo ottivat jatkuvasti rajusti yhteen ja taklauksia jaeltiin puolin sekä toisin.

Ilves jatkoi voimakasta painostustaan ottelun lopussakin ja pallo pyöri monta kertaa vaarallisesti vieraiden boxissa. Kesken painostuksen pääsi kuitenkin RoPS kuin tyhjästä 3 vs. 1 -ylivoimahyökkäykseen, mutta Ilveksen onneksi se tuhrittiin täysin. Maaleja ei ottelussa lopulta nähty, mutta Ilveksen esitys oli kaiken kaikkiaan paljon lupauksia antava.

Päävalmentaja Jarkko Wiss tyytyväisenä omiensa esitykseen

”Mielestäni jatkamme edelleen hyviä esityksiä hyviä joukkueita vastaan. Nytkin oli paikkoja viimeistellä tämä ottelu, mutta ei vaan mennyt. Jatkamme hommia. Loimme paljon erilaisia hyökkäyksiä, joista osa on treenikentältä ja osa on pelaajien omaa henkilökohtaista taitoa, halua juosta eteenpäin ja halua mennä eteenpäin.”

”Täytyy huomioida, että meillä alkaa kohta olla kaksi erilaista tapaa pelata. Haastoimme RoPSin heidän tavallaan pelata ja jotain on tehty oikein. Oikeaan suuntaan mennään ja olen luottavainen.”

”Ghanalaisella testipelaajalla Latif Mohammedilla oli niitä avuja miksi hän on tänne tullut. Pari päivää sitten treeneissä tuli nopeasti sellainen tunne, että nyt ollaan niin uudessa ympäristössä, ettei hyvältä näyttänyt. Mutta tässä ottelussa hän löysi sen idean mitä häneltä haluammekin. Tottakai pelaamattomuus näkyy, mutta otamme kaikessa rauhassa hänen kanssaan. Mohammed jatkaa meillä testissä.” kommentoi Wiss.

RoPS-luotsi Juha Malinen ei ollut tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen.

”Ilves yllätti meidät housut kintuissa meidän omilla aseilla. Heidän kova prässinsä vaikeutti pelinavaamistamme ja lisäksi keskikentän kolmikko (Mäkitalo-Antti Okkonen-Robert Taylor) hävisi aivan liikaa ”paskapalloja.” Juostiin sitten 90 minuuttia ja potkittiin palloa.” kommentoi Malinen Lapin Kansalle ottelun jälkeen

Lapin Kansan raportti TÄSTÄ.

Seuraava Liigacupin kotiottelu:
Ilves – KuPS la 20.2. klo 14:30 Pirkkahalli, Tampere


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen (C)
3 Heikki Aho
16 Tatu Miettunen
4 Felipe Aspegren (74’ 10 Tomi Petrescu)
7 Marco Matrone
14 Tuure Siira (84’ 18 Diogo Tomas)
22 Emile Paul Tendeng
17 Latif Mohammed (67’ 19 Jaakko Juuti)
11 Mikael Soisalo (64’ 15 Lauri Ala-Myllymäki)
23 Mika Lahtinen (64’ 20 Antto Hilska)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
6 Samu Nieminen

RoPS:

22 Ricardo (46’ 1 Tyler Back)
4 Antti Okkonen (C)
6 Juha Pirinen
7 Mika Mäkitalo
8 Robert Taylor
16 Ville Saxman
19 Shane Malcolm
21 Aapo Heikkilä (72’ 14 Eetu Muinonen)
28 Artem Katashevski (42’ 18 Jarkko Luiro)
47 Juuso Hämäläinen
88 Abdou Jammeh

RoPSin muut vaihtopelaajat:
15 Juho Hyvärinen
17 Eerik Kantola

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...