Ilves ja RoPS 1-1-tasapeliin Tammelassa

Ilves – RoPS 1-1 (1-1)

22′ oma maali, 0-1 
42′ Mikael Soisalo, 1-1

Pallonhallinta: 55%-45%
Maalipaikat: 5-2
Kulmat: 6-4
Yleisöä: 2616

Erotuomari: Marko Grönholm

Keltaiset kortit, Ilves:
Marco Matrone

Keltaiset kortit, RoPS:
Abdou Jammeh (k+k=ulosajo), Janne Saksela, Alber Prosa

IS:n tähdet:
3 tähteä: Mikael Soisalo, Ilves
2 tähteä: Antti Okkonen, RoPS
1 tähti: Antti Hynynen, Ilves

Pancho Villan nälkäinen pelaaja:
Martti Haukioja, Ilves

Hookin tulinen pelaaja:
Tuure Siira, Ilves

Ilves kohtasi Rovaniemen Palloseuran keskiviikkoiltana Tammelan stadionilla. Ottelu päättyi lopulta 1-1-tasapeliin. Man of the Match oli jälleen kerran Ilveksen 18-vuotias superlupaus Mikael Soisalo.

Kaksi maalia avausjaksolla

Ilves aloitti ottelun väkevästi ja johtomaali oli pari kertaa enemmän kuin lähellä. Ensin Jonne Hjelmilla oli loistopaikka, mutta rovaniemeläispuolustus sai jalkoja eteen viime hetkillä. Heti perään Lauri Ala-Myllymäki pääsi laukaisupaikkaan, mutta vahvan ottelun pelannut RoPS-molari Antonio Reguero torjui.

Keltapaitojen avauskokoonpanossa nähtiin 16-vuotias laitapuolustaja Martti Haukioja, joka pelasi erittäin ennakkoluulottomasti ja oli etenkin avausjaksolla näkyvästi esillä molempiin suuntiin.

Kesken Ilveksen vakuuttavan alun pääsi RoPS yllättäen tekemään maalin. Harmittoman näköinen tilanne vasemmalta laidalta päättyi Juha Pirisen laukaukseen ja pallo pomppi Ilveksen kannalta todella epäonnekkaasti omaan maaliin. 0-1 vieraille.

Ilves ei takaiskumaalista lannistunut, vaan joukkue jatkoi vyörytystään. Jälleen energisesti ja vahvasti esiintynyt Soisalo laukoi vasemmalta, mutta lopputuloksena oli kulmapotku. Muutama minuutti myöhemmin Ilves sai uudelleen kulmapotkun, joka päättyi serbitoppari Pavle Milosavljevicin tyylikkääseen puskuun, mutta pallo kolahti yläriman kautta maalipotkuksi. 

Sitten 42. minuutilla nähtiin ansaittu tasoitus. Ilves-kapteeni Antti Hynynen lähetti syötön kohti rovaniemeläismaalia ja lopulta RoPS-toppari Abdou Jammeh kaatoi paljon raataneen Ilves-laituri Jaakko Juutin. Erotuomari Marko Grönholm näytti oitis rangaistuspotkua ja keltaista korttia Jammehille. Soisalo laukoi näyttävästi pallon reppuun ja 1-1 siihen! Näissä numeroissa tauolle.

Molemmilla paikat ratkaisuun toisella jaksolla

Toiselle jaksolle tuli piristynyt RoPS. Vierailija vei tovin ottelua ja Ilves joutui puolustuskannalle. RoPS oli äärimmäisen lähellä mennä johtoon 52. minuutilla, kun kulmapotkun jälkitilanteesta pallo osui ensin ylärimaan, jonka jälkeen Tatu Miettunen ja maalivahti Mika Hilander pelastivat kerran mieheen varman osuman maaliviivalta.

Ilves pääsi mukaan peliin ja sai luotua muutamia vaarallisia hyökkäyksiä. Kymmenen minuuttia ennen loppua RoPS-toppari Jammeh kolasi hienon matsin pelanneen Ilveksen Ala-Myllymäen 18 metrissä ja tuloksena oli Jammehille toinen keltainen kortti eli punaisella suihkuun. Tilanteesta seurannut vapaapotku lähti väsymättömän uurastajan Tuure Siiran oikeasta jalasta, mutta pallo lensi yli.

Miesylivoimainen Ilves painosti viimeisen kymmenen minuuttia voimakkaasti, mutta tuloksetta. Paras paikka avautui toppari Miettuselle lisäajan toisella minuutilla, mutta 25 metristä lähteneen upean laukauksen edessä oli jälleen RoPS-molari Reguero. Lopputulos Tammelassa siis 1-1 (1-1).

Päävalmentajien kommentit

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen oli tyytyväinen yhteen vieraspisteeseen.

”Ilves oli hyvä, intohimoinen, aktiivinen, suoraviivaisesti pelaava ja vaarallinen vastustaja. Se intohimo ja nöyryys mikä Ilveksellä on, niin se on meidän joukkueessa ollut hieman kateissa. Olimme vaikeuksissa aktiivista vastustajaa vastaan ja yksi piste tällaisesta ottelusta on sellainen, että täytyy olla tyytyväinen.”

”Tämä peli antoi meille paljon dataa tulevaisuuteen. Se mitä Ilves teki kentällä ja mitä me teimme kentällä, ja kun näitä fiiliksiä käymme yhdessä läpi, niin uskon, että se yhteinen sävel löytyy uudestaan” kommentoi Malinen.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss antoi tunnustusta pelaajilleen.

”Lähtökohtanamme oli se, että tarkoituksena on riisua RoPS aseista ja että tehdään tästä ottelusta fyysinen kilpailu. Pärjäsimme hyvin. Halpa maali omiin siinä alussa hieman vaikeutti peliämme hetkeksi, mutta lisättiin kaasua ja saimme tasoituksen.”

”RoPS painoi hyvin toisella jaksolla. Kokonaisuutena hyvä esitys monelta pelaajaltamme. 16-vuotiaalta Haukiojan Maralta hyvä esitys etenkin pallollisessa pelissä” kommentoi Wiss.


Ilveksen seuraavassa kotiottelussa jälleen vastassa RoPS:
Ilves – RoPS pe 9.9. klo 18:30 Tammelan stadion.
Liput ennakkoon TÄSTÄ.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C
5 Pavle Milosavljevic
7 Marco Matrone
9 Jonne Hjelm (76’ 13 Yunus Sentamu)
11 Mikael Soisalo
14 Tuure Siira
15 Lauri Ala-Myllymäki
16 Tatu Miettunen
19 Jaakko Juuti (87’ 30 Yoro Ly)
27 Martti Haukioja (63’ 4 Felipe Aspegren)

Ilveksen muut vaihtopelaajat
32 Antti Kuusinen
18 Diogo Tomas
25 Antti Koskinen
26 Antto Hilska

RoPS:

25 Antonio Reguero
3 Jarkko Lahdenmäki
4 Antti Okkonen C
5 Janne Saksela
6 Juha Pirinen
7 Juha Mäkitalo (78’ 17 Mamut Saine)
8 Robert Taylor
14 Eetu Muinonen
16 Ville Saxman (46’ 10 Jean Fridolin Nganbe Nganbe)
86 Andou Jammeh
99 Albert Prosa (86’ 85 William John)

RoPS:n muut vaihtopelaajat:
22 Ricardo
19 Ransford Osei

 

Lue myös