Ilves ja KuPS kohtasivat harjoitusottelussa

Loukkaantumisestaan toipunut Mikael Almén urakoi 90 minuuttia Ilveksen puolustuksessa.

 

Ilves ja KuPS hyödynsivät maaottelutaukoa pelaamalla harjoitusottelun, jossa haluttiin antaa peliaikaa hiukan vähemmän Veikkausliigassa pelanneille pelaajille. Lamminpäässä pelatussa ottelussa kuopiolaiset olivat maalin verran parempia.

 

Ilves – KuPS 1–2 (1–0)
1-0 Oiva Jukkola
1-1 Santeri Haarala
1-2 Jordan Sebban

 

Ilves toi vieraansa Lamminpään kentälle, jossa nurmi olikin todella hyvässä kunnossa. Keli oli pelaamiselle sopiva, vaikka kolea syystuuli puhalsikin välillä melkoisesti.

Ilvekseltä puuttui useita avauskokoonpanon pelaajia, joille oli annettu vapautus pelistä. Tarkoituksena olikin antaa peliminuutteja niille, jotka olivat viime aikoina hiukan vähemmän päässeet pelaamaan Veikkausliigassa. Kakkosjoukkueesta oli mukaan nostettu puolustajat Elias Valli sekä Artturi Ruuth.

Avausjakso oli tasaista vääntämistä, KuPS pystyi pitämään enemmän palloa hallussaan, mutta Ilves puolestaan luotua vaarallisemmat maalintekotilanteet. Ilveksen puolustus pelasi tiiviisti ja sai pidettyä kuopiolaisten hyökkääjät poissa vaarallisimmilta tekopaikoilta, maalivahti Matias Riikosen hoidellessa maalille asti tulleet pallot.

Omia hyökkäyksiään Ilves sai avausjaksolla mukavasti rakennettua ja 18. minuutilla kotijoukkue siirtyi myös johtoon, kun pirteästi pelannut Oiva Jukkola laukoi pallon verkkoon Teemu Jäntin sekä Jean Blancon esityöstä.

Toiselle jaksolle onnistui KuPS lisäämään pykälän lisää vauhtia ja vieraat hallitsivatkin jaksoa selvästi. Maalille vaihdettu Eetu Huuhtanen saikin huhkia maalinsa suulla oikein urakalla, sillä kuopiolaiset saivat nyt toimitettua palloa maalille huomattavasti avausjaksoa paremmin.

Vartin verran Huuhtanen pystyi maalinsa pitämään koskemattomana, mutta Santeri Haaralan laukaukselle ei hänkään voinut mitään. Omia hyökkäyksiään ei Ilves toisella jaksolla saanut rakennettua läheskään avausjakson tavoin, joten kotijoukkue joutui puolustamaan lähes koko jakson ajan.

Kolmisen minuuttia ennen loppua onnistui kuopiolaisten ranskalainen keskikenttäpelaaja Jordan Sebban vastahyökkäyksestä iskemään ottelun voittomaalin. Ilves sai vielä pienen loppukirin aikaiseksi, mutta kellosta loppuivat minuutit kesken eikä tasoitusta saatu tehtyä.

Vaikka lopputulos ei päävalmentaja Toni Kalliota tyydyttänytkään, tarjosi ottelu sitä mitä sillä haettiinkin.

 – Meillä oli tänään paljon pelaajia, joilla ei kauheasti ole pelituntumaa takana. Sitä tällä ottelulla haettiinkin, sikäli tämä ottelu oli meille tärkeä. Kyllähän pelaamattomuus sitten näkyikin kentällä ja toisella jaksolla ei jalat enää liikkuneet kuten avausjaksolla.

KuPS:lla oli enemmän vakiokokoonpanon pelaajia riveissään, joten Kalliota ei yllättänyt vieraiden vahvuus toisella jaksolla. Ottelusta jäi ainakin valmennukselle jotain käteen, toivottavasti myös pelaajille.

 – KuPS alkoi liikuttamaan palloa todella hyvin eikä enää sen jälkeen päästy itse oikein mihinkään. Avausjaksolla pystyimme heidät pitämään hyvin pois maalintekopaikoilta, mutta toisella jaksolla emme siihen enää pystyneet. Tämä oli meille hyvä oppitunti siitä, mitä tuollainen perustekninen suorittaminen oikeastaan on. Se on pallon kontrollin ottamista, syöttämistä ja liikuttamista nopeasti ja liikkumista itse pelattavaksi. Siinä meillä on vielä tekemistä, iso ero tänään meidän ja KuPS:n välillä.

Kakkosjoukkueesta nostettujen nuorten puolustajien otteisiin valmentaja oli tyytyväinen.

 – Molemmat täyttivät ruutunsa mallikkaasti. Varsin avausjaksolla Valli pelasi yhtä Veikkausliigan kuuminta kärkimiestä (Tim Väyrynen) vastaan ja suoriutui siitä mainiosti. Toki tällaisessa pelissä tuli muutamia virheitäkin, mutta niistä pojat ottavat oppia.

Veikkausliiga jatkuu Ilveksen osalta vasta lauantaina 16.10. kotiottelulla HJK:ta vastaan. Sitä ennen joukkue ehtii harjoittelun lomassa pitää vähän vapaatakin.

 – Torstai ja perjantai vielä harjoitellaan, mutta viikonloppu pidetään vapaata. Maanantaina aloitetaan valmistautuminen Klubi-peliin. Katsotaan, jos keksittäisiin vielä jotain spesiaaliakin matkan varrelle.

Ilves kokoonpano:

Riikonen Matias <-> 45’ Huuhtanen Eetu

Jäntti Teemu <-> 45’ Ruuth Artturi

Almén Mikael

Valli Elias

Kyllönen Leo

Sarr Momodou

Özcelik Taha <-> 60’ Arifi Doni

Torres Roger

Luna Hernan

Jukkola Oiva <-> 60’ Hasa Noel

Blanco Jean <-> 60’ Rönnberg Linus

 

 

 

 

 

 

Lue myös