Ilves ja raumalainen Pallo-Iirot farmisopimukseen

Kansallisen Liigan alkamiseen valmistautuva Ilves on solminut farmisopimuksen Ykkösessä pelaavan raumalaisen Pallo-Iirojen edustusjoukkueen kanssa. Pallo-Iirot nousivat Ykköseen alkavaksi kaudeksi.

Farmisopimus tarkoittaa sitä, että pelaajia pystytään liikuttamaan kumpaankin suuntaan ja se käsittää myös täysi-ikäisten pelaajien liikkumisen. Sopimuksesta on käyty neuvotteluja pitkin talvea.

Urheilutoimenjohtaja Janne Räsänen kommentoi asiaa seuraavasti: ”Ilveksen pelaajakehityksen yksi painopiste on kehittää yhteistyöseuratoimintaa useiden seurojen kanssa. Nyt allekirjoitettu farmisopimus Pallo-Iirojen kanssa on seuraava askel laajentaa yhteistyötä myös Pirkanmaan ulkopuolelle.”

Seuran muut yhteistyöseurasopimukset ovat Ylöjärven Ilveksen, Leki-futiksen ja Oriveden Tuiskun kanssa.

”Yhteistyö antaa mahdollisuuden meidän liigajoukkueen pelaajille päästä laadukkaaseen ympäristöön pelaamaan Naisten Ykköstä ja samalla auttamaan Pallo-Iiroja omissa kilpailullisissa tavoitteissaan. Meillä on omat joukkueet liigassa, Kakkosessa ja B:n SM-sarjassa, joten tämä yhteistyö täydentää sopivasti meidän kokonaisuuttamme”, päävalmentaja Mika ”Lada” Lahtinen sanoi.

”Lisäksi yhteistyö antaa Pallo-Iirojen lahjakkaimmille pelaajille selkeän pelaajapolun aina liigajoukkueeseen asti. Kaikissa keskusteluissa Pallo-Iirojen toiminnasta on näkynyt laadukkuus ja suunnitelmallisuus, joten heidän kanssaan oli helppo lähteä tekemään yhteistyötä”, Lahtinen päättää.

Kommentit Pallo-Iirojen suunnalta

”Olemme jo pitemmän aikaa hakeneet yhteistyöseuraa, jolla olisi joukkueet sekä miesten että naisten pääsarjassa. Ilveksen kanssa käydyissä keskusteluissa on käsitelty myös laajemman yhteistyön mahdollisuutta, mutta asiassa edetään maltilla”, kertoo Pallo-Iirojen junioripäällikkö Pasi Lehtonen.

”Tämä naisia koskeva farmisopimus on päänavaus mahdolliselle laajemmalle yhteistyölle”, Lehtonen jatkaa.

”Farmisopimus on monessa mielessä meille loistava asia”, kommentoi Pallo-Iirojen naisten päävalmentaja Iiro Koivula.

”Se tukee meitä kilpailullisen tavoitteen saavuttamisessa ja toisaalta isommassa kuvassa se mahdollistaa nuorten pelaajien polun jatkumisen aina liigaan asti. Meillä on potentiaalisia nuoria pelaajia, joilla on nyt mahdollisuus käydä tutustumassa liigajoukkueen toimintaan ja tietenkin se on myös paikka, jossa voi antaa näyttöjä osaamisestaan”, Koivula päättää.

Lue myös