Ilves hakee Liigacupin lohkovoittoa lauantaina – Liput otteluun myynnissä portilta!

Kuva: Jimi Soinila

Liigacupin B-lohko tulee lauantaina päätökseen Ilveksen osalta. Voitolla joukkue varmistaisi lohkovoiton, joten panostakin ottelusta löytyy. Yleisörajoitukset Pirkanmaalla poistuivat, joten otteluun voi ostaa lipun portilta edulliseen 10 euron kappalehintaan! 

Ilves taisteli keskiviikkona upeasti vajaalukuisenakin voiton FC Hongasta, jolle kamppailu oli jo lohkovaiheen viimeinen. Espoolaisilla on nyt kerättynä neljä pistettä, kuten myös Ilvekselläkin. Hakalla ja Lahdella on vielä keskinäinen peli jäljellä, mutta Ilveksen voittaessa lauantaina ei kumpikaan pysty enää ohi menemään.

FC Lahti hävisi Liigacupin ensimmäisen ottelunsa peräti 0–4 Hongalle, vieläpä kotikentällään. Lahdelta tosin puuttui paljon runkopelaajia, joten se osittain selittää suurinumeroista tappiota. Vieläkään eivät lahtelaiset pääse otteluun parhaalla kokoonpanollaan, mutta hiukan ovat jo saaneet pelaajiaan sairastuvalta takaisin.

Vierasjoukkueesta kannattaa tarkkailun alle ottaa nigerialainen hyökkääjä Chinedu Geoffrey, joka viime kaudella laukoi viisi maalia Veikkausliigassa. Myös KuPS:sta siirtynyt kymppipaikan Arttu Heinonen on mielenkiintoinen seurattava. Tulevaisuuden tähtiin lukeutuu puolestaan Samuel Pasanen, jonka Petri-isä muistetaan ansiokkaastaan urastaan niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Ilveksellä on siis allaan tasapeli Hakaa vastaan sekä voitto Hongasta. Henskeleitä paukutellen tupsukorvat eivät kuitenkaan lähde Lahtea vastaan pelaamaan, sillä harjoitusottelusta kahden viikon takaa löytyy harmittava 4–3 tappio lahtelaisia vastaan.

Keskiviikkona ennen vajaalukuiseksi joutumista oli Ilveksen peli erittäin hyvin kuosissa. Joukkue pystyi hyökkäyksiään rakentamaan monin eri tavoin. Lopun uhrautuva puolustaminen osoitti erittäin vahvaa voitontahtoa sekä nöyryyttä pelata tilanteen mukaan.

Ilveksenkin sairastuvalle on tullut mukavasti tilaa ja valmennuksella alkaakin olla positiivinen ongelma avauskokoonpanoa mietittäessä. Viimeisimpänä joukkueeseen liittynyt hyökkääjä Kai Meriluoto oli erittäin energinen lisä joukkueen hyökkäykseen ja hänestä on varmasti joukkueelle paljon iloa tulevissakin kamppailuissa.

Petteri Pennasen laukoma maali oli todella kaunis ja sitä kelpaa kyllä katsella jälkeenkin päin. Ilari Mettälä alkaa lähestyä sitä tasoa, mitä häneltä on lupa odottaakin. Myös yhteispeli Pennasen ja Meriluodon kanssa toimi ajoittain todella mallikkaasti.

Tabi Manga osoitti jälleen olevansa todellinen alakerran kuningas varmoilla otteillaan ja hänestä on vastustajien todella hankala päästä ohi. Viimeisenä lukkona keskiviikkona oli mainiosti torjunut Eetu Huuhtanen, joka haastaa tosissaan Rasmus Leislahden joukkueen ykköstorjujan paikasta.

Ottelu alkaa Pirkkahallissa klo 14.30 ja yleisö on enemmän kuin tervetullut kannustamaan Ilves lohkonsa voittoon! Liput otteluun ovat myynnissä portilla 10 euron kappalehintaan!

Lue myös