Ilves – IFK Mariehamn -ottelu siirtyy elokuulle

Alunperin ohjelmassa 18.4. ollutta ottelua Ilves – IFK Mariehamn ei pystytä pelaamaan Tampereella kenttäolosuhteiden vuoksi. Ottelulle on löydetty uusi pelipäivä ja ottelu tullaan pelaamaan Tampereella Tammelan stadionilla 29.8.2018 klo 18:30.

Ottelusiirron mahdollisti IFK Mariehamnin joustavuus löytää uusi päivä ottelulle sekä Veikkausliigan hyväksyntä seurojen esittämälle uudelle ajankohdalle. Kiitos IFK Mariehamn ja Veikkausliiga!

Tietoa yleisesti uudesta Veikkausliigan varakenttäjärjestelmästä

Ennen kautta 2018 Veikkausliigassa ei ole ollut velvoittavaa varakenttäjärjestelmää. Aikaisempina vuosina etenkin ensimmäisillä kevätkierroksilla on ollut tilanteita, joissa jotakin ottelua ei ole pystytty pelaamaan kotijoukkueen kotikentällä, mutta joukkue ei myöskään ole nimennyt itselleen pelikelpoista varakenttää.

Näissä tilanteissa vierasjoukkue on joutunut tuuliajolle: se on voinut vaikuttaa vain vähän siihen, pelataanko ottelu alkuperäisenä ajankohtana jollakin toisella kentällä vai siirtyykö ottelu pelattavaksi jonakin toisena ajankohtana. Jälkimmäinen vaihtoehto on voinut aiheuttaa myöhemmässä vaiheessa ylimääräistä otteluruuhkaa molemmille joukkueille. Erityisesti Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan karsintoihin osallistuville joukkueille sopivan siirtoajankohdan löytäminen on usein ollut haastavaa.

Nykyinen, Veikkausliigan hallituksen syksyllä 2017 yksimielisesti hyväksymä varakenttäjärjestelmä on velvoittava. Jokainen seura nimeää lisenssihakemuksensa yhteydessä itselleen kauden jokaiselle kuukaudelle varakentän, jonka tulee olla pelikelpoinen. Samassa yhteydessä seurat tekevät alustavat varaukset kyseisille kentille, jotta ne ovat tarvittaessa seurojen käytössä.

Jos siis nyt käy niin, että kotijoukkueen varsinaisella kentällä ei pystytä pelaamaan, korvaava pelikelpoinen kenttä ottelulle on välittömästi tiedossa. Edelleen on mahdollista – kuten aikaisempina vuosina – että kotijoukkue ja vierasjoukkue ehdottavat molemmille sopivaa korvaavaa ajankohtaa Veikkausliigan toimistolle, joka voi hyväksyä siirtopäivän, jos siihen ei liity esteitä.

Kuitenkin, jos seurojen ei ole mahdollista päästä sopimukseen, nykytilanteessa vierasjoukkueella on mahdollisuus ilmoittaa, että ottelu pelataan alkuperäisenä ajankohtana kotijoukkueen nimeämällä varakentällä. Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan karsintoihin osallistuville joukkueille tämä voi olla ainoa vaihtoehto, sillä mahdollisia siirtopäiviä ei yksinkertaisesti aina ole.

Uuden järjestelmän mukaisesti TPS ja Ilves vievät 15.4. pelattavat kotiottelunsa (TPS – SJK, Ilves – KuPS) nimeämilleen varakentille. Sen sijaan otteluohjelmaan päivälle 18.4. merkityn ottelun Ilves – IFK Mariehamn tapauksessa asianosaiset seurat ovat yhdessä ehdottaneet molemmille sopivaa otteluajankohtaa, johon ei liity estettä pelata. Näin ollen ottelulle on ollut mahdollista hyväksyä uusi ajankohta.

Lue myös