Ilves ja PS Kemi 1-1-tasuriin tapahtumarikkaassa ottelussa

Ilves – PS Kemi 1-1 (1-1) 

10′ David Bitsindou, 0-1 
20′ Lauri Ala-Myllymäki, 1-1 

Pallonhallinta: 50%-50% 
Maalipaikat: 5-5 
Kulmat: 3-3 
Yleisöä: 3821 

Ottelukooste TÄSTÄ

Erotuomari:
Mattias Gestranius

Keltaiset kortit, Ilves: –

Keltaiset kortit, PS Kemi:
Aleksi Gullsten  

IS:n tähdet:
3 tähteä: Lauri Ala-Myllymäki, Ilves 
2 tähteä: Zeljko Savic, PS Kemi 
1 tähti: David Bitsindou, PS Kemi

Pancho Villan nälkäinen pelaaja:
Lauri Ala-Myllymäki, Ilves

Hookin tulinen pelaaja: 
Antti Hynynen, Ilves

Ilves kohtasi PS Kemin sunnuntai-iltana Tammelan stadionilla. Tapahtumarikas ottelu päättyi lopulta 1-1-tasapeliin. Tammelassa oli yleisöä hienosti lähes 4000.

Molemmat osuvat kertaalleen

Ottelu käynnistyi varsin tasaisesti ja varsin pian alkoi tilanteitakin tulla. Ilves-hyökkääjä Antto Hilska syötti 8. minuutilla pallon kovaa maalille, mutta pallo kimpoili erinomaisen ottelun pelanneen kemiläismolari Mikko Vilmusen syliin. Vain pari minuuttia tuon jälkeen PS Kemi siirtyi johtoon, kun puolustaja David Bitsindou laukoi kaukaa vastapalloon unelmavedon vasempaan yläpesään, 0-1.

Ilves sai hieman tahmean alkunsa jälkeen jalkoja liikkeelle. Ensin 18. minuutilla jälleen vahvasti pelannut serbitoppari Pavle Milosavljevic pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta pallo meni hieman oikealta ohi. Heti perään laitapuolustaja Felipe Aspegren laukoi 25 metristä, mutta pallo kolahti harmittavasti vasempaan tolppaan.

Lopulta 20. minuutilla nähtiin tasoitusmaali! Ilveksen senegalilaistaikuri Emile Paul Tendeng sooloili aikansa ja syötti oikealle laidalle, mistä Marco Matrone jatkoi nerokkaasti pallon takatolpalle ja ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Lauri Ala-Myllymäki puski pallon maaliin, 1-1!

Ilves sai maalistaan lisää energiaa ja sai luotua muutaman puolivaarallisen maalipaikan. Hyville paikoille pääsivät Tuure Siira, Ala-Myllymäki ja Matrone. Myös PS Kemillä oli vielä ensimmäisen 45-minuutisen lopussa oiva maalintekopaikka, mutta Ilves-puolustus selvitti vapaapotkutilanteen jälkeisen hässäkän. Tauolle 1-1-numeroissa.

Kosolti maalipaikkoja toisella jaksolla

Kemiläisvierasjoukkueen juonikas kapteeni Billy Ions oli hyvässä maalipaikassa välittömästi toisen jakson alussa ja mies ohitti jo Ilves-molari Mika Hilanderinkin. Ionsin nosto pienestä kulmasta leijaili kuitenkin Ilveksen onneksi yli ja ohi.

Muutama minuutti myöhemmin Ions pääsi puskemaan parista metristä, mutta Hilander kurkotti upeasti ja pelasti yläkulmasta lähes varman maalin. Runsaslukuinen kotiyleisö antoi suuret suosionosoitukset Hilalle! Vierasjoukkue oli kaiken kaikkeaan erittäin terävänä toisen jakson alussa ja hallitsi kenttätapahtumia.

Kemiläisten kapteeni Ions sai 68. minuutilla jälleen loistopaikan, mutta Ilves-toppari Tatu Miettunen oli oikeaan aikaan edessä ja pelasti tilanteen. Heti tuon jälkeen toisessa päässä debyyttinsä Ilves-paidassa tehnyt ugandalaishyökkääjä Yunus Sentamu oli viedä kotijoukkueen johtoon, mutta PS Kemin maalivahti Vilmunen torjui. Sentamu väläytteli osaamistaan muutenkin muutamaan otteeseen.

Ilves sai otetta pelistä ja rymisteli hyökkäyksiään Tendengin sekä 18-vuotiaan Mikael Soisalon johdolla. Tendeng jakeli palloa monta kertaa vauhdikkaalle Soisalolle, mutta vieraspuolustus oli usein uhrautuvaisesti edessä. Molemmilla joukkueilla oli vielä lisäajalla maalipaikat, mutta ensin Vilmunen torjui Tendengin yrityksen ja toisessa päässä Hilander torjui loistavasti Ionsin yrityksen. Ei siis enempää maaleja ja näin Ilvekselle kauden ensimmäinen tasapeli numeroin 1-1.

Päävalmentajien kommentit

PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman oli tyytyväinen joukkueen tappioputken katkeamiseen.

”Tiedettiin, että Tammela on vaikea paikka vierailijoille. Ei täältä moni ole pisteitä saanut mukaansa tai tehnyt maaleja. Saatiin tappioputki katkottua ja se on hyvä asia. Yleisölle varmasti viihdyttävä peli, sillä päästä päähän mentiin.”

”Ensimmäinen jakso tuntui hyvältä ja meillä oli välillä hyvää prässiä. Tuntuu, että jokaisessa matsissa meille tehdään tuollaisia maaleja omien virheidemme seurauksena. Toisaalta meidän tekemä upea maali oli sellainen, joita ei näe usein. Etsimme joukkueeseemme koko ajan maalintekijää, mutta niitä ei ole paljoa tarjolla.”

”Meillä ei ole putoamispelkoa ja nytkin on aika paljon piste-eroa alapuolella oleviin. Meillä on ollut viimeiset puolitoista vuotta tietynlainen flow päällä. Nyt on tullut pitkä voitoton putki ja otan tämän vain haasteena. Tämä on mielenkiintoista, että miten pystymme reagoimaan ja saamaan jälleen voittoja” kommentoi Åhman.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss näki vauhdikkaan ottelun.

”Tulosta pitää kunnioittaa. Molemmilla  joukkueilla oli otettavissa kolme sarjapistettä ja molemmat olisivat voineet myös hävitä tämän ottelun. PS Kemi oli parempi avausjaksolla, sillä he olivat aggressiivisempia ja juoksuvoimaisempia. Saimme onneksi kaivettua sen tasoitusmaalin kuitenkin.”

”Toinen jakso oli kyllä melkoista päästä päähän -pelaamista. Lopulta pitää olla silti tyytyväinen, ettei hävitty tätä peliä. Kemi pysyy edelleen meidän alapuolella” kommentoi Wiss.

— — —

Ilveksen 85-vuotisjuhlaottelu Ratinassa:
Ilves – Valencia la 30.7. klo 16:00 Ratinan stadion.

Liput ennakkoon:
Tiketti 
Lippu.fi

 


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
7 Marco Matrone
14 Tuure Siira (59’ 11 Mikael Soisalo)
15 Lauri Ala-Myllymäki (77’ 19 Jaakko Juuti)
16 Tatu Miettunen
20 Reuben Ayarna
22 Emile Paul Tendeng
26 Antto Hilska  (67’ 13 Yunus Sentamu)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
3 Heikki Aho
8 Eero Korte
9 Jonne Hjelm

PS Kemi:

35 Mikko Vilmunen
2 David Bitsindou (80’ 33 Roque Muller Pereira)
8 Joona veteli
9 Billy Ions C
10 Aliu Djalo
13 Janne Turpeenniemi
14 Matias Ojala (86’ 6 Saku Kvist)
15 Zeljko Savic
17 Aleksi Gullsten  (82’ 5 Christian Eissele)
23 Kalle Taimi
87 Ryan Gilligan

PS Kemin muut vaihtopelaajat:
1 Juhani Pennanen
3 Henri Louste

 

Lue myös