Ilves ja PK-35 jäivät hyisessä kelissä maaleitta

Todella kylmä pohjatuuli puhalsi sen verran ilkeästi, etteivät niin Ilves kuin PK-35 onnistuneet kertaakaan maalinteossa.

Ilves – PK-35 0-0 (0-0)

Viikon päästä alkavaan Veikkausliigaan valmistautuva Ilves sai viimeisessä harjoitusottelussa vastaansa Ykkösessä pelaavan PK-35:n. Melkoisen hyisessä olosuhteissa pelatussa ottelussa ei maaleja nähty lainkaan.

Ottelun alussa Ilves joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa, kun Tuure Siira joutui jättämään kentän. Avausjakson alku ja loppu oli Ilveksen hallintaa, mutta väliin mahtui helsinkiläisten vahvat hetket. Maalissa ollut Eetu Huuhtanen sai muutamaan otteeseen venyttää itsestään kaikki sentit käyttöön pitääkseen pallon maalinsa ulkopuolella.

Ilveksen parhaat paikat avausjaksolla syntyivät jakson loppupuolella, mutta niin Doni Arifin kuin Petteri Pennasen yritykset menivät hiukan ohi maalin.

Toisella jaksolla Ilves oli selkeästi hallitsevampi osapuoli, vaikkakin Pk-35 saikin muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen tehtyä. Helsinkiläiset onnistuivat jakson alussa pitämään Ilves-pelaajat vielä poissa boksista, mutta pelin edetessä pääsivät keltapaidat yrittämään maalintekoa jo lähempääkin.

Liekö sitten todella purevasti puhaltanut pohjoinen tuuli vaikuttanut viimeistelyyn sillä kertaakaan palloa ei hyväksyttävästi maaliin saatu. Pennanen kertaalleen pallon sai maaliin luottaa, mutta tuomaristo hylkäsi sen paitsomaalina.

Päävalmentaja Toni Kallio oli joukkueensa esitykseen tyytyväinen.

Tämän päivän tavoite eli nollapeli saavutettiin. Lähdimme tavoittelemaan hyvää kollektiivista pelaamista puolustussuuntaan. Se antoi meille tänään mahdollisuuden voittaa ottelu, mutta viimeistelyssä ei tänään onnistuttu, Kallio kertaa ottelua.

Vaikka pelättyä lumisadetta ei saatukaan, haittasi kova tuuli kuitenkin jonkin verran.

Kylmä ja varsinkin kova tuuli haittasi pallollista pelaamista, mutta kyllä siinäkin näkyi hyviä asioita. Hiukan pystyavausten suhteen oli ongelmia, aina ei ihan oltu samalla aaltopituudella. Välillä vastatuuleen annetut syötöt jäivät myös lyhyiksi, Kallio summaa.

Ilves kokoonpano:
12 Huuhtanen Eetu
2 Ollila Tuomas
16 Miettunen Tatu
5 Katz Kalle
22 Mäenpää Aapo
6 Arifi Doni
13 Siira Tuure – 14 Jäntti Teemu
8 Pennanen Petteri
49 Oteng Eric – 7 Sarr Mudu
9 Mettälä Ilari – 10 Vancamp Jorn
3 Loa Loa Patrick

Vaihtopelaajat:
32 Nurmi Tuukka
14 Jäntti Teemu
15 Almen Mikael
23 Hasa Noel

Lue myös